Ανέβηκαν στα Γεράνεια φωνάζοντας ΟΧΙ στις ανεμογεννήτριες

Πραγματοποιήθηκε χθες από πλήθος κόσμου η δράση ανάβασης  στην κορυφή Πίντιζα των Γερανείων, η οποία διοργανώθηκε από την Ομάδα “ΟΧΙ ανεμογεννήτριες στα Γεράνεια”,τον Ορειβατικό Σύλλογο Λουτρακίου και τον Ορειβατικό Σύλλογο Κορίνθου.

Από την ομάδα “ΟΧΙ ανεμογεννήτριες στα Γεράνεια” εκδόθηκε η παρακάτω ανακοίνωση:

Πλήθος κόσμου ήρθε σήμερα στα Γεράνεια από Αθήνα, Λουτράκι, Μέγαρα, Κόρινθο, Αγ. Θεοδώρους, Σχίνο (αν παραλείψαμε κάποιες περιοχές ενημερώστε…)

Τελικά η καταιγίδα δεν ήρθε από τον ουρανό αλλά από τον κόσμο… που ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα και ανέβηκε στην κορφή Πίντιζα των Γερανείων.

Μαζί μας ήταν ο πρόεδρος της Κοινότητας Πισίων κ. Γκίκας Ιωάννης που υποδέχθηκε τον κόσμο και βοήθησε στην ομαλή διεξαγωγή της ανάβασης. (Η Κοινότητα Πισίων έχει πάρει ομόφωνο ψήφισμα ενάντια στην Εγκατάσταση ανεμογεννητριών στα Γεράνεια Όρη).

Ο υποψήφιος βουλευτής του ΜέΡΑ 25 – ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΡΗΞΗ ,Κρίτων Αρσένης – Kriton Arsenis,μαζί με αντιπροσωπεία μελών του κόμματος, ο οποίος ανέβηκε μαζί μας στην κορυφή των Γερανείων.

Στην συνέχεια ακολούθησε συνάντηση στο Εντευκτήριο Καλαβρία στα Πίσια όπου μαζί μας ήταν και ο Δημοτικός Σύμβουλος του Δήμου Λουτρακίου κ. Κωστής Ζερβός .

Ευχαριστούμε όλους τους Συλλόγους, Συλλογικότητες και τον κόσμο που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα μας.

Ο Αγώνας συνεχίζετε μέχρι την εξαίρεση των Γερανείων για τα επόμενα τουλάχιστον 30 χρόνια από παρεμβάσεις και εγκαταστάσεις οποιασδήποτε Βιομηχανίας και άλλης ασύμβατης χρήσης και από την διάνοιξη επιπλέον δρόμων, μέσω θέσπισης ρητής νομικής απαγόρευσης, για την απρόσκοπτη φυσική αναδάσωση από τις καταστροφικές φωτιές τα τελευταία 5 χρόνια.