Ανατρεπτική Συμμαχία για την Αθήνα: Από την Ακαδημία Πλάτωνα η έναρξη της προεκλογικής εκστρατείας της Παράταξης

Στην περιοχή βρέθηκε κλιμάκιο της παράταξης με επικεφαλής τον υποψήφιο Δήμαρχο Κώστα Παπαδάκη, έχοντας μαζί του τον σημερινό δημοτικό σύμβουλο με την Αντικαπιταλιστική Ανατροπή στην Αθήνα, Κεφαλληνό Παναγιώτης και τους υποψήφιους δημοτικούς συμβούλους Βασιλείου Θεανώ, Θανοπούλου Κατερίνα, Κάνταρο Ηλία, Ξένου Κυριακή, Παπαχριστούδη Ματίνα και μέλη συλλογικοτήτων – Ανακοίνωση της παράταξης

Από το γραφείο τύπου της παράταξης “Ανατρεπτική Συμμαχία για την Αθήνα” εκδόθηκε η παρακάτω ανακοίνωση:

Στην περιοχή της Ακαδημίας Πλάτωνα, στο 4ο δημοτικό διαμέρισμα του δήμου Αθήνας που στενάζει από διαρκή υποβάθμιση από την πολιτική εγκατάλειψης, χώρο μιας ακόμη εγκληματικής ανάπλασης από την παράταξη του Κώστα Μπακογιάννη, βρέθηκε την Κυριακή 3 Σεπτεμβρίου ο επικεφαλής της “Ανατρεπτικής Συμμαχίας” Κώστας Παπαδάκης, ο σημερινός δημοτικός σύμβουλος με την Αντικαπιταλιστική Ανατροπή στην Αθήνα, Κεφαλληνός Παναγιώτης και οι υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι Βασιλείου Θεανώ, Θανοπούλου Κατερίνα, Κάνταρος Ηλίας, Ξένου Κυριακή, Παπαχριστούδη Ματίνα. Παρόντες/ουσες και μέλη συλλογικοτήτων.

Η αγωνιστική συμμαχία των τριών κινήσεων πόλης Ανταρσία στις γειτονιές της Αθήνας – Αντικαπιταλιστική Ανατροπή στην Αθήνα/Ανταρσία σε Κυβέρνηση- ΕΕ-Κεφάλαιο – Ανυπότακτη Αθήνα, ξεκίνησε την προεκλογική μάχη στην Αθήνα με πρώτη περιοδεία στους ελεύθερους δημόσιους χώρους που γίνονται στόχοι εμπορευματοποίησης και έντονης τουριστικοποίησης, βορά στους επιχειρηματικούς χορηγούς της κυβέρνησης της Ν.Δ. και της παράταξης Μπακογιάννη.

Ο υποψήφιος δήμαρχος, επικεφαλής της Ανατρεπτικής Συμμαχίας είχε συνάντηση με κατοίκους και μέλη Συλλογικοτήτων από Σεπόλια, Κολωνό και Ακαδημία Πλάτωνα, ενημερώθηκε για το σχέδιο Κώστα Μπακογιάννη-Λίνας Μενδώνη να υφαρπάξουν το αρχαιολογικό Άλσος της Ακαδημίας Πλάτωνα, έναν ελεύθερο ανοιχτό αρχαιολογικό χώρο 140 στρεμμάτων ανάσα και πνεύμονα για το κέντρο της πολύπαθης τσιμεντούπολης με 0.96 m2/κάτοικο. Τη στιγμή που καίγονται οι πνεύμονες ολάκερης της χώρας, τη στιγμή που η Αθήνα περιτριγυρίζεται από στάχτες και αποκαΐδια, η παράταξη Μπακογιάννη δυστυχώς υπό την ανοχή και των άλλων δημοτικών παρατάξεων, επιμένει στην εγκληματική δήθεν ανάπλαση της Ακαδημίας Πλάτωνα. Εξαγγέλθηκε τον Απρίλιο του 2021 και το μόνο που προβλέπει είναι η αλλοίωση του αρχαιολογικού χώρου στο Άλσος με την κοπή και εκρίζωση 580 μεγάλων δέντρων με στόχο τη μετατροπή του σε εμπορικό τουριστικό άγονο χώρο και η αποκοπή τουλάχιστον άλλων 30 στρεμμάτων πρασίνου από το Άλσος για την κατασκευή Μουσείου 117 χιλιάδων τετραγωνικών μέτρων μπετόν!

Παράλληλα τέθηκαν τα προβλήματα της 4ης Κοινότητας συνολικά, η εγκατάλειψη και υποβάθμιση σε Σεπόλια και Κολωνό. Τεράστιοι πρώην βιομηχανικοί αδόμητοι χώροι στο πρώην ΒΙΟΠΑ, το οικόπεδο δίπλα στο Μετρό για το οποίο δεν δίνονται τα χρήματα της απαλλοτρίωσης αφήνονται στη βρωμιά και τα μπάζα, δεν υπάρχει δίκτυο όμβριων υδάτων, οι δρόμοι είναι αδιάνοιχτοι, τα πεζοδρόμια κατεστραμμένα. Υπάρχει μεγάλη έλλειψη σχολείων και νηπιαγωγείων, χώρων άθλησης και Πολιτισμού. Η υφαρπαγή του αρχαιολογικού Άλσους της Ακαδημίας Πλάτωνα οδηγεί σε αχαλίνωτο εξευγενισμό της περιοχής προς όφελος μεγάλων επιχειρηματικών συμφερόντων που βλέπουν την περιοχή ως φιλέτο real estate.

Μέλη και υποψήφιοι με την “Ανατρεπτική Συμμαχία” που συμμετείχαν το προηγούμενο διάστημα σε όλους τους συλλογικούς αγώνες ενάντια στο εγκληματικό σχέδιο Κώστα Μπακογιάννη- Λίνας Μενδώνη, παρουσίασαν τις διεκδικήσεις της γειτονιάς.

Η “Ανατρεπτική Συμμαχία” όπως δήλωσε ο Κώστας Παπαδάκης στηρίζει έμπρακτα τους αγώνες αυτούς και μαζί με τους κατοίκους απαιτεί και διεκδικεί:

– Κανένα κομμένο δέντρο από το αρχαιολογικό Άλσος της Ακαδημίας Πλάτωνα

– Να επεκταθεί το Πράσινο Άλσος με αντισταθμιστικές απαλλοτριώσεις δυτικά και βόρεια, να ενοποιηθεί ο αρχαιολογικός χώρος με το Λόφο του Ιππείου Κολωνού.

– Η όποια ανάδειξη των αρχαιολογικών ευρημάτων να γίνει με ήπιες παρεμβάσεις σε έναν ελεύθερο πράσινο τόπο, χώρο συνάντησης για όλους τους κατοίκους της Αθήνας και όχι για τους “τουρίστες των τριών ωρών”.

– Επαναχωροθέτηση του Μουσείου της Πόλης των Αθηνών εκτός του αρχαιολογικού Άλσους

– Δημιουργία νέων αθλητικών χώρων, διάνοιξη οδών, αξιοποίηση των εκατοντάδων στρεμμάτων που ανήκουν στο υπουργείο Πολιτισμού ως χώρος πρασίνου, άθλησης, εκπαίδευσης και Πολιτισμού.

– Αναβάθμιση των υποδομών γύρω από το Άλσος και συνολικά στην περιοχή του 4ου Διαμερίσματος.