Ανησυχητικά επεισόδια βίας από ανήλικους μαθητές. Ανακοίνωση της Ένωσης Γονέων

|||

|||

..

..

..

 Το επεισόδιο που έγινε το βράδι της 5ης Ιουλίου στη Μεταμόρφωση μεταξύ ανήλικων μαθητών (Γυμνασίου) ήταν ένα ακόμα “καμπανάκι” για όλους. Η παραβατικότητα των νεαρών παιδιών αυξάνεται και βρίσκεται σε ευθεία αντιστοίχιση με την εξάπλση της φτώχειας, του κοινωνικού αποκλεισμού, της ενεργειακής φτώχειας και όλων των φαινομένων μιας κοινωνίας σε βαθιά κρίση.

 

 Η Ένωση Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Μεταμόρφωσης τοποθετείται με ανακοίνωσή της για το θέμα: 

 

Η Ένωση Συλλόγων Γονέων Μαθητών Σχολείων Δ .Μεταμόρφωσης πέρα από την πανδημία covid-19, πέρα απο τα πολλά προβλήματα που αντιμετωπίσαμε στον τομέα της εκπαίδευσης, πέρα από τα κτηριακά προβλήματα, ήρθαμε αντιμέτωποι με ένα άλλο πρόβλημα που δεν είναι άλλο από την έξαρση περιστατικών βίας σε νεαρές ηλικίες .Φαινόμενα όπως κλοπές απειλές καικουκουλοφόροι πρέπει να εξαλειφθούν και αυτό θα γίνει μόνο με συντονισμένη δράση όλων των φορέων μαζί γιατί δυστυχώς αποτελούν κοινωνικό φαινόμενο της εποχής που ζούμε.

 

Δείτε ακόμα:                 Άδωνις Γεωργιάδης για Novartis: “Δεν υπάρχει σκευωρία είναι αθώοι έληξε πάμε παρακάτω” (βίντεο)

 

  Η Ένωση Γονέων όλο το χρόνο ήταν και είναι σε στενή και διαρκή συνεργασία με τους Συλλόγους Γονέων Κηδεμόνων , με γονείς, με Διευθ. Σχολείων, με φορείς της πόλης, με το Δήμο αλλά και με τις αρχές προκειμένου να αντιμετωπιστούν αυτά τα φαινόμενα. Για το λόγο αυτό ήταν έντονες οι πιέσεις μας για τοποθέτηση – αρχικά – σχολικών φυλάκων στα σχολεία μας, πράγμα που πετύχαμε και έτσι έρχονται έξι σχολικοί φύλακες από τον Δήμο, αρχικά για τα σχολεία με τα περισσότερα προβλήματα. Δεν θέλουμε τέτοια γεγονότα να κρατούν τις πόρτες των σχολείων μας κλειστές, θέλουμε ανοιχτά προαύλια υγιή και χαρούμενα παιδιά. Εμείς θα συνεχίσουμε το κοινό μας έργο όπως και έγινε στη σχολική χρονιά που διανύσαμε. Σε συνεργασία που είχαμε με την Διευθ. Κοιν.Πολιτικης και την Διευθ. Παιδείας συντονίσαμε ενημερωτικές δράσεις σε Συλλόγους Γονέων και γονείς και θα συνεχίσουμε και με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς με δράσεις και ενημέρωση μέσα στα σχολεία, διαδραστικά με τους μαθητές.

  Βέβαια στο σημείο αυτό πρέπει να τονίσουμε πόσο αναγκαία και τώρα περισσότερο από ποτέ είναι η ανάγκη το Υπουργείο να τοποθετήσει μόνιμους ψυχολόγους στα σχολεία. Ένα μέτρο που ζητά η σχολική κοινότητα και που ναι μεν υπάρχει στα χαρτιά αλλά δεν έχει υλοποιηθεί. Επιβάλλεται να πιέσουμε και απαιτήσουμε από το Υπουργείο άμεση τοποθέτηση ψυχολόγων στα σχολεία, επιβάλλεται να πραγματοποιηθούν συνεχόμενες δράσεις ενημέρωσης, συμβουλευτικής, από τον Δήμο και όλους τους φορείς, ώστε μαζί να συμβάλλουμε στην εξάλειψη τέτοιων φαινομένων που πλέον έχουν γίνει καθημερινά.

Καταδικάζουμε οποιαδήποτε μορφή βίας και θα είμαστε αρωγοί σε οποιαδήποτε προσπάθεια για την καταπολέμηση τέτοιων φαινομένων και την στήριξη γονέων και παιδιών.