Δήμος Σαρωνικού: Συνεχίζονται οι εργασίες για τον καθαρισμό Δάσους Κουβαρά

Παρασκευή, 24 Ιουνίου 2022 12:35 | Σαρωνικού
Δήμος Σαρωνικού: Συνεχίζονται οι εργασίες για τον καθαρισμό Δάσους Κουβαρά Δήμος Σαρωνικού: Συνεχίζονται οι εργασίες για τον καθαρισμό Δάσους Κουβαρά Δήμος Σαρωνικού: Συνεχίζονται οι εργασίες για τον καθαρισμό Δάσους Κουβαρά Δήμος Σαρωνικού: Συνεχίζονται οι εργασίες για τον καθαρισμό Δάσους Κουβαρά Δήμος Σαρωνικού: Συνεχίζονται οι εργασίες για τον καθαρισμό Δάσους Κουβαρά Δήμος Σαρωνικού: Συνεχίζονται οι εργασίες για τον καθαρισμό Δάσους Κουβαρά
||||||||

       Από το γραφείο τύπου του Δήμου Σαρωνικού εκδόθηκε η παρακάτω ανακοίνωση:

 

    Συνεχίζεται και προχωρά με γοργούς ρυθμούς ο καθαρισμός του δάσους Κουβαρά που ξεκίνησε δεκαπέντε ημέρες πριν, στο πλαίσιο των αποψιλώσεων που διενεργεί ο Δήμος Σαρωνικού στο πευκοδάσος ώστε ο μοναδικός αυτός πνεύμονας πρασίνου να προστατευθεί όσο το δυνατόν αποτελεσματικότερα από τον κίνδυνο πυρκαγιάς.

 

     Στο πλαίσιο αυτό, διανοίγονται αγροτικοί δρόμοι διαφυγής και διέλευσης πυροσβεστικών οχημάτων, απομακρύνονται ξερά χόρτα και σκουπίδια. «Πέρα από τις εργασίες που κάνουμε εμείς ως Δήμος Σαρωνικού, θα θέλαμε να παρακαλέσουμε όλους τους πολίτες, επισκέπτες και δημότες, να προσέξουν αυτόν τον μοναδικό πυρήνα ζωής του Κουβαρά. Τους παρακαλούμε να σεβαστούν τις ιδιαίτερες κλιματολογικές συνθήκες της εποχής, που επιβάλλουν ιδιαίτερη προσοχή κατά την επίσκεψη μας στο δάσος» σημειώνει ο Δήμαρχος Σαρωνικού Πέτρος Φιλίππου.

 

   Οι εργασίες πραγματοποιούνται από υπαλλήλους και μηχανήματα του Δήμου με την συνδρομή εργατικού δυναμικού που έστειλε ο κος Αθανάσιος Μαρτίνος, τον οποίο ο Δήμος Σαρωνικού ευχαριστεί θερμά. Οι υπεύθυνοι για την ομαλή διεξαγωγή των εργασιών είναι ο αντιδήμαρχος Κουβαρά Κωνσταντίνος Γκίκας και ο πρόεδρος της Κοινότητας Κουβαρά Κωνσταντίνος Στεργίου, ενώ συνδρομή στις εργασίες αποψίλωσης, παρέχει ο αντιδήμαρχος Μπάμπης Γαλάνης και ο αντιδήμαρχος Δ/νσης Τεχνικών Ανταποδοτικών Υπηρεσιών και Έργων Βασίλης Μπούτσης.

 

     Υπενθυμίζουμε, τέλος, ότι από την Πέμπτη 23 Ιουνίου άνοιξε ο κατάλογος εγγραφής εθελοντών για τη φύλαξη του δάσους

Published in Σαρωνικού

Θέλετε να λαμβάνετε τις σημαντικότερες ενημερώσεις;

Please enable the javascript to submit this form

Συνεντεύξεις

Γ. Ανεμογιάννης: Η διοίκηση Βούρου φωτογραφίζεται στα δικά μας έργα
Γ. Ανεμογιάννης: Η διοίκηση Βούρου φωτογραφίζεται στα δικά μας έργα
Δείτε όλες τις συνεντεύξεις

Δελτία ειδήσεων

Δελτίο Ειδήσεων 17.09.2021
Δελτίο Ειδήσεων 17.09.2021
Δείτε όλα τα δελτία ειδήσεων

Εκδηλώσεις

Πανιώνιος Στέγη Βύρωνα: Εκδήλωση για τις γυναικοκτονίες
Πανιώνιος Στέγη Βύρωνα: Εκδήλωση για τις γυναικοκτονίες
Δείτε όλες τις εκδηλώσεις

Παρασκήνιο

Ο ψαράς προειδοποιούσε για το μόλο,ο πρωθυπουργός γελούσε και τον καλούσε να στοιχηματίσει...ο μόλος διαλύθηκε! (βίντεο)
Ο ψαράς προειδοποιούσε για το μόλο,ο πρωθυπουργός γελούσε και τον καλούσε να στοιχηματίσει...ο μόλος διαλύθηκε! (βίντεο)
Δείτε το παρασκήνιο