Ανδρ. Βασιλόπουλος: Υπηρεσιακή και μόνο πρέπει να είναι η διοίκηση Μπουρνούς έως το τέλος της θητείας της

Ο Επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης “Δύναμη Ανάπτυξης“, Ανδρέας Βασιλόπουλος, προέβη στην παρακάτω δήλωση:

Κύριε Μπουρνούς μη σπεύδετε να «κλείσετε» τις ανοικτές σας υποθέσεις. Δεν είναι ηθικά σωστό. Έως τη λήξη της θητείας σας, είστε υπηρεσιακή (πλέον) δημοτική αρχή και επιτρέπεται να εκτελείτε μόνον τα απαραίτητα.

Είναι ανεπίτρεπτο να φέρνετε τόσα θέματα δια περιφοράς (δηλ. με τηλεφωνική ψηφοφορία) με την αστεία πλέον δικαιολογία του “κατεπείγοντος”, επιχειρώντας για άλλη μία φορά να επιτύχετε την εν κρυπτώ λήψη αποφάσεων.

Ενδεικτικά αναφέρω την δρομολόγηση:

α) του δήθεν κατεπείγοντος θέματος στο ΔΣ περί αποδοχής των όρων σύναψης επενδυτικού δανείου από το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων.

β) του εκτός ημερήσιας διάταξης θέματος στην Οικονομική Επιτροπή περί διαπραγμάτευσης χωρίς προηγούμενη δημοσίευση για την «προμήθεια Εξοπλισμού Μουσείου Μνήμης» με ποσό 90.524,00€.

Δεν θα επιτρέψουμε καμία απόφαση να περάσει από τον έλεγχο νομιμότητας της αποκεντρωμένης διοίκησης Αττικής και καμία υπόθεση να προχωρήσει, που θα δεσμεύει τη διοίκηση που θα κάνουμε με τη νέα σύνθεση δημοτικού συμβουλίου από 1/1/2024.

Την 1η Ιανουαρίου 2024 θα τεθεί τέλος στην υπονόμευση  των δημοτικών θεσμών. Η σημασία της πραγματικής αλλαγής στον Δήμο είναι να επικρατήσει μια σύγχρονη τεχνοκρατική οργάνωση της δημοτικής λειτουργίας σε όλα τα επίπεδα. Αυτή είναι η εκλογική εντολή που έχει δώσει το εκλογικό σώμα στην νέα πλειοψηφία που προέκυψε από τις εκλογές της 15ης Οκτωβρίου.

Ανδρέας Βασιλόπουλος
Επικεφαλής “Δύναμης Ανάπτυξης”
Δημοτικός Σύμβουλος Ραφήνας Πικερμίου