Συνεδριάζει το Δημοτικό Συμβούλιο Παλλήνης μετά την καταστροφική πυρκαγιά

Τρίτη, 26 Ιουλίου 2022 11:50 | Παλλήνης
Συνεδριάζει το Δημοτικό Συμβούλιο Παλλήνης μετά την καταστροφική πυρκαγιά
|||

..
..
..

Σήμερα, Τρίτη 26/07, συνεδριάζει το Δημοτικό Συμβούλιο Παλλήνης στις 20.00 μέσω τηλεδιάσκεψης.


Παρά το γεγονός όμως ότι η συνεδρίαση πραγματοποιείται μετά την καταστροφική πυρκαγιά στα θέματα της ημερήσιας διάταξης δεν γίνεται κάποια αναφορά. Το παραπάνω έθιξαν 15 δημοτικοί σύμβουλοι ζητώντας με επιστολή προς τον πρόεδρο του ΔΣ να ενταχθεί στην ημερήσια διάταξη το θέμα “συζήτηση – ενημέρωση σχετικά με την πρόσφατη πυρκαγιά και τον απολογισμό των ζημιών”, αίτημα το οποίο δεν ικανοποιήθηκε.

 

Ταυτόχρονα ο Δήμαρχος Θανάσης Ζούτσος έχει ενημερώσει μέσω ανακοινώσεων πως θα εισηγηθεί στο ΔΣ μέτρα στήριξης των πυρόπληκτων. Έτσι πιθανόν να υπάρξει περιορισμένη χρονικά συζήτηση για την πυρκαγιά κατά τη συζήτηση των “εκτός ημερησίας θεμάτων”. Οι προτάσεις του Δημάρχου είναι οι ακόλουθες:

 

1. Απαλλαγή από την υποχρέωση καταβολής Δημοτικών Τελών Καθαριότητας και Δημοτικού Φόρου για όλες τις κατοικίες και επιχειρήσεις του Δήμου Παλλήνης που χαρακτηρίζονται κίτρινες ή κόκκινες, έως το τέλος του έτους, με επανεξέταση της ως άνω απαλλαγής και ανανέωσης αυτής, για όσες κατοικίες και επιχειρήσεις θα παραμένουν μη χρησιμοποιούμενες.

2. Πλήρης απαλλαγή καταβολής λογαριασμών ύδρευσης για το Β και Γ τετράμηνο, δηλαδή έως το τέλος του 2022, για όλα τα πυρόπληκτα νοικοκυριά, με οικήματα που έχουν χαρακτηριστεί πράσινα, κίτρινα ή κόκκινα, μετά τις αυτοψίες των κλιμακίων ελεγκτών μηχανικών του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών.

3. Καμία επιπλέον επιβάρυνση στους λογαριασμούς ύδρευσης του β’ τετράμηνου του 2022, για όλους τους κατοίκους εντός των οριοθετημένων πυρόπληκτων περιοχών του Δήμου Παλλήνης, οι οποίοι αναγκάστηκαν να καταναλώσουν επιπλέον νερό για τις ανάγκες πυρόσβεσης καθώς και αποκατάστασης και καθαρισμού των χώρων, μετά την πυρκαγιά.

 

Τα θέματα της ημερήσιας διάταξης παρακάτω:

 

1.Λήψη απόφασης περί έγκρισης του Ο.Ε.Υ. του Ν.Π.Δ.Δ. «Οργανισμός Προσχολικής Αγωγής και Κοινωνικής Μέριμνας Δήμου Παλλήνης».

2. Λήψη απόφασης περί έγκρισης συμπλήρωσης της υπ΄αριθμ. 103/2021 απόφασης Δημοτικού Συμβουλίου Παλλήνης.

3. Λήψη απόφασης περί έγκρισης κατανομής πιστώσεων των Κεντρικών Αυτοτελών Πόρων των Δήμων για επισκευή και συντήρηση σχολικών κτιρίων έτους 2022 (ΣΑΤΑ), στις Επιτροπές Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

 

Δείτε ακόμα: Αδιανόητη αναγλησία: Η Τροχαία έκοβε πρόστιμα σε ογκολογικούς ασθενείς έξω από φαρμακείο του ΕΟΠΥΥ!

 

Published in Παλλήνης

Θέλετε να λαμβάνετε τις σημαντικότερες ενημερώσεις;

Please enable the javascript to submit this form

Συνεντεύξεις

Ν. Ζυγούνας: Φεύγω με θετικές εντυπώσεις από το Συνέδριο της ΚΕΔΕ
Ν. Ζυγούνας: Φεύγω με θετικές εντυπώσεις από το Συνέδριο της ΚΕΔΕ
Δείτε όλες τις συνεντεύξεις

Δελτία ειδήσεων

Δελτίο Ειδήσεων 17.09.2021
Δελτίο Ειδήσεων 17.09.2021
Δείτε όλα τα δελτία ειδήσεων

Εκδηλώσεις

Άνοιξαν οι πύλες του ΙΡΙΔΑ VISIONS - Μέρες πολιτισμού Πανεπιστημιακής Λέσχης Ε.Κ.Π.Α
Άνοιξαν οι πύλες του ΙΡΙΔΑ VISIONS - Μέρες πολιτισμού Πανεπιστημιακής Λέσχης Ε.Κ.Π.Α
Δείτε όλες τις εκδηλώσεις

Παρασκήνιο

"Είμαι και εγώ εδώ, δεν είσαι μόνος σου"
"Είμαι και εγώ εδώ, δεν είσαι μόνος σου"
Δείτε το παρασκήνιο