Displaying items by tag: δυναμη αναπτυξης

         Επιστολή του Επικεφαλής της "Δύναμης Ανάπτυξης" στον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου και τον Δήμαρχο Ραφήνας - Πικερμίου

 

        Από το γραφείο τύπου της Παράταξης "Δύναμη Ανάπτυξης" εκδόθηκε η παρακάτω ανακοίνωση:

 

        Ο Ανδρέας Βασιλόπουλος με επιστολή του προς τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου καταγγέλλει ως απαράδεκτη μεθόδευση την επαναφορά των δια περιφοράς συνεδριάσεων και την απουσία ενημέρωσης για τις πυρκαγιές και θεμάτων για την ανακούφιση των πυρόπληκτων του Πικερμίου.
 

        Διαβάστε παρακάτω το κείμενο της επιστολής:

       Πρόεδρε,


       Διανύουμε την τρίτη εβδομάδα από την καταστροφική πυρκαγιά που κατέκαψε το Πικέρμι. Ακόμα δεν έχετε συγκαλέσει ούτε ένα κανονικό δημοτικό συμβούλιο. Αντιθέτως, επαναφέρατε τις τηλεφωνικές συνεδριάσεις, δηλαδή χωρίς συζήτηση για την αντιμετώπιση των προβλημάτων που έχουν προκύψει, χωρίς διάλογο, χωρίς ερωτήσεις προς τη δημοτική αρχή, χωρίς δημοσιότητα στους πολίτες. Παρότι κατανοούμε την πίεση που δέχεστε από τον κ. Μπουρνούς, ο οποίος μέσω των παραλήψεών του έχει και την ευθύνη για την εξάπλωση της πυρκαγιάς, είναι ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ να επιτρέπετε σε ολόκληρη δημοτική αρχή να κρύβεται. Είναι επίσης απαράδεκτο στα θέματα που βάζετε να μην υπάρχει το παραμικρό για την αντιμετώπιση των συνεπειών της πυρκαγιάς και την ανακούφιση της πυρόπληκτης περιοχής.
 

       Στη δική μας λογική διοίκησης, από την επόμενη κιόλας ημέρα θα είχαμε συγκαλέσει τους επικεφαλής των παρατάξεων για ενημέρωση και λήψη αποφάσεων και αμέσως μετά το δημοτικό μας συμβούλιο. Ειδικά σε περιόδους κρίσης, η προσπάθεια να μη συνεδριάσει το ανώτατο συλλογικό όργανο του Δήμου μας, εκτός από πράξη κακοδιοίκησης, δημιουργεί και εύλογες υποψίες μεθόδευσης συγκάλυψης των αστοχιών της διοίκησής σας.
 

      Με βάση τα παραπάνω, ως ένδειξη αντίδρασης, καταψηφίζουμε τα θέματα που φέρατε στο Δημοτικό Συμβούλιο της Τρίτης 2/8 και σας καλούμε να συγκαλέσετε ΑΜΕΣΑ μια συνεδρίαση δια ζώσης ή έστω μέσω τηλεδιάσκεψης.

..
..
..
 
Ακολουθεί το δελτίο τύπου:
 
Η ιστορία επαναλαμβάνεται. Ιούλιος 2018 η φονική πυρκαγιά στη Ραφήνα. Ιούλιος 2022 η καταστροφική πυρκαγιά στο Ντράφι και στην Άνω Διώνη.
 
Τότε και σήμερα όσοι επέζησαν ήταν από καθαρή τύχη.
 
Τότε και σήμερα τα δημόσια και ιδιωτικά οικόπεδα δεν είχαν καθαριστεί από ξερά χόρτα.
 
Τότε και σήμερα οι κάτοικοι φώναζαν για πρόληψη και προετοιμασία στην αντιπυρική περίοδο.
 
Τότε και σήμερα η εξάπλωση μέσα στους οικισμούς έγινε από την αδιαφορία της Δημοτικής Αρχής Μπουρνούς.
 
Τότε και σήμερα  Δήμαρχος ο ίδιος άνθρωπος, ο Βαγγέλης Μπουρνούς.
 
 
 
 
Δεν αρκεί πλέον η συγνώμη από τη δημοτική Αρχή Μπουρνούς, την οποία δεν ακούσαμε ούτε μία φορά.
 
Δεν αρκούν οι αιτήσεις παραίτησης, τις οποίες ποτέ δεν σκέφτηκε να υποβάλλει κανείς.
 
Δεν αρκούν οι βόλτες των τοπικών συμβούλων στο Πικέρμι και οι υποσχέσεις ότι όλα θα τα «φτιάξει» ο Μπουρνούς.
 
Δεν αρκεί το πτυχίο Διαχείρισης Καταστροφών που με καμάρι παρουσίασε ο Βαγγέλης Μπουρνούς μόλις δύο μέρες μετά την καταστροφική πυρκαγιά.
 
Δεν αρκούν όλα αυτά γιατί από τη μία πυρκαγιά στην άλλη, η Δημοτική Αρχή Μπουρνούς, όχι μόνο δεν έπραξε το κατά το Νόμο καθήκον της, δεν επέδειξε ούτε το στοιχειώδες αίσθημα ευθύνης για την ασφάλεια των πολιτών.
 
Ως αντιπολίτευση καλούμε την επικίνδυνη και εξαφανισμένη Δημοτική Αρχή Μπουρνούς, να πράξει τα αυτονόητα:
 
 
-Μαζικούς καθαρισμούς οικοπέδων γιατί εξακολουθούν να κινδυνεύουν οι πολίτες από νέες πυρκαγιές.
 
-Μηδενισμό λογαριασμών ύδρευσης και δημοτικών τελών για να βοηθήσουμε τους κατοίκους να επανέλθουν στην καθημερινότητα.
 
-Απαίτηση από το Υπουργείο Εσωτερικών και Προστασίας του Πολίτη για οικονομική ενίσχυση του Δήμου μας για πυροπροστασία.
 
-Αξιοπρεπή παρουσία, χωρίς ψέματα πόρτα-πόρτα ότι τα επιδόματα θα τα δώσει ο Δήμος.
 
-Αξιοπρεπή παρουσία, χωρίς να βάζετε τους πολίτες να καλούν στο γραφείο Δημάρχου για να ζητήσουν κάδους.
 
-Ενεργοποίηση των υπηρεσιών του Δήμου και όχι των αντιδημάρχων και του γραφείου Δημάρχου.
 
-Ενεργοποίηση του πρωτοκόλλου του Δήμου και όχι του προσωπικού email του γραφείου Δημάρχου για αιτήματα πολιτών
 
-Συνεδριάσεις Δημοτικών Συμβουλίων δια ζώσης και όχι τηλεφωνικά, παρότι δε σας συμφέρει, για να συζητήσουμε διαλογικά τα μέτρα πρόληψης και ανακούφισης.
 
 
Ως αντιπολίτευση καλούμε τους δημοτικούς συμβούλους της συμπολίτευσης και αντιπολίτευσης να πάρουν ανοικτά θέση για τις ευθύνες και παραλήψεις του Δήμου.
 
Ως αντιπολίτευση καλούμε επίσης το Κοινοτικό Συμβούλιο Πικερμίου να συνεδριάσει με μοναδικό θέμα τις ευθύνες της καταστροφής και τα μέτρα ανακούφισης που χρειάζεται η τοπική κοινωνία.
Published in Παλλήνης

        Από το γραφείο τύπου της "Δύναμης Ανάπτυξης" εκδόθηκε η παρακάτω ανακοίνωση:

 

       Μεγάλη επιτυχία είχε η ημερίδα "ΗΜΕΡΕΣ ΚΑΡΙΕΡΑΣ" που διοργάνωσε το OnCamera.gr στο ξενοδοχείο Αύρα. Συντονιστής αυτής της πρωτοβουλίας ήταν ο επικεφαλής της παράταξής μας και Υποψήφιος Δήμαρχος Ραφήνας Πικερμίου Ανδρέας Βασιλόπουλος.

     

      Η εισαγωγή έγινε από τον αντιπρόεδρο του εμπορικού συλλόγου Αρτέμιδος και μέλος του εμπορικού συλλόγου Ραφήνας, Σάββα Ιωαννίδη. Την θέση της γυναίκας στην αγορά εργασίας ανέλυσε η υποψήφια βουλευτής την ΝΔ και πρώην Γενική Γραμματέας Ισότητας των Φύλων Βάσω Κόλλια. Τον λόγο πήρε ο Πρόεδρος του ERFC, Νίκος Πετρόπουλος, αναλύοντας τις ευκαιρίες μέσα από τις επιδοτήσεις. Η life coach και ειδική σε θέματα HR Γκρέις Χατζίκου, έδωσε συμβουλές για την σύνταξη ενός σωστού βιογραφικού. Σειρά είχε ο Πρόεδρος του Ινστιτούτου Γλώσσας Σώματος, Μάριος Βογιατζής, ο οποίος ανέλυσε τις τεχνικές για αποτελεσματική συνέντευξη και τη γλώσσα σώματος ενός συνεντευξιαζόμενου.

       Κλείνοντας ο Ανδρέας Βασιλόπουλος είπε μεταξύ άλλων: "...είναι λοιπόν καθήκον μας και μπορούμε να κάνουμε πράγματα ως μονάδες, ο δήμος ως φορέας και τα διάφορα πρόσωπα του δημοσίου να βοηθήσουμε τους νέους της περιοχής μας να βγουν στην αγορά εργασίας και βρουν δουλειά στο αντικείμενο που έχουν σπουδάσει ή στο αντικείμενο που θέλουν κοντά στην περιοχή που μένουν και με προοπτικές εξέλιξης. Αυτό που θέλω να τονίσω είναι ότι η περιοχή μας έχει όλα τα χαρακτηριστικά για να αναπτυχθεί, και είναι καθήκον μας να το κάνουμε...".

Θέλετε να λαμβάνετε τις σημαντικότερες ενημερώσεις;

Please enable the javascript to submit this form

Συνεντεύξεις

Γ. Ανεμογιάννης: Η διοίκηση Βούρου φωτογραφίζεται στα δικά μας έργα
Γ. Ανεμογιάννης: Η διοίκηση Βούρου φωτογραφίζεται στα δικά μας έργα
Δείτε όλες τις συνεντεύξεις

Δελτία ειδήσεων

Δελτίο Ειδήσεων 17.09.2021
Δελτίο Ειδήσεων 17.09.2021
Δείτε όλα τα δελτία ειδήσεων

Εκδηλώσεις

Πανιώνιος Στέγη Βύρωνα: Εκδήλωση για τις γυναικοκτονίες
Πανιώνιος Στέγη Βύρωνα: Εκδήλωση για τις γυναικοκτονίες
Δείτε όλες τις εκδηλώσεις

Παρασκήνιο

Ο ψαράς προειδοποιούσε για το μόλο,ο πρωθυπουργός γελούσε και τον καλούσε να στοιχηματίσει...ο μόλος διαλύθηκε! (βίντεο)
Ο ψαράς προειδοποιούσε για το μόλο,ο πρωθυπουργός γελούσε και τον καλούσε να στοιχηματίσει...ο μόλος διαλύθηκε! (βίντεο)
Δείτε το παρασκήνιο