Αναζητούν το ανθυγιεινό του 2018 – 2020

Αναβρασμός επικρατεί στην υπηρεσία πρασίνου του Δήμου Ν.Φ – Ν.Χ λόγω του ότι ακόμα δεν έχει καταβληθεί το ανθυγιεινό επίδομα παρελθόντων ετών (5 χρόνια πίσω).

..

Με ανακοίνωσή του τοποθετείται ο επικεφαλής της ΛΑ.Σ. Νίκος Σερετάκης

..

Οι εργαζόμενοι στο πράσινο βρίσκονται εδώ και ημέρες σε αναβρασμό καθώς, παρά τις επανειλημμένες υποσχέσεις, ακόμα δεν έχουν δει τίποτα συγκεκριμένο αναφορικά με τις οφειλές που αφορούν στο ανθυγιεινό  για το διάστημα Ιούνιος 2018 έως Ιούλιο 2020.

..

Θυμίζουμε ότι για το θέμα έχει υπάρξει κατ’ αρχήν συμφωνία του Δήμου με το Σωματείο και έχουν ψηφιστεί ομόφωνα αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου, με τελευταία την 144/2023 μετά από πρωτοβουλία της Λαϊκής Συσπείρωσης

..

Με τον ίδιο τρόπο απλήρωτες παραμένουν έως και σήμερα και οι υπερωρίες που αφορούν στο διάστημα που δεν εφαρμόστηκε η μείωση του ωραρίου βάσει Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας για καθαρίστριες / στες και μαγείρισσες/ους

..

Είναι απόλυτα δικαιολογημένη η αγανάκτηση των εργαζομένων όταν βλέπουν τους ίδιους ανθρώπους ως Δημοτικούς Σύμβουλους να ψηφίζουν μια απόφαση και ως διοίκηση να έρχονται στη συνέχεια και πράττουν το ανάποδο.

..

Ακόμα πιο εξωφρενικό είναι ότι ενώ η κατάσταση αυτή έχει οδηγήσει σε πλήρη παράλυση την υπηρεσία του πρασίνου, δεν εμφανίζεται κανένας αρμόδιος της Δημοτικής Αρχής στο χώρο να μιλήσει με τους εργαζόμενους και να δώσει συγκεκριμένες απαντήσεις. 

..

Την “νήσσαν ποιούνται” και τα στελέχη της νεοεκλεγείσας Δημοτικής Αρχής της ΝΔ, που επίσης “αγνοούνται”.

..

Η κοροϊδία και ο εμπαιγμός των εργαζομένων πρέπει επιτέλους να τελειώσει εδώ και να εξοφληθούν όλες οι οφειλές προς τους εργαζόμενους, υλοποιώντας τις ομόφωνες αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου.