Άγγ. Μακρυγιάννης: Όσοι θέλουν ένα καλύτερο αύριο εύχομαι να έχουν τη δύναμη να το κάνουν - EKFRASI.net

Άγγ. Μακρυγιάννης: Όσοι θέλουν ένα καλύτερο αύριο εύχομαι να έχουν τη δύναμη να το κάνουν

Από το γραφείο τύπου της παράταξης “Όμορφες Πόλεις Μεγάρων – Ν.Περάμου” εκδόθηκε η παρακάτω ανακοίνωση:

Εύκολα το λέμε, αλλά δύσκολα γίνεται η Αλλαγή που θέλουμε για τον τόπο μας. Εάν όχι όλοι οι περισσότεροι πιστεύουν ότι με μια απλή απόφαση ο Δήμαρχος και το Δημοτικό Συμβούλιο κάνουν αυτό που επιθυμούν. Ορμώμενος για ό, τι αναφέρω είναι τα πολλά και καλά δημοσιεύματα στον τύπο από πολλούς και αξιόλογους συνυποψήφιους συμπολίτες μας.

Μακάρι να μπορούσε η κάθε διοίκηση να κάνει αυτό που προγραμματίζει άμεσα και χωρίς την χρονοβόρα δημόσια διαδικασία που ορίζει ο νόμος. Δυστυχώς, για όλους τους νέους που θα επιθυμούσαν να αλλάξουν τα πάντα μονομιάς, ο δημόσιος δρόμος προς τον εκσυγχρονισμό γίνεται με υπομονή, πολλή δουλειά και προπάντων βοήθεια από την κεντρική κυβέρνηση. Γι’ αυτό συνιστούμε σε όλες και όλους που είναι στο στίβο της πολιτικής να είναι προετοιμασμένοι για μαραθώνιο και όχι για δρόμο εκατό μέτρων.

Ο δημοτικός μας συνδυασμός, με την ωριμότητα και την εμπειρία που έχει, συστήνει σε όλους τους εκλεγμένους συνδυασμούς να καθίσουμε και να συμφωνήσουμε σε ένα τουλάχιστον εικοσαετές στρατηγικό σχέδιο που θα ακολουθήσουμε όλοι τουλάχιστον στις βασικές του αρχές. Για να μπορέσουμε να έχουμε έστω και μία ελπίδα ότι θα φέρουμε την αλλαγή που όλοι επιθυμούμε. Ένα σχέδιο που να μπορεί να εφαρμοστεί και το πιο σημαντικό να είναι εναρμονισμένο σε δράσεις που μπορούν να χρηματοδοτηθούν από εθνικούς και ευρωπαϊκούς πόρους. Περισσότερο ευρωπαϊκούς γιατί οι εθνικοί πόροι θα πέσουν στις τεράστιες καταστροφές της Θεσσαλίας για τα επόμενα χρόνια.

Εδώ θα μπορούσαμε ως Δήμος να πιέσουμε να ολοκληρώσει η Περιφέρεια Αττικής όλα τα έργα για την αντιπλημμυρική προστασία για τα οποία έχει κάνει μελέτες για τις πόλεις μας. Και να αξιοποιήσουμε ό, τι κονδύλι υπάρχει διαθέσιμο για την βελτίωση και την κατασκευή όλων των ζημιών που δημιουργήθηκαν σε υποδομές από τις φυσικές καταστροφές στον Δήμο μας, οι οποίες δεν ήταν κα λίγες.

Κλείνοντας, ακόμη περιμένουμε τους υπόλοιπους συνδυασμούς να δεσμευτούν επίσημα, όπως κάναμε εμείς την προηγούμενη εβδομάδα, για την στάση που θα τηρήσουν απέναντι στην σημερινή απερχόμενη διοίκηση του Δήμου μας. Νομίζω, ότι η σιγή σε αυτό το θέμα μας δίνει ερεθίσματα να σκεφτούμε και άλλου είδους συμφωνίες που μπορεί να έχουν γίνει κάτω από το τραπέζι!

Επικαιρότητα

Σε χέρια Ισραηλινών η ΕΛΒΟ. Γενικό ξεπούλημα!

“Ταξίδεψε” και η Ελληνική Βιομηχανία Οχημάτων (ΕΛΒΟ)! Σε χέρια Ισραηλινών περνά η εταιρεία που αποτελεί τον κορυφαίο κατασκευαστή εξειδικευμένων στρατιωτικών και πολιτικών οχημάτων στην Ελλάδα!

Ελέγχθηκε η φωτιά στην Κερατέα

Ευτυχή εξέλιξη έχει η φωτιά που ξέσπασε νωρίτερα σήμερα δίπλα στη Λεωφόρο Λαυρίου στο ύψος της Κερατέας. Η πυρκαγιά ελέγχθηκε και περιορίστηκε από την άμεση

Για τον Ευτύχη Μπιτσάκη

Του Χρήστου Δερμεντζόπουλου* Έφυγε και ο Ευτύχης Μπιτσάκης, ένας από τους τελευταίους της παλιάς εκείνης ανοξείδωτης γενιάς. Λαμπρό πνεύμα μέχρι τα τελευταία του, πάντα μαρξιστής

Απεβίωσε ο Ευτύχης Μπιτσάκης

Ο φιλόσοφος, συγγραφέας και αγωνιστής Ευτύχης Μπιτσάκης έφυγε σήμερα από τη ζωή σε ηλικία 98 ετών.  Ήταν ομότιμος καθηγητής φιλοσοφίας στο πανεπιστήμιο Ιωαννίνων.   Γεννήθηκε