Παρουσιάστηκε το δίτομο έργο του Δήμου Παλλήνης για τα 200 χρόνια από την Επανάσταση του 1821

Σάββατο, 28 Μαϊος 2022 15:11 | Παλλήνης
Παρουσιάστηκε το δίτομο έργο του Δήμου Παλλήνης για τα 200 χρόνια από την Επανάσταση του 1821 Παρουσιάστηκε το δίτομο έργο του Δήμου Παλλήνης για τα 200 χρόνια από την Επανάσταση του 1821
||||

       Από το γραφείο τύπου του Δήμου Παλλήνης εκδόθηκε η παρακάτω ανακοίνωση:

 

      Παρουσία Υπουργών, Βουλευτών, Δημάρχων, εκπροσώπων Κομμάτων, Φορέων και Συλλόγων αλλά και πλήθους πολιτών που γέμισαν την αίθουσα του Πολιτιστικού Κέντρου του Δήμου Παλλήνης στον Γέρακα, πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 25 Μαΐου 2022, η επίσημη παρουσίαση του επετειακού δίτομου έργου του Δήμο Παλλήνης που εξέδωσε στο πλαίσιο των εορτασμών, για τα 200 χρόνια από την Επανάσταση του 1821, σε συνεργασία με το Αθλητικό Επιστημονικό Πολιτιστικό Σωματείο ΑΘΛ.Ε.ΠΟΛΙ.Σ.

 

     Το έργο φέρει τον τίτλο «Το μυστικόν [σύνθημα] θέλει το έχομεν: «Καστρινοί και Λογγίσιοι», εμπνευσμένο από την Έξοδο του Μεσολογγίου.

 

    Την εκδήλωση χαιρέτησε, ο Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων, Κωνσταντίνος Τασούλας, ο οποίος συνεχάρη τον Δήμο Παλλήνης για την πρωτοβουλία της έκδοσης, με γραπτό μήνυμα.

 

   Ο Δήμαρχος Παλλήνης, Θανάσης Ζούτσος, άνοιξε την εκδήλωση καλωσορίζοντας τους προσκεκλημένους και τους ευχαρίστησε θερμά, για την ανταπόκριση τους.

 

    Την τελετή τίμησαν με την παρουσία τους, ο Υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, η Υφυπουργός Τουρισμού, Σοφία Ζαχαράκη και ο Υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, Ελευθέριος Οικονόμου καθώς και ο εκπρόσωπος του Αρχηγού της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης Αλέξη Τσίπρα, βουλευτής, Πάνος Σκουρολιάκος, οι βουλευτές Γιώργος Βλάχος και Μαρία Αμπατζίδου, ο Δήμαρχος Ηλιούπολης, Γιώργος Χατζηδάκης και ο Γενικός Γραμματέας Οικονομικής Πολιτικής, Νικόλαος Κουλοχέρης, ενώ ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Νίκος Ανδρουλάκης, εκπροσωπήθηκε από τον περιφερειακό σύμβουλο, Γιάννη Σμέρο.

 

   Το παρών έδωσαν επίσης, εκπρόσωποι τοπικών φορέων και συλλόγων καθώς και ο ιστορικός τέχνης, Λεόντιος Πετμεζάς, ο οποίος προλόγισε τον Β τόμο της έκδοσης ενώ η ακαδημαϊκος και καθηγήτρια Ιστορίας, Μαρία Ευθυμίου, που προλόγισε τον Α τόμο, απέστειλε χαιρετισμό δια αντιπροσώπου.

 

    Η έκδοση παρουσιάστηκε από εξαμελή αντιπροσωπεία εκ των 78 συνολικά, συγγραφέων, επιστημόνων και καλλιτεχνών του έργου, που αποτελούνταν από τη φιλόλογο Νικελίνα Γαλανοπούλου, τον γιατρό Νικόλαο Σταμέλο, τον οικονομολόγο-κοινωνιολόγο, Νεκτάριο Καλαντζή, τη νομικό Γεωργία Μπέη, τον μαθηματικό Δημήτρη Μπαξεβάνη και τον διεθνολόγο, Κωστή Σμέρο.

 

     Παρουσιάστρια-συντονίστρια της βραδιάς, ήταν η γνωστή ηθοποιός, Θεοδώρα Σιάρκου.

Published in Παλλήνης

Θέλετε να λαμβάνετε τις σημαντικότερες ενημερώσεις;

Please enable the javascript to submit this form

Συνεντεύξεις

Ηρακλής Γκότσης: Απαιτείται μια παράταξη συνεργασίας για να ορθοποδήσει ο Δήμος Νέας Ιωνίας
Ηρακλής Γκότσης: Απαιτείται μια παράταξη συνεργασίας για να ορθοποδήσει ο Δήμος Νέας Ιωνίας
Δείτε όλες τις συνεντεύξεις

Δελτία ειδήσεων

Δελτίο Ειδήσεων 17.09.2021
Δελτίο Ειδήσεων 17.09.2021
Δείτε όλα τα δελτία ειδήσεων

Εκδηλώσεις

Πανιώνιος Στέγη Βύρωνα: Εκδήλωση για τις γυναικοκτονίες
Πανιώνιος Στέγη Βύρωνα: Εκδήλωση για τις γυναικοκτονίες
Δείτε όλες τις εκδηλώσεις

Παρασκήνιο

Ο ψαράς προειδοποιούσε για το μόλο,ο πρωθυπουργός γελούσε και τον καλούσε να στοιχηματίσει...ο μόλος διαλύθηκε! (βίντεο)
Ο ψαράς προειδοποιούσε για το μόλο,ο πρωθυπουργός γελούσε και τον καλούσε να στοιχηματίσει...ο μόλος διαλύθηκε! (βίντεο)
Δείτε το παρασκήνιο