ΑΝΤΑΡΣΥΑ: Αρνούμαστε τους εκβιασμούς του «δεύτερου γύρου»

Σε λευκό, άκυρο ή αποχή καλεί η ΑΝΤΑΡΣΥΑ στον δεύτερο γύρο δημοτικών και περιφερειακών εκλογών τονίζοντας πως δεν θα «πάρει θέση στο παιχνίδι της μοιρασιάς θέσεων, οικονομικών συμφερόντων και πολιτικών εντυπώσεων ανάμεσα στα κόμματα της αστικής πολιτικής, την ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ, τον ΣΥΡΙΖΑ».

Χαρακτηρίζει ως «ανέκδοτο» τη στάση του «ΣΥΡΙΖΑ του Κασσελάκη και του ΠΑΣΟΚ του Ανδρουλάκη, που έβαλαν τόσα χρόνια πλάτη στην ΝΔ, που ήθελαν ακόμα και να συγκυβερνήσουν μαζί της ή με τμήματά της, που έτρεξαν ανήμερα των εκλογών να ευλογήσουν το κράτος-τρομοκράτη του Ισραήλ να καλούν σε στήριξη του “δημοκρατικούς πολίτες”». Τονίζει ακόμα πως «δεν αποτελούν απάντηση οι αντιλήψεις της ΛΑΣ περί φιλολαϊκής διαχείρισης της “τοπικής διοίκησης”, στο υπάρχον καπιταλιστικό πλαίσιο».

Αναλυτικά η δήλωση της ΚΣΕ της ΑΝΤΑΡΣΥΑ για τον δεύτερο γύρο των δημοτικών και περιφερειακών εκλογών

Η ΚΣΕ της ΑΝΤΑΡΣΥΑ χαιρετίζει τους χιλιάδες αγωνιστές που συμμετείχαν στα  αριστερά, αντικαπιταλιστικά, αντιδιαχειριστικά ψηφοδέλτια που πήραν μέρος στις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές. Οι δεκάδες χιλιάδες ψήφοι που κέρδισαν, η πανελλαδική έκφραση της τάξης του 2% στις περιφέρειες, τα πολύ σημαντικά αποτελέσματα σε δεκάδες δήμους και πρώτα απ’ όλα στον Δήμο της Αθήνας, δείχνουν ότι υπάρχει ένα σημαντικό, αριστερό, ριζοσπαστικό ρεύμα, που μπορεί το επόμενο διάστημα να παίξει πρωτοπόρο ρόλο στους αγώνες και να αποτελέσει την βάση για την ανασυγκρότηση της αντικαπιταλιστικής επαναστατικής αριστεράς.

Σε σχέση με τον δεύτερο γύρο των εκλογών η ΑΝΤΑΡΣΥΑ δηλώνει ότι αρνείται τους εκβιασμούς του “δεύτερου γύρου” που επιβάλλει ο βαθιά αντιδημοκρατικός εκλογικός νόμος, δεν πρόκειται να πάρει κατά κανένα τρόπο μέρος στο παιχνίδι του της μοιρασιάς θέσεων, οικονομικών συμφερόντων  και πολιτικών εντυπώσεων ανάμεσα στα κόμματα της αστικής πολιτικής, την ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ, τον ΣΥΡΙΖΑ. Είναι ανέκδοτο ο ΣΥΡΙΖΑ του Κασσελάκη και το ΠΑΣΟΚ του Ανδρουλάκη που ψήφισαν μαζί τα μνημόνια, που συναινούν σε όλες τις βασικές θέσεις του συστήματος, που έβαλαν τόσα χρόνια πλάτη στην ΝΔ, που ήθελαν ακόμα και να συγκυβερνήσουν μαζί της ή με τμήματά της, που έτρεξαν ανήμερα των εκλογών να ευλογήσουν το κράτος-τρομοκράτη του Ισραήλ να καλούν σε στήριξη του «δημοκρατικούς πολίτες»!! Μαύρο στους συνδυασμούς αυτούς, λευκό-άκυρο-αποχή.

Δεν αποτελεί απάντηση στις ανάγκες ενός κινήματος ανατροπής οι αντιλήψεις περί της φιλολαϊκής διαχείρισης της «τοπικής διοίκησης», μέσα στο υπάρχον καπιταλιστικό πλαίσιο, όπως προβάλλεται από την ΛΑ.ΣΥ.

Η ΚΣΕ της ΑΝΑΡΣΥΑ θα συνεδριάσει τις αμέσως επόμενες ημέρες για μια συνολικότερη αποτίμηση του εκλογικού αποτελέσματος και τα επόμενα βήματα του μετώπου