Displaying items by tag: βασιλοπουλος

          Ανακοίνωση της οργάνωσης RPSOS

 

         Από την οργάνωση RPSOS εκδόθηκε η παρακάτω ανακοίνωση:

 

        Από τη μεθεπόμενη μέρα της καταστροφικής πυρκαγιάς μέχρι σήμερα, πραγματοποιήσαμε στο ορεινό Πικέρμι 87 μετρήσεις σε σπίτια συνανθρώπων μας στον Ντράφι και στην Άνω Διώνη για την ποιότητα του αέρα που αναπνέουμε.
 

        Παρά τις αυξημένες τιμές μικροσωματιδίων, μετά τις πρώτες 4 ημέρες παρατηρήθηκε σημαντική πτώση. Σήμερα, η γενική εικόνα που παρουσιάζει ο αέρας της περιοχής είναι καλή. Εξαίρεση αποτελούν οι θέσεις εργασιών (π.χ. υλοτόμησης) όπου για τις ώρες εκείνες παρατηρείται αύξηση των μικροσωματιδίων στη γύρω ατμόσφαιρα. 
 

       Θέλω να ευχαριστήσω προσωπικά την εταιρεία AlfaMeasurments, διαπιστευμένη στις περιβαλλοντικές μετρήσεις, για τον φορητό αναλυτή που μας διέθεσε, την Πολυτεχνική Σχολή του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας για τους σταθερούς αναλυτές αέρα που έχουμε ακόμα στην περιοχή, τους συνεργάτες του RPSOS.gr που στέκονται ακούραστοι, αψηφώντας ωράρια και προσωπική ζωή, δίπλα στις ανάγκες των πυρόπληκτων οικογενειών.

 

      Ανδρέας Βασιλόπουλος

Επιστημονικός Υπεύθυνος RPSOS

         Επιστολή του Επικεφαλής της "Δύναμης Ανάπτυξης" στον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου και τον Δήμαρχο Ραφήνας - Πικερμίου

 

        Από το γραφείο τύπου της Παράταξης "Δύναμη Ανάπτυξης" εκδόθηκε η παρακάτω ανακοίνωση:

 

        Ο Ανδρέας Βασιλόπουλος με επιστολή του προς τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου καταγγέλλει ως απαράδεκτη μεθόδευση την επαναφορά των δια περιφοράς συνεδριάσεων και την απουσία ενημέρωσης για τις πυρκαγιές και θεμάτων για την ανακούφιση των πυρόπληκτων του Πικερμίου.
 

        Διαβάστε παρακάτω το κείμενο της επιστολής:

       Πρόεδρε,


       Διανύουμε την τρίτη εβδομάδα από την καταστροφική πυρκαγιά που κατέκαψε το Πικέρμι. Ακόμα δεν έχετε συγκαλέσει ούτε ένα κανονικό δημοτικό συμβούλιο. Αντιθέτως, επαναφέρατε τις τηλεφωνικές συνεδριάσεις, δηλαδή χωρίς συζήτηση για την αντιμετώπιση των προβλημάτων που έχουν προκύψει, χωρίς διάλογο, χωρίς ερωτήσεις προς τη δημοτική αρχή, χωρίς δημοσιότητα στους πολίτες. Παρότι κατανοούμε την πίεση που δέχεστε από τον κ. Μπουρνούς, ο οποίος μέσω των παραλήψεών του έχει και την ευθύνη για την εξάπλωση της πυρκαγιάς, είναι ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ να επιτρέπετε σε ολόκληρη δημοτική αρχή να κρύβεται. Είναι επίσης απαράδεκτο στα θέματα που βάζετε να μην υπάρχει το παραμικρό για την αντιμετώπιση των συνεπειών της πυρκαγιάς και την ανακούφιση της πυρόπληκτης περιοχής.
 

       Στη δική μας λογική διοίκησης, από την επόμενη κιόλας ημέρα θα είχαμε συγκαλέσει τους επικεφαλής των παρατάξεων για ενημέρωση και λήψη αποφάσεων και αμέσως μετά το δημοτικό μας συμβούλιο. Ειδικά σε περιόδους κρίσης, η προσπάθεια να μη συνεδριάσει το ανώτατο συλλογικό όργανο του Δήμου μας, εκτός από πράξη κακοδιοίκησης, δημιουργεί και εύλογες υποψίες μεθόδευσης συγκάλυψης των αστοχιών της διοίκησής σας.
 

      Με βάση τα παραπάνω, ως ένδειξη αντίδρασης, καταψηφίζουμε τα θέματα που φέρατε στο Δημοτικό Συμβούλιο της Τρίτης 2/8 και σας καλούμε να συγκαλέσετε ΑΜΕΣΑ μια συνεδρίαση δια ζώσης ή έστω μέσω τηλεδιάσκεψης.

..
..
..
 
Ακολουθεί το δελτίο τύπου:
 
Η ιστορία επαναλαμβάνεται. Ιούλιος 2018 η φονική πυρκαγιά στη Ραφήνα. Ιούλιος 2022 η καταστροφική πυρκαγιά στο Ντράφι και στην Άνω Διώνη.
 
Τότε και σήμερα όσοι επέζησαν ήταν από καθαρή τύχη.
 
Τότε και σήμερα τα δημόσια και ιδιωτικά οικόπεδα δεν είχαν καθαριστεί από ξερά χόρτα.
 
Τότε και σήμερα οι κάτοικοι φώναζαν για πρόληψη και προετοιμασία στην αντιπυρική περίοδο.
 
Τότε και σήμερα η εξάπλωση μέσα στους οικισμούς έγινε από την αδιαφορία της Δημοτικής Αρχής Μπουρνούς.
 
Τότε και σήμερα  Δήμαρχος ο ίδιος άνθρωπος, ο Βαγγέλης Μπουρνούς.
 
 
 
 
Δεν αρκεί πλέον η συγνώμη από τη δημοτική Αρχή Μπουρνούς, την οποία δεν ακούσαμε ούτε μία φορά.
 
Δεν αρκούν οι αιτήσεις παραίτησης, τις οποίες ποτέ δεν σκέφτηκε να υποβάλλει κανείς.
 
Δεν αρκούν οι βόλτες των τοπικών συμβούλων στο Πικέρμι και οι υποσχέσεις ότι όλα θα τα «φτιάξει» ο Μπουρνούς.
 
Δεν αρκεί το πτυχίο Διαχείρισης Καταστροφών που με καμάρι παρουσίασε ο Βαγγέλης Μπουρνούς μόλις δύο μέρες μετά την καταστροφική πυρκαγιά.
 
Δεν αρκούν όλα αυτά γιατί από τη μία πυρκαγιά στην άλλη, η Δημοτική Αρχή Μπουρνούς, όχι μόνο δεν έπραξε το κατά το Νόμο καθήκον της, δεν επέδειξε ούτε το στοιχειώδες αίσθημα ευθύνης για την ασφάλεια των πολιτών.
 
Ως αντιπολίτευση καλούμε την επικίνδυνη και εξαφανισμένη Δημοτική Αρχή Μπουρνούς, να πράξει τα αυτονόητα:
 
 
-Μαζικούς καθαρισμούς οικοπέδων γιατί εξακολουθούν να κινδυνεύουν οι πολίτες από νέες πυρκαγιές.
 
-Μηδενισμό λογαριασμών ύδρευσης και δημοτικών τελών για να βοηθήσουμε τους κατοίκους να επανέλθουν στην καθημερινότητα.
 
-Απαίτηση από το Υπουργείο Εσωτερικών και Προστασίας του Πολίτη για οικονομική ενίσχυση του Δήμου μας για πυροπροστασία.
 
-Αξιοπρεπή παρουσία, χωρίς ψέματα πόρτα-πόρτα ότι τα επιδόματα θα τα δώσει ο Δήμος.
 
-Αξιοπρεπή παρουσία, χωρίς να βάζετε τους πολίτες να καλούν στο γραφείο Δημάρχου για να ζητήσουν κάδους.
 
-Ενεργοποίηση των υπηρεσιών του Δήμου και όχι των αντιδημάρχων και του γραφείου Δημάρχου.
 
-Ενεργοποίηση του πρωτοκόλλου του Δήμου και όχι του προσωπικού email του γραφείου Δημάρχου για αιτήματα πολιτών
 
-Συνεδριάσεις Δημοτικών Συμβουλίων δια ζώσης και όχι τηλεφωνικά, παρότι δε σας συμφέρει, για να συζητήσουμε διαλογικά τα μέτρα πρόληψης και ανακούφισης.
 
 
Ως αντιπολίτευση καλούμε τους δημοτικούς συμβούλους της συμπολίτευσης και αντιπολίτευσης να πάρουν ανοικτά θέση για τις ευθύνες και παραλήψεις του Δήμου.
 
Ως αντιπολίτευση καλούμε επίσης το Κοινοτικό Συμβούλιο Πικερμίου να συνεδριάσει με μοναδικό θέμα τις ευθύνες της καταστροφής και τα μέτρα ανακούφισης που χρειάζεται η τοπική κοινωνία.
Published in Παλλήνης

Θέλετε να λαμβάνετε τις σημαντικότερες ενημερώσεις;

Please enable the javascript to submit this form

Συνεντεύξεις

Γ. Ανεμογιάννης: Η διοίκηση Βούρου φωτογραφίζεται στα δικά μας έργα
Γ. Ανεμογιάννης: Η διοίκηση Βούρου φωτογραφίζεται στα δικά μας έργα
Δείτε όλες τις συνεντεύξεις

Δελτία ειδήσεων

Δελτίο Ειδήσεων 17.09.2021
Δελτίο Ειδήσεων 17.09.2021
Δείτε όλα τα δελτία ειδήσεων

Εκδηλώσεις

Πανιώνιος Στέγη Βύρωνα: Εκδήλωση για τις γυναικοκτονίες
Πανιώνιος Στέγη Βύρωνα: Εκδήλωση για τις γυναικοκτονίες
Δείτε όλες τις εκδηλώσεις

Παρασκήνιο

Ο ψαράς προειδοποιούσε για το μόλο,ο πρωθυπουργός γελούσε και τον καλούσε να στοιχηματίσει...ο μόλος διαλύθηκε! (βίντεο)
Ο ψαράς προειδοποιούσε για το μόλο,ο πρωθυπουργός γελούσε και τον καλούσε να στοιχηματίσει...ο μόλος διαλύθηκε! (βίντεο)
Δείτε το παρασκήνιο