Άγγ.Μακρυγιάννης: Τελικά θα χρειαστείτε άλλα 100 χρόνια για να ολοκληρώσετε το έργο σας…

Ο Επικεφαλής της παράταξης “Όμορφες Πόλεις” Μεγάρων – Ν.Περάμου και υποψήφιος Δήμαρχος Μεγαρέων, Άγγελος Μακρυγιάννης, επιχειρεί έναν απολογισμό των 8,5 ετών διοίκησης του Γρ.Σταμούλη στο Δήμο και συμπεραίνει ότι…θα χρειαστούν άλλα 100 χρόνια για να ολοκληρώσει το έργο του ο νυν Δήμαρχος – Ανακοίνωση του γραφείου τύπου

Από το γραφείο τύπου της παράταξης “Όμορφες Πόλεις” Μεγάρων – Ν.Περάμου εκδόθηκε η παρακάτω ανακοίνωση:

Μελετώντας στο αρχείο μου τα προηγούμενα προεκλογικά προγράμματα των δημοτικών συνδυασμών του δήμου μας μελέτησα με προσοχή το πρόγραμμα δράσης 2011 – 2014 που παρουσίασε ως εναλλακτική πρόταση η τότε αντιπολίτευση και στην συνέχεια διοίκηση του δήμου μας, τα τελευταία 8,5 χρόνια, του κ. Σταμούλη. Ένα πρόγραμμα που ευαγγελίζονταν την εντιμότητα και την εργατικότητα. Ένα πρόγραμμα που σε γενικές γραμμές, ενώ δεν εξέπνεε κάποιο μεγάλο όραμα, στην υλοποίηση του θα βελτίωνε κατά πολύ τις συνθήκες και την διαβίωση όλων των πολιτών. Με βασικούς άξονες την οικονομική ανάπτυξη, την τουριστική ανάπτυξη, την ανάπτυξη εναλλακτικών μορφών ενέργειας, κ.τ.λ. κ.τ.λ., όπου αναφέρονταν στην βελτίωση του περιβάλλοντος, στις υποδομές, στο πράσινο και την καθαριότητα, και προπάντων στην υγεία. Μάλλον σας κούρασα με τόσες εξαγγελίες και τόση ανάπτυξη που σας προανέφερα. Η εικόνα νομίζω που είναι γύρω μας δεν έχει καμία σχέση με αυτό. Με δύο και όχι μία θητεία που είχατε αγαπητοί κύριοι της διοίκησης, όσοι μείνατε, η κατάσταση στις πόλεις μας είναι σίγουρα χειρότερη από ότι την παραλάβατε. Μιας εικόνας που εσείς και μόνο εσείς ευθύνεστε για το κατάντημα που έχει. Με ρυθμούς οπισθοδρομικούς όλα αυτά τα χρόνια, θα είναι τρομερά δύσκολο για εμάς τους επόμενους και με την κακή οικονομική κατάσταση που θα μας αφήσετε, να μπορέσουμε να αναστρέψουμε το κλίμα.

Καλύτερα να μην αναφερθώ στον τομέα της καθαριότητας, της εικόνας των δημόσιων χώρων και των τουριστικών περιοχών, αλλά και στο θέμα των υγειονομικών δομών γιατί το μόνο που κάνατε είναι μία τρύπα στο νερό. Μετρήστε εάν μπορείτε πόσες θέσεις εργασίας βρήκαν νέες και νέοι σε εταιρίες της περιοχής μας και όχι αυτούς που κοροϊδεύετε με δίμηνα και τρίμηνα στο δήμο.

Πιστεύω ότι με την αγάπη και το φιλότιμο της πλειοψηφίας των εργαζομένων του δήμου μας, αλλά και με την αλλαγή σε νέες μορφές διοίκησης του δημοτικού μας οργανισμού, θα έχουμε άμεσα ορατά αποτελέσματα πρώτα στο εσωτερικό και έπειτα σε ολόκληρη την περιοχή μας. Με την χρήση νέων τεχνολογιών απλουστεύοντας την εργασία και την χρήση νέων μηχανημάτων για την καθαριότητα και συντήρηση των χώρων, η πολύ κακή εικόνα που έχουμε γύρω μας θα είναι παρελθόν. Τα συνεργεία του δήμου μας δεν θα δουλεύουν με τα χέρια αλλά με εργαλεία που στον ίδιο χρόνο εργασίας θα αποδίδουν έως και πέντε φορές περισσότερο. Τις υπηρεσίες του δήμου προς τον πολίτη δεν θα τις βλέπουμε μόνο στο κέντρο των Μεγάρων και την οδό Σιφνιδών, αλλά σε κάθε γειτονιά, σε κάθε οικισμό και κυρίως στις ξεχασμένες από τον δήμο μας Νέα Πέραμο και Κινέτα. Όπου θα διαθέτουν μόνιμο προσωπικό οι δυο υπέροχες τουριστικές περιοχές μας τις οποίες εγκαταλείψατε από την πρώτη στιγμή. Με παρουσία μόνο κατά την διάρκεια των καταστροφών και αυτή μόλις έφυγαν οι κάμερες φύγατε και εσείς!

Η ανάπτυξη και η πρόοδος, αγαπητοί συμπολίτες, δεν έρχεται με λόγια που σίγουρα έχουμε χορτάσει όλοι μας, αλλά με πολύ δουλειά και μελέτες που όταν είναι ώριμες μπορούν να χρηματοδοτηθούν από ευρωπαϊκά προγράμματα. Που είναι οι μελέτες σας για τα εκατοντάδες προβλήματα του δήμου μας; Που έχετε αναθέσει την αναζήτηση προγραμμάτων και πόρων για να ενταχθούν οι μελέτες σας; Περιμένετε να σας πάρουν από το χέρι και να σας δώσουν μελέτες και χρήματα για κάνετε τα αυτονόητα. Περιμένετε να χρηματοδοτήσει η περιφέρεια έργα για να κόψετε την κορδέλα. Χρησιμοποιείται τον θεσμικό σας ρόλο για να φανείτε σε έργα ευεργετών για την περιοχή μας κοροϊδεύοντας κυρίως τον εαυτό σας ότι τα κάνατε εσείς. Οι πολίτες ξέρουν και περιμένουν τις επόμενες δημοτικές εκλογές για να σας δώσουν αυτό που τους δώσατε όλα αυτά τα χρόνια που διοικήσατε με γνώμονα όχι την ανάπτυξη και την ευημερία που ευαγγελιζόσασταν αλλά μόνο την επανεκλογή σας.

Το όραμα μας για όμορφες και βιώσιμες πόλεις θα ξεκινήσει την επόμενη των εκλογών με πολύ κέφι και νέο πρόγραμμα που έχει ανάγκη πλέον ο τόπος μας. Πρόγραμμα που σύντομα θα ανακοινώσουμε δείχνοντας τον τρόπο που λειτουργούν σήμερα οι δήμοι, εναρμονίζοντας και τον δικό μας στην σύγχρονη εποχή. Εποχή της τεχνολογίας και της πληροφορίας και όχι του σημειωματάριου και του πινακίου που ανήκετε εσείς!