Displaying items by tag: δημος σαρωνικου

       Στην τελετή παρέστη κι ο πρώην Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος - Ανακοίνωση του γραφείου τύπου του Δήμου Σαρωνικού

 

       Από το γραφείο τύπου του Δήμου Σαρωνικού εκδόθηκε η παρακάτω ανακοίνωση:

 

       Σε κλίμα συγκίνησης και έντονης συναισθηματικής φόρτισης πραγματοποιήθηκαν χθες Τετάρτη 10 Αυγούστου στον Ι.Ν. Κοιμήσεως της Θεοτόκου Αναβύσσου τα αποκαλυπτήρια του Μνημείου για τις προσφυγικές Μικρασιατικές οικογένειες της Αναβύσσου, σε μια σεμνή τελετή παρουσία του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Μεσογαίας και Λαυρεωτικής κ.κ. Νικόλαου και του τ. Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Προκόπιου Παυλόπουλου.
 
 
       Η σπουδαία αυτή εκδήλωση που αποτέλεσε πρωτοβουλία του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου του Ι.Ν. Αγίων Θεοδώρων Αναβύσσου, πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με την Ιερά Μητρόπολη Μεσογαίας και Λαυρεωτικής και τον Δήμο Σαρωνικού με την πολύτιμη συμβολή χορηγών που συνέδραμαν για την ανέγερση του καλαίσθητου μνημείου, έργο του γλύπτη Αντώνη Μυρωδιά, στο οποίο έχουν αναγραφεί τα ονόματα των πρώτων οικογενειών προσφύγων που ξεριζωμένοι και διωγμένοι από τις πατρίδες τους εγκαταστάθηκαν στην Ανάβυσσο. Με αυτό τον τρόπο θα μείνουν στη μνήμη των σημερινών κατοίκων αλλά και των επόμενων γενιών τα ονόματα αυτών των ανθρώπων, που έθεσαν τις βάσεις της δημιουργίας της νέας Αναβύσσου.
 
 
       Στην ομιλία του ο Δήμαρχος Σαρωνικού κ. Πέτρος Φιλίππου είπε μεταξύ άλλων: “Σήμερα είναι μια ιδιαίτερη ημέρα μνήμης για τη Μικρασιατική Καταστροφή αλλά και την εγκατάσταση προσφύγων στη χώρα μας. Το μήνυμα που φεύγει σήμερα από την Ανάβυσσο, δεν αφορά μόνο την τοπική μας κοινότητα αλλά την προσφυγική μνήμη σε όλη τη χώρα και τον ελληνισμό. Στη δική μας περιοχή προσφυγικές εγκαταστάσεις είχαμε στην Ανάβυσσο με τους περισσότερους πρόσφυγες να προέρχονται κυρίως από την Καππαδοκία και στην Παλαιά Φώκαια όπου προέρχονταν από τα παράλια, από την Παλαιά Φώκαια κοντά στη Σμύρνη. Με τις επιτροπές που έφτιαξαν με την εγκατάστασή τους εδώ μπόρεσαν σιγά σιγά να οργανωθούν ως κοινωνία και να αρχίσουν να δημιουργούν. Αποτέλεσμα όλης αυτής της σκληρής προσπάθειας σε συνδυασμό με την εξέλιξη της περιοχής μας είναι ότι τόσο η Ανάβυσσος όσο και η διπλανή Παλαιά Φώκαια να είναι σήμερα από τα πλέον εξελιγμένα και αναπτυγμένα μέρη της πατρίδας μας”.
 
 
       Στο ίδιο κλίμα μίλησε και ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης, κάνοντας ξεχωριστή αναφορά στα στοιχεία εκείνα που είναι βαθιά χαραγμένα μέσα μας και συμβάλλουν στην αξιοποίηση της ταυτότητάς μας, όπως είναι η γνώση της ιστορίας αλλά και η μνημόνευση των ονομάτων. Κεντρικός ομιλητής ήταν ο τ. Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Προκόπιος Παυλόπουλος, ο οποίος αναφέρθηκε στο ιστορικό της Μικρασιατικής Καταστροφής, την εγκατάσταση των προσφύγων στην Ανάβυσσο όπως αποτυπώνεται μέσα από τη “Γαλήνη” του Ηλία Βενέζη και έκλεισε μιλώντας για το μέλλον της χώρας στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού ιδεώδους.
 
 
      Στην εκδήλωση, στην οποία παραβρέθηκαν δημοτικοί και τοπικοί σύμβουλοι και κάτοικοι της Αναβύσσου αλλά και της ευρύτερης περιοχής, αναγνώστηκαν μαρτυρίες προσφύγων που έφτασαν στην Ανάβυσσο από την Μαρία και την Όλγα Αγκούτογλου από το Μουσείο Μικρασιατικού Πολιτισμού “Μάκης Αγκούτογλου”. Αφηγήτρια ήταν η Χιονία Μαυρομμάτη, ενώ στο κλείσιμο της τελετής ο πατέρας Παύλος ευχαρίστησε θερμά εκ μέρους του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου του Ι.Ν. Αγίων Θεοδώρων όλους όσοι συνέβαλαν στην ανέγερση του μνημείου και τη διοργάνωση της εκδήλωσης.
Published in Σαρωνικού

        Σάββατο 6 Αυγούστου στις 21:00 στην Κεντρική Πλατεία Σαρωνίδας - Ανακοίνωση του γραφείου τύπου του Δήμου

 

       Από τον Δήμο Σαρωνικού και το ΝΠΔΔ Αριστόδικος εκδόθηκε η παρακάτω ανακοίνωση - πρόσκληση στην μουσική βραδιά "Μουσικές Αλκυονίδες": 

 

       Σας περιμένουμε σε μία υπέροχη μελωδική βραδιά, με μελοποιημένη ποίηση και αγαπημένα τραγούδια μεγάλων δημιουργών το Σάββατο 6 Αυγούστου στις 21:00 στην Κεντρική Πλατεία Σαρωνίδας.

Published in Σαρωνικού

..

..

..

 

Ακολουθεί το δελτίο τύπου:

 

Ξεκίνησαν την προηγούμενη εβδομάδα οι εργασίες για την «Ολοκλήρωση Κατασκευής Έργων Αποχέτευσης Ακαθάρτων Κυρίως Οικισμών Καλυβίων και Κουβαρά», συνολικού προϋπολογισμού 5.500.000 ευρώ.

 

Πρόκειται για την τελευταία φάση με την οποία ολοκληρώνεται ένα μεγάλο έργο υποδομής (μέχρι σήμερα έχει υλοποιηθεί το 70% του έργου), το δίκτυο αποχέτευσης των Καλυβίων και του Κουβαρά που θα βελτιώσει σημαντικά την ποιότητα ζωής των κατοίκων των δύο περιοχών.

 

Δείτε ακόμη:Νέες αυξήσεις ετοιμάζουν οι εταιρίες στο ρεύμα

 

Μέχρι σήμερα έχουν κατασκευασθεί σε διάφορες φάσεις τμήματα της αποχέτευσης ακαθάρτων των Καλυβίων και του Κουβαρά τα οποία δημοπρατήθηκαν και κατασκευάσθηκαν αυτοτελώς αλλά και σε συνδυασμό με έργα οδοποιίας, είτε με ίδιους πόρους του Δήμου είτε στα πλαίσια χρηματοδοτικών προγραμμάτων.

 

Αντικείμενο του έργου: Το έργο περιλαμβάνει την τοποθέτηση αγωγών αποχέτευσης ακαθάρτων σε μη κατασκευασμένα τμήματα των εσωτερικών δικτύων αποχέτευσης ακαθάρτων του κυρίως οικισμού Καλυβίων και του Κουβαρά.

 

Τα έργα συνδέονται λειτουργικά με το ήδη κατασκευασθέν δίκτυο και τελικό αποδέκτη το Κ.Ε.Λ. Μαρκοπούλου που ήδη λειτουργεί.

 

Οι αγωγοί που τοποθετούνται είναι κατασκευασμένοι από σωλήνες PVC συνολικού μήκους άνω των 9.0000 μέτρων. Σε όλο το μήκος του δικτύου τοποθετούνται επίσης επισκέψιμα φρεάτια.

 

Προτεραιότητα στην κατασκευή των έργων είναι κάθε τμήμα του δικτύου ακαθάρτων που κατασκευάζεται να είναι μέρος ή να συμπληρώνει κενό σε υφιστάμενο τμήμα ώστε να προκύπτει ένα λειτουργικό δίκτυο που καταλήγει σε κατασκευασμένο αποδέκτη.

 

Ο δήμαρχος Σαρωνικού κ. Πέτρος Φιλίππου δήλωσε:

 

“Ένα έργο σημαντικής αξίας για τους κατοίκους των Καλυβίων και του Κουβαρά ολοκληρώνεται με τις εργασίες που ξεκίνησαν πριν λίγες ημέρες, δίνοντας λύση στο χρόνιο πρόβλημα της αποχέτευσης στις συγκεκριμένες περιοχές.

 

Το έργο αυτό αναμένεται να αναβαθμίσει την ποιότητα ζωής των κατοίκων στα Καλύβια και τον Κουβαρά και να βελτιώσει την καθημερινότητά τους”. Τις αμέσως επόμενες ημέρες θα υπάρξει εκτενής ενημέρωση για την εξέλιξη του έργου της αποχέτευσης για το παραλιακό μέτωπο του Δήμου Σαρωνικού.

Published in Σαρωνικού

Θέλετε να λαμβάνετε τις σημαντικότερες ενημερώσεις;

Please enable the javascript to submit this form

Συνεντεύξεις

Γ. Ανεμογιάννης: Η διοίκηση Βούρου φωτογραφίζεται στα δικά μας έργα
Γ. Ανεμογιάννης: Η διοίκηση Βούρου φωτογραφίζεται στα δικά μας έργα
Δείτε όλες τις συνεντεύξεις

Δελτία ειδήσεων

Δελτίο Ειδήσεων 17.09.2021
Δελτίο Ειδήσεων 17.09.2021
Δείτε όλα τα δελτία ειδήσεων

Εκδηλώσεις

Πανιώνιος Στέγη Βύρωνα: Εκδήλωση για τις γυναικοκτονίες
Πανιώνιος Στέγη Βύρωνα: Εκδήλωση για τις γυναικοκτονίες
Δείτε όλες τις εκδηλώσεις

Παρασκήνιο

Ο ψαράς προειδοποιούσε για το μόλο,ο πρωθυπουργός γελούσε και τον καλούσε να στοιχηματίσει...ο μόλος διαλύθηκε! (βίντεο)
Ο ψαράς προειδοποιούσε για το μόλο,ο πρωθυπουργός γελούσε και τον καλούσε να στοιχηματίσει...ο μόλος διαλύθηκε! (βίντεο)
Δείτε το παρασκήνιο