Displaying items by tag: συνεδριασεις

         Επιστολή του Επικεφαλής της "Δύναμης Ανάπτυξης" στον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου και τον Δήμαρχο Ραφήνας - Πικερμίου

 

        Από το γραφείο τύπου της Παράταξης "Δύναμη Ανάπτυξης" εκδόθηκε η παρακάτω ανακοίνωση:

 

        Ο Ανδρέας Βασιλόπουλος με επιστολή του προς τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου καταγγέλλει ως απαράδεκτη μεθόδευση την επαναφορά των δια περιφοράς συνεδριάσεων και την απουσία ενημέρωσης για τις πυρκαγιές και θεμάτων για την ανακούφιση των πυρόπληκτων του Πικερμίου.
 

        Διαβάστε παρακάτω το κείμενο της επιστολής:

       Πρόεδρε,


       Διανύουμε την τρίτη εβδομάδα από την καταστροφική πυρκαγιά που κατέκαψε το Πικέρμι. Ακόμα δεν έχετε συγκαλέσει ούτε ένα κανονικό δημοτικό συμβούλιο. Αντιθέτως, επαναφέρατε τις τηλεφωνικές συνεδριάσεις, δηλαδή χωρίς συζήτηση για την αντιμετώπιση των προβλημάτων που έχουν προκύψει, χωρίς διάλογο, χωρίς ερωτήσεις προς τη δημοτική αρχή, χωρίς δημοσιότητα στους πολίτες. Παρότι κατανοούμε την πίεση που δέχεστε από τον κ. Μπουρνούς, ο οποίος μέσω των παραλήψεών του έχει και την ευθύνη για την εξάπλωση της πυρκαγιάς, είναι ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ να επιτρέπετε σε ολόκληρη δημοτική αρχή να κρύβεται. Είναι επίσης απαράδεκτο στα θέματα που βάζετε να μην υπάρχει το παραμικρό για την αντιμετώπιση των συνεπειών της πυρκαγιάς και την ανακούφιση της πυρόπληκτης περιοχής.
 

       Στη δική μας λογική διοίκησης, από την επόμενη κιόλας ημέρα θα είχαμε συγκαλέσει τους επικεφαλής των παρατάξεων για ενημέρωση και λήψη αποφάσεων και αμέσως μετά το δημοτικό μας συμβούλιο. Ειδικά σε περιόδους κρίσης, η προσπάθεια να μη συνεδριάσει το ανώτατο συλλογικό όργανο του Δήμου μας, εκτός από πράξη κακοδιοίκησης, δημιουργεί και εύλογες υποψίες μεθόδευσης συγκάλυψης των αστοχιών της διοίκησής σας.
 

      Με βάση τα παραπάνω, ως ένδειξη αντίδρασης, καταψηφίζουμε τα θέματα που φέρατε στο Δημοτικό Συμβούλιο της Τρίτης 2/8 και σας καλούμε να συγκαλέσετε ΑΜΕΣΑ μια συνεδρίαση δια ζώσης ή έστω μέσω τηλεδιάσκεψης.

     .....για να ανατραπεί η απόφαση μη ζωντανής μετάδοσης των συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου Λυκόβρυσης - Πεύκης.Ανακοίνωση του γραφείου τύπου της "Συμμαχίας Πολιτών Πεύκης - Λυκόβρυσης"

 

 

     Από το γραφείο τύπου της Δημοτικής Παράταξης "Συμμαχία Πολιτών Πεύκης - Λυκόβρυσης" εκδόθηκε η παρακάτω ανακοίνωση:

 

     Με θλίψη παρακολουθούμε την απαράδεκτη εικόνα του δήμου μας τα τελευταία χρόνια. Δεν είναι μόνο η έλλειψη καθαριότητας, η αποτυχία στην καθημερινότητα και η απαράδεκτη πολιτική του δημάρχου κ. Μαυρίδη και της ομάδας του σε πολλά θέματα. Όπως για παράδειγμα στην υπόθεση των παιδικών χαρών που δυο χρόνια τώρα κλείνουν αλλά και δεν κλείνουν. Την ώρα που δημιουργήθηκαν πολύ σοβαροί λόγοι στη λειτουργία τους. Ή όπως το μείζον ζήτημα της αδιαφάνειας στη λειτουργία του Δημοτικού Συμβουλίου.

 

     Δεν πρέπει να υπάρχουν επάνω από πέντε δήμοι, από τους 332 όλης της χώρας, όπου οι συνεδριάσεις του ΔΣ διεξάγονται χωρίς να υπάρχει η δυνατότητα στους πολίτες να μπορούν να τις παρακολουθούν. Παντού μεταδίδονται τηλεοπτικά ή και ραδιοφωνικά μέσω του διαδικτύου. Μάλιστα λόγω της πανδημίας οι μεταδόσεις επεκτάθηκαν και σε μικρότερους δήμους της Περιφέρειας. Παντού πνέει ένας άλλος αέρας, γιατί οι πολίτες γνωρίζουν τι γίνεται και τι δεν γίνεται «στο σπίτι τους». Γνωρίζουν τι πράττουν και τι δεν πράττουν οι εκλεγμένοι. Στο δικό μας δήμο τίποτα. Με εντολή του κ. Μαυρίδη και με την ψήφο των μελών της παράταξής του. Όπου μεταξύ τους υπάρχουν και κάποιοι που θέλουν να μπει αυτός ο …άλλος αέρας και στο δήμο ας αλλά έως τώρα δεν έχουν τολμήσει να εκφράσουν τη διαφορετική γνώμη τους. Και να σκεφτείτε ότι με την ψήφο ενός μόνο συμβούλου της πλειοψηφίας αλλάζουν οι συσχετισμοί.

 

     Κι επειδή πρέπει να είστε πλήρως ενημερωμένοι ο πρώην δήμος Πεύκης επί δημαρχίας Γιάννη Θεοδωρακόπουλου (2007-2011) ήταν από τους πρώτους δήμους πανελλαδικά που ΜΕΤΕΔΙΔΕ ραδιοφωνικά μέσω του διαδικτύου τις συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου. Μάλιστα το 2010 χάρις σε ένα ευρωπαϊκό πρόγραμμα ο δήμος Πεύκης εξοπλίστηκε με τα πιο σύγχρονα μέσα για απευθείας μεταδόσεις και τηλεοπτικά. Όμως από την συνένωση των δυο δήμων δήμαρχος εκλέχτηκε ο κ. Φωκιανός με πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου τον κ. Μαυρίδη (σημερινό δήμαρχο). Πρώτη τους απόφαση (2011) λοιπόν ήταν να ΚΑΤΑΡΓΗΣΟΥΝ ΤΗ ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΉ μετάδοση και δεύτερη απόφαση (2011) ήταν να ΚΑΤΑΡΓΗΣΟΥΝ, μετά από δυο αρχικές μεταδόσεις που οργάνωσαν και την ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΗ μετάδοση. Από τότε ούτε φωνή ούτε ακρόαση. Από πρωτοπόρος δήμος γίναμε ουραγοί. Γιατί αυτό εξυπηρετούσε (και εξυπηρετεί) προφανώς τους διοικούντες. Για αρκετά χρόνια η παράταξή μας ήταν η μόνη που ουσιαστικά ζητούσε …αέρα δημοκρατίας στις συνεδριάσεις του Δημοτικού συμβουλίου. Τελευταία οι φωνές ευτυχώς έχουν δυναμώσεις. Και από τις άλλες παρατάξεις και από τους κατοίκους. Αλλά λείπει η μια ψήφος που λέγαμε για να στριμωχτεί ο κ. Μαυρίδης, που νομίζει ότι ο δήμος είναι τσιφλίκι του.

 

Υ.Γ.  Με τον αντισυνταγματικό νόμο (έτσι κρίθηκε και επισήμως αυτές τις ημέρες από το Γ΄ τμήμα του ΣτΕ) του 2019 κύριες αρμοδιότητες του ΔΣ μεταφέρθηκαν μετά τις δημοτικές εκλογές στις αρμοδιότητες της Οικονομικής και της Επιτροπής Ποιότητας ζωής, όπου με νόμο επίσης δόθηκε μια μεγάλη πλειοψηφία στο δήμαρχο, έστω κι αν είναι μειοψηφία με βάση τα αποτελέσματα των εκλογών. Όπως συμβαίνει με τον κ. Μαυρίδη που αντί να έχει 4/9 μέλη στις δυο επιτροπές έχει 6/9.

 

 

Θέλετε να λαμβάνετε τις σημαντικότερες ενημερώσεις;

Please enable the javascript to submit this form

Συνεντεύξεις

Γ. Ανεμογιάννης: Η διοίκηση Βούρου φωτογραφίζεται στα δικά μας έργα
Γ. Ανεμογιάννης: Η διοίκηση Βούρου φωτογραφίζεται στα δικά μας έργα
Δείτε όλες τις συνεντεύξεις

Δελτία ειδήσεων

Δελτίο Ειδήσεων 17.09.2021
Δελτίο Ειδήσεων 17.09.2021
Δείτε όλα τα δελτία ειδήσεων

Εκδηλώσεις

Πανιώνιος Στέγη Βύρωνα: Εκδήλωση για τις γυναικοκτονίες
Πανιώνιος Στέγη Βύρωνα: Εκδήλωση για τις γυναικοκτονίες
Δείτε όλες τις εκδηλώσεις

Παρασκήνιο

Ο ψαράς προειδοποιούσε για το μόλο,ο πρωθυπουργός γελούσε και τον καλούσε να στοιχηματίσει...ο μόλος διαλύθηκε! (βίντεο)
Ο ψαράς προειδοποιούσε για το μόλο,ο πρωθυπουργός γελούσε και τον καλούσε να στοιχηματίσει...ο μόλος διαλύθηκε! (βίντεο)
Δείτε το παρασκήνιο