Displaying items by tag: απινιδωτες

      Από το γραφείο τύπου του Δήμου Παλλήνης εκδόθηκε η παρακάτω ανακοίνωση:

 

     Η Κοινωφελής Επιχείρηση Αθλητισμού-Πολιτισμού-Περιβάλλοντος Δήμου Παλλήνης προχώρησε στην προμήθεια και τοποθέτηση συνολικά επτά αυτόματων απινιδωτών δημόσιας χρήσης τελευταίας τεχνολογίας σε αθλητικές και πολιτιστικές εγκαταστάσεις, σε μια προσπάθεια να δημιουργηθούν καλύτερες συνθήκες προφύλαξης αλλά και άμεσης επέμβασης σε έκτακτες περιπτώσεις καρδιακής ανακοπής στις δημοτικές εγκαταστάσεις αλλά και στην δημιουργία ενός δημοτικού δικτύου απινιδωτών προς χρήση από όλους τους κατοίκους του Δήμου μας σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης.

 

     Ο απινιδωτής είναι σχεδιασμένος για την αντιμετώπιση της καρδιακής ανακοπής, η οποία παραμένει βασική αιτία θανάτου, παρά τις προόδους στην επείγουσα καρδιακή φροντίδα.Η συσκευή είναι φορητή, μικρή, εύκολη στη χρήση και αναγνωρίζει αυτόματα την «ανώμαλη ηλεκτρική καρδιακή δραστηριότητα» που προκαλεί η ξαφνική καρδιακή ανακοπή και την αντιμετωπίζει χορηγώντας ελεγχόμενο ρεύμα στην καρδιά μέσω αυτοκόλλητων ηλεκτροδίων, πράξη που ονομάζεται απινίδωση. Σταματά την ανώμαλη ηλεκτρική δραστηριότητα της καρδιάς και της δίνει την δυνατότητα να λειτουργήσει κανονικά. Έχει σχεδιαστεί για να χρησιμοποιείται από ΜΗ εκπαιδευμένους πολίτες ΧΩΡΙΣ ιατρική επίβλεψη.

 

    Έχει ενσωματωμένες φωνητικές κι οπτικές οδηγίες στα ελληνικά και καθοδηγεί πλήρως τον πολίτη που σπεύδει να βοηθήσει, βήμα - βήμα. Δίνει τη δυνατότητα παροχής ηλεκτρικής ανάταξης, εάν αυτή απαιτείται, μετά από ανάλυση που κάνει το ίδιο το μηχάνημα και δίνει οδηγίες στον χρήστη για τη σωστή εκτέλεση ΚΑΡΠΑ με τη βοήθεια ηχητικών μηνυμάτων και ενδείξεων (μετρονόμου).

 

     Ακόμα, οι συσκευές θα συνδεθούν στο σύστημα ασύρματης διαχείρισης και ελέγχου LifelinkCENTRAL όπου αποστέλνονται όλες οι πληροφορίες σχετικά με την κατάσταση και τη χρήση του εξοπλισμού ενώ προβλέπεται η αυτόματη αποστολή δεδομένων σε τμήμα άμεσης βοήθειας και σε νοσοκομεία.

 

    Με την τοποθέτηση των απινίδωτων προχωρήσαμε στη άμεση εκπαίδευση του προσωπικού των εγκαταστάσεων, συμπεριλαμβανομένων και των καθηγητών φυσικής αγωγής, αλλά και των προπονητών των αθλητικών σωματείων, για τη σωστή χρήση του εξοπλισμού.

 

    Απώτερος σκοπός μας είναι να πραγματοποιηθούν, όπως άλλωστε έχουμε κάνει και στο παρελθόν, ημερίδες πρώτων βοηθειών ανοιχτές για όλους αλλά και επέκταση των σημείων πρόσβασης με την τοποθέτηση επιπλέον απινιδωτών σε άλλα σημεία της πόλης μας.

 

    Ειδικότερα οι αυτόματοι απιδινωτές βρίσκονται τοποθετημένοι στα εξής σημεία:


1. 1ο Αθλητικό Κέντρο Γέρακα-Κλειστό Μπάσκετ ( Γέρακα & Ηράκλειας)
2. 2ο Αθλητικό Κέντρο -Κολυμβητήριο Γέρακα ( Γαργηττού & Μιλτιάδου)
3. 3ο Αθλητικό Κέντρο - Γήπεδο Ποδοσφαίρου Γέρακα ( Έκτορος & Τερψιχόρης)
4. ΚΔΑΠ-ΑΜΕΑ (Μάριζα) Παλλήνης ( θέση Μάριζα δίπλα από το Μουσικό Γυμνάσιο Παλλήνης)
5. Πολιτιστικό Κέντρο Γέρακα (Κλειτάρχου & Αριστείδου)
6. Αθλητικό Συγκρότημα Παλλήνης- Ποδοσφαίρου, Στίβου, Μπάσκετ & Κολυμβητηρίου ( Λ. Μαραθώνιος )
7. Κλειστό Γυμναστήριο Κάντζας ( Τρυγονίων & Τειρεσία, Κάντζα)

 

    Τέλος, καλούμε τους πολίτες να μην διστάσουν να τους χρησιμοποιήσουν, σε περίπτωση ανάγκης, και να ενημερωθούν επαρκώς για τη χρήση τους

Published in Παλλήνης

     "Θα συνεχίσω να πολιτεύομαι με αξιοπρέπεια και πίστη στα ήθη και τις αξίες που πρεσβεύω, με απόλυτο σεβασμό προς τους συνδημότες μου και με την ελπίδα ότι κάποια στιγμή οι γυναίκες θα καταφέρουμε να εξανθρωπίσουμε την πολιτική ζωή του τόπου μας", καταλήγει η επιστολή που τερματίζει μια, ομολογουμένως, επιτυχημένη θητεία της Γιάννας Ρήγα και που, ίσως, ξεκινάει μια νέα αυτόνομη πολιτική πορεία.

 

     Με την δωρεά 2 απινιδωτών σε σχολικές μονάδες του Δήμου Μεγαρέων ( 1ο και 3ο Δημοτικό και στα αντίστοιχα Νηπιαγωγεία στη Νέα Πέραμο και 1ο και 2ο Γυμνάσιο, 1ο Λύκειο και 1ο Δημοτικό και Νηπιαγωγείο Μεγάρων) τερμάτισε την επιτυχημένη θητεία της στην προεδρία του ΝΠΔΔ "Ηρόδωρος" Δήμου Μεγαρέων η Γιάννα Ρήγα. Στη συνέχει απέστειλε στον πρόεδρο του Δ.Σ. και τον Δήμαρχο, Γρηγόρη Σταμούλη, την επιστολή παραίτησης της από τη θέση, μια παραίτηση που ήρθε ως αποτέλεσμα της διαφοροποίησης και ανεξαρτητοποίησης της από την παράταξη της πλειοψηφίας, λόγω της διαφωνίας της - μαζί με τον πρώην Αντιδήμαρχο Τεχνικών Υπηρεσίων, Σπύρο Κορώση - με την απόφαση του Δημάρχου να διαγράψει τον στενό συνεργάτη της στον "Ηρόδωρο", Νίκο Νικόλιζα, και του γεγονότος ότι αυτή η απόφαση παρουσιάστηκε ως ομόφωνη παρά τη διαφωνία της. Αποτέλεσμα της ανεξαρτητοποίησης ήταν η εισήγηση του Δήμαρχου Μεγαρέων να την αντικαταστήσει στον "Ηρόδωρο" με τον πρόεδρο των Σχολικών Επιτροπών του Δήμου, Σπύρο Τσιούνη.

 

     Αναλυτικά, η αιχμηρή επιστολή παραίτησης της Γιάννας Ρήγα έχει ως εξής:

 

ΠΡΟΣ

Τον Δήμαρχο Δήμου Μεγαρέων

Τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου, τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου

 

     Με την παρούσα επιστολή απευθύνομαι στο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Μεγαρέων που με τίμησε, εγκρίνοντας την πρόταση του Δημάρχου κ. Γρηγόρη Σταμούλη, αναθέτοντάς μου την Προεδρία του Νομικού Προσώπου Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Αθλητισμού «ΗΡΟΔΩΡΟΣ» του Δήμου Μεγαρέων.

 

     Κυρίες και Κύριοι μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου,

 

     Σας υποβάλλω την παραίτησή μου από τη θέση της Προέδρου του Διοικητικού Συμβουλίου Νομικού Προσώπου Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Αθλητισμού «ΗΡΟΔΩΡΟΣ» του Δήμου Μεγαρέων μετά την ανεξαρτητοποίησή μου από το συνδυασμό του Δημάρχου, μένοντας πιστή στις αρχές και αξίες που πρέσβευα και προεκλογικά.

 

     Ανέλαβα έναν Οργανισμό με σημαντικά οικονομικά και χρονίζοντα προβλήματα. Παραδίδω σήμερα στη νέα διοίκηση ένα Νομικό Πρόσωπο με υπηρεσίες υψηλών προδιαγραφών και δυνατοτήτων, οικονομικά υγιές και οργανωμένο με αναβαθμισμένες όλες τις δομές του (ΚΑΠΗ, Βρεφονηπιακούς Σταθμούς, Αθλητικές Εγκαταστάσεις).

 

     Θα ήθελα να ενημερώσω το Δημοτικό Συμβούλιο ότι, οποιαδήποτε προσπάθεια στοχοποίησης και απαξίωσης της προσωπικότητάς μου λόγω της ανεξαρτητοποίησης και της παραίτησής μου δεν θα ευοδώσει. Είναι γνωστό ότι οι παραπάνω τακτικές αποτελούν προσφιλές σενάριο όσων, εδώ και επτά χρόνια, κινούνται υπογείως και με διαβάλλουν. Εφιστώ την προσοχή τους να μην το επιδιώξουν γιατί θα βρεθούν προ δυσάρεστων εκπλήξεων.

 

    Ευχαριστώ θερμά τα μέλη των Διοικητικών Συμβουλίων του Ν.Π.Δ.Δ. «ΗΡΟΔΩΡΟΣ» για την εμπιστοσύνη τους στο πρόσωπό μου, και κυρίως το προσωπικό του Οργανισμού για την αμέριστη συμπαράσταση και τη βοήθειά του.

 

    Η προσφορά μου στο Νομικό Πρόσωπο όσο και στο Δήμο καθ’ όλη τη διάρκεια της θητείας μου, κάτω από δύσκολες οικονομικές και κοινωνικές συνθήκες, ήταν ουσιώδης και ανιδιοτελής.

 

    Θα συνεχίσω να πολιτεύομαι με αξιοπρέπεια και πίστη στα ήθη και τις αξίες που πρεσβεύω, με απόλυτο σεβασμό προς τους συνδημότες μου και με την ελπίδα ότι κάποια στιγμή οι γυναίκες θα καταφέρουμε να εξανθρωπίσουμε την πολιτική ζωή του τόπου μας.

 

Με τιμή,

Γιάννα Ρήγα

Πρόεδρος Ν.Π.Δ.Δ. «ΗΡΟΔΩΡΟΣ»

Ανεξάρτητη Δημοτική Σύμβουλος

 

 

 

   

Published in Μεγαρέων

    Η Δήμαρχος θεωρεί ότι ΕΝΑΣ απινιδωτής που τοποθετήθηκε στο Δημοτικό Στάδιο είναι αρκετός για να καλύψει όλες τις αθλητικές δομές του Δήμου Ν.Ιωνίας. Καταγγελία της Παράταξης "Δημιουργία - Αλληλεγγύη" του Παναγιώτη Μανούρη, η οποία κατέθεσε προς ψήφιση με τη μορφή ψηφίσματος την πρόταση να προμηθευτεί ο Δήμος απινιδωτές για όλες τις αθλητικές εγκαταστάσεις, ενώ στη συνέχεια να γίνει προσπάθεια προμήθειας και για τις σχολικές δομές - Ανακοίνωση του γραφείου τύπου της Παράταξης.

 

    Από το γραφείο τύπου της Δημοτικής Παράταξης "Δημιουργία - Αλληλεγγύη" εκδόθηκε η παρακάτω ανακοίνωση:

 

    Επί του ψηφίσματος της Παράταξης «Δημιουργία – Αλληλεγγύη» Παναγιώτης Μανούρης  για αγορά απινιδωτών στον Δήμο Ν. Ιωνίας .

 

    Εμείς ως παράταξη επανειλημμένως έχουμε θέσει το ζήτημα της αγοράς και εγκατάστασης φορητών απινιδωτών σε χώρους του Δήμου μας.

Οι απινιδωτές είναι ιατρικές συσκευές οι οποίες διασφαλίζουν την ζωή και την υγεία των πολιτών.

 

    Μάλιστα στο πρόσφατο Δημοτικό Συμβούλιο της 22ας Ιουνίου 2021 ζητήσαμε, με την κατάθεση του σχετικού ψηφίσματος μας , να αποφασίσει το Δημοτικό Συμβούλιο την αγορά απινιδωτών αξίας 1.500 ευρώ ο καθένας , και την τοποθέτησή τους, δίνοντας προτεραιότητα για ευνόητους λόγους, σε όλους τους αθλητικούς χώρους του Δήμου μας οι οποίοι χρησιμοποιούνται από αθλητικούς συλλόγους , από αθλητές του Νομικού Προσώπου του Δήμου μας ΟΠΑΝ, αλλά και από απλούς πολίτες που αθλούνται ατομικά. Ταυτόχρονα δε ζητήσαμε την εκπαίδευση και πιστοποίηση χειριστών των συσκευών, από αρμόδιο φορέα,  πρωτίστως για τους αθλούμενους που είναι εγγεγραμμένοι στον ΟΠΑΝ  αλλά και τους πολίτες που αθλούνται ατομικά στους αθλητικούς χώρους του Δήμου.

 

    Στόχος βεβαίως θα πρέπει να είναι η σταδιακή τοποθέτηση αυτών των ιατρικών συσκευών στα σχολεία του Δήμου, όπου πραγματοποιούνται αθλητικές δραστηριότητες, σε ΚΑΠΗ , σε πολιτιστικούς χώρους καθώς και σε άλλα Δημόσια και Δημοτικά κτίρια.

 

    Όλες οι δημοτικές παρατάξεις συντάχθηκαν υπέρ του συγκεκριμένου ψηφίσματος , θέτοντας και επιμέρους θέματα και παρατηρήσεις, δεδομένης της σπουδαιότητας του καθώς δεν έχουμε απινιδωτές στο Δήμο μας , δεν έχουμε πιστοποιημένους χειριστές της συσκευής ούτε διαθέτουμε πιστοποιημένους εκπαιδευτές για την χρήση της συσκευής. Και αντί σε αυτό το σημαντικό ζήτημα, που αφορά την προστασία του πολυτιμότερου αγαθού, της ανθρώπινης ζωής, να υπάρχει η αναμενόμενη και επιβαλλόμενη, από την σπουδαιότητα του θέματος, ομοφωνία και συμφωνία όλων των δημοτικών παρατάξεων, η Δημοτική αρχή το καταψήφισε, με ασαφή και χωρίς λογικό έρεισμα επιχειρήματα.

 

     Η Δήμαρχος επικαλέστηκε ότι ο μοναδικός απινιδωτής, που αγοράστηκε από τον Δήμο, τοποθετήθηκε στο Δημοτικό Στάδιο και είναι αρκετός . Κριτήριο για την τοποθέτησή του αποτέλεσε το γεγονός ότι εκεί βρίσκεται η μεγαλύτερη αθλητική εγκατάσταση της πόλης, λες και τίθεται θέμα χωρητικότητας ή προσέλευσης και σε κάθε περίπτωση δεν απάντησε για ποιο  λόγο  απέκλεισε την κλειστή αθλητική εγκατάσταση του Δημοτικού Γυμναστηρίου στην οδό Θυατείρων και Λυκούργου στα Πευκάκια , όπου διεξάγονται αγώνες basketball και handball,  Α΄ Εθνικής Κατηγορίας και δεν υπάρχει απινιδωτής, όπως επισήμανε ο Επικεφαλής της παράταξης.

 

    Για μια ακόμη φορά η Δήμαρχος δεν μπόρεσε να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων και να προτάξει την διασφάλιση της ζωής και  της υγείας των πολιτών υπερψηφίζοντας την αγορά απινιδωτών για την πόλη μας.

 

    Γραφείο Τύπου Δημοτικής Παράταξης

«Δημιουργία Αλληλεγγύη» Παναγιώτης Μανούρης

Published in Νέας Ιωνίας

Συνεντεύξεις

Η Μαρίνα Παπαχριστοδούλου,Δημοτική σύμβουλος Βριλησσίων και πρόεδρος της κινηματογραφικής λέσχης "Cine Δράση" στο "Συμβαίνει Τώρα"
Η Μαρίνα Παπαχριστοδούλου,Δημοτική σύμβουλος Βριλησσίων και πρόεδρος της κινηματογραφικής λέσχης "Cine Δράση" στο "Συμβαίνει Τώρα"
Δείτε όλες τις συνεντεύξεις

Δελτία ειδήσεων

Δελτίο Ειδήσεων 17.09.2021
Δελτίο Ειδήσεων 17.09.2021
Δείτε όλα τα δελτία ειδήσεων

Εκδηλώσεις

Πραγματοποιήθηκε στην Ελευσίνα η παρουσίαση του βιβλίου του ΚΕΜΙΠΟ με τίτλο: Η συμμετοχή των Μικρασιατών στην Επανάσταση του 1821
Πραγματοποιήθηκε στην Ελευσίνα η παρουσίαση του βιβλίου του ΚΕΜΙΠΟ με τίτλο: Η συμμετοχή των Μικρασιατών στην Επανάσταση του 1821
Δείτε όλες τις εκδηλώσεις

Παρασκήνιο

Σωματείο Εργαζομένων Ναυπηγείων Ελευσίνας κατά Μητσοτάκη – Γεωργιάδη: "Φτάνει πια ο εμπαιγμός σας"
Σωματείο Εργαζομένων Ναυπηγείων Ελευσίνας κατά Μητσοτάκη – Γεωργιάδη: "Φτάνει πια ο εμπαιγμός σας"
Δείτε το παρασκήνιο