Νέο υπερσύγχρονο σάρωθρο απέκτησε ο Δήμος Σαρωνικού

Κυριακή, 03 Ιουλίου 2022 13:16 | Σαρωνικού
Νέο υπερσύγχρονο σάρωθρο απέκτησε ο Δήμος Σαρωνικού Νέο υπερσύγχρονο σάρωθρο απέκτησε ο Δήμος Σαρωνικού
||||

        Από το γραφείο τύπου του Δήμου Σαρωνικού εκδόθηκε η παρακάτω ανακοίνωση:

 

     Νέο υπερσύγχρονο σάρωθρο (σκούπα) παρέλαβε η Δημοτική Αρχή Σαρωνικού, στο πλαίσιο της προσπάθειας που έχει ήδη ξεκινήσει για την ενίσχυση και ανανέωση του στόλου μηχανημάτων του δήμου.

 

     Το νέο αυτό σάρωθρο (ωφέλιμης χωρητικότητας κάδου απορριμμάτων 6 κ.μ.), με το οποίο ενδυναμώνεται ο εξοπλισμός του δήμου Σαρωνικού στον τομέα της καθαριότητας, χρηματοδοτήθηκε στο μεγαλύτερο ποσοστό του από το Πρόγραμμα “ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΙΙ” στον Άξονα Προτεραιότητας “Η τοπική ανάπτυξη και η προστασία περιβάλλοντος”. Για τη συγκεκριμένη προμήθεια το συνολικό ποσό ανήλθε σε 297.600,00 ευρώ (συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ), όπου τα 223.000,00 ευρώ καλύφθηκαν από τη χρηματοδότηση από το “ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΙΙ” και το υπόλοιπο ποσό (74.600,00 ευρώ) από ίδιους πόρους.

 

     “Στο πλαίσιο της προσπάθειάς μας να αντικαταστήσουμε τον μηχανολογικό εξοπλισμό της καθαριότητας, εκμεταλλευόμενοι όλα τα διαθέσιμα χρηματοδοτικά προγράμματα, προκειμένου να μην επιβαρύνεται ο δήμος και οι δημότες του με το κόστος για την αγορά του, προχωρήσαμε στην προμήθεια ενός σαρώθρου που αναμένεται να συμβάλλει στην αποτελεσματικότερη και πιο ολοκληρωμένη παροχή υπηρεσιών καθαρισμού στο οδικό δίκτυο, τις πλατείες και τους κοινόχρηστους χώρους της περιοχής μας” υπογραμμίζει ο δήμαρχος Σαρωνικού Πέτρος Φιλίππου. “Συνεχίζουμε σταθερά, δουλεύοντας μεθοδικά και αξιοποιώντας κάθε πηγή χρηματοδότησης για την ενίσχυση και ανανέωση του στόλου των μηχανημάτων μας κυρίως στον τομέα της καθαριότητας, ο οποίος είναι υψίστης προτεραιότητας στον δήμο μας. Με το νέο σάρωθρο, έχουμε πλέον ένα ακόμη πολύτιμο εργαλείο στα χέρια μας, στον αγώνα για τη βελτίωση της καθημερινότητας των κατοίκων της περιοχή μας και της εικόνας του δήμου. Υπενθυμίζουμε ότι έχουμε ήδη εξοπλίσει τον δήμο με δύο σύγχρονα απορριμματοφόρα, ένα πλυντήριο κάδων και ένα φορτηγό – αρπάγη χωρίς να εκταμιεύσουμε ούτε ένα ευρώ από τα χρήματα του δήμου” προσθέτει.

Published in Σαρωνικού

Θέλετε να λαμβάνετε τις σημαντικότερες ενημερώσεις;

Please enable the javascript to submit this form

Συνεντεύξεις

Γ. Ανεμογιάννης: Η διοίκηση Βούρου φωτογραφίζεται στα δικά μας έργα
Γ. Ανεμογιάννης: Η διοίκηση Βούρου φωτογραφίζεται στα δικά μας έργα
Δείτε όλες τις συνεντεύξεις

Δελτία ειδήσεων

Δελτίο Ειδήσεων 17.09.2021
Δελτίο Ειδήσεων 17.09.2021
Δείτε όλα τα δελτία ειδήσεων

Εκδηλώσεις

Πανιώνιος Στέγη Βύρωνα: Εκδήλωση για τις γυναικοκτονίες
Πανιώνιος Στέγη Βύρωνα: Εκδήλωση για τις γυναικοκτονίες
Δείτε όλες τις εκδηλώσεις

Παρασκήνιο

Ο ψαράς προειδοποιούσε για το μόλο,ο πρωθυπουργός γελούσε και τον καλούσε να στοιχηματίσει...ο μόλος διαλύθηκε! (βίντεο)
Ο ψαράς προειδοποιούσε για το μόλο,ο πρωθυπουργός γελούσε και τον καλούσε να στοιχηματίσει...ο μόλος διαλύθηκε! (βίντεο)
Δείτε το παρασκήνιο