Νέος επικεφαλής ο Γ. Καρατζάς στην παράταξη “Ανθούσα-Γέρακας-Παλλήνη Πόλεις για να ζεις”!

Τρίτη, 24 Μαϊος 2022 11:50 | Παλλήνης
Νέος επικεφαλής ο Γ. Καρατζάς στην παράταξη “Ανθούσα-Γέρακας-Παλλήνη Πόλεις για να ζεις”! Νέος επικεφαλής ο Γ. Καρατζάς στην παράταξη “Ανθούσα-Γέρακας-Παλλήνη Πόλεις για να ζεις”! Νέος επικεφαλής ο Γ. Καρατζάς στην παράταξη “Ανθούσα-Γέρακας-Παλλήνη Πόλεις για να ζεις”!
|||||

..

..
..

Την Κυριακή 22 Μαΐου πραγματοποιήθηκε εκδήλωση για την αλλαγή της ηγεσίας της παράταξης “Ανθούσα – Γέρακας – Παλλήνη – Πόλεις για να ζεις”. Ο Παναγιώτης Μερτύρης πριν την αποχώρηση του κατέληξε στο πρόσωπο του Γεώργιου Καρατζά ως το καταλληλότερο για τη διαδοχή του.

Ο κ. Μερτύρης σχολίασε για τον νέο επικεφαλής πως “ο Γιώργος, πέρα από την φιλία που μας συνδέει -άλλωστε αυτό στην συγκεκριμένη περίπτωση έρχεται σε δεύτερη μοίρα- έχει τρέξει και αγωνιστεί για την Παράταξή μας, μέσα και έξω από το Δημοτικό Συμβούλιο.
Κατ’ εμέ, συμπληρώνει όλα τα αξιακά πλεονεκτήματα, για τα οποία μπορούμε να τον εμπιστευθούμε”.

Ο κ. Καρατζάς, από τη μεριά του, αφού ευχαρίστησε τον Παναγιώτη Μερτύρη τόνισε πως εκείνος είναι η αιτία που ασχολήθηκε με την αυτοδιοίκηση. Στη συνέχεια ανέπτυξε τους βασικούς πολιτικούς του άξονες:


“Α. Συνέχιση και ενίσχυση του αντιπολιτευτικού μας έργου
Β. Άνοιγμα της παράταξης στους δημότες της πόλης μας και
Γ. Εξίσου σημαντικό με τα άλλα δύο, είναι, ότι τα μέλη αυτής της παράταξης, πρέπει να ετοιμαστούν, εφόσον ο λαός της πόλης μάς επιλέξει για την επόμενη μέρα του Δήμου μας, να είμαστε έτοιμοι διοικήσουμε."

Δείτε ακόμα: Πρόβλεψη σοκ - 3 ευρώ η βενζίνη μέχρι τον Ιούλιο (video)

Αναλυτικά η ανακοίνωση της παράταξης:

Πραγματοποιήθηκε χθες 22 Μαΐου 2022, στο Οινοποιείο Πέτρου στην Παλλήνη, η αλλαγή ηγεσίας της Δημοτικής Παράταξης «Ανθούσα – Γέρακας – Παλλήνη Πόλεις για να ζεις».

Στελέχη αλλά και φίλοι της Παράταξης, παρακολούθησαν την άψογη οργανωτικά και έντονη συγκινησιακά τελετή αποχώρησης του Παναγιώτη Μερτύρη και εκλογής του νέου επικεφαλής της Παράταξης, Γιώργου Καρατζά.

Αφορμή για τα παραπάνω η απόφαση του Παναγιώτη Μερτύρη, να αποσυρθεί από την ηγεσία της, έπειτα από ένδεκα χρόνια αδιάλειπτης, συνετούς και συνεπούς δραστήριας θητείας, ασκώντας πάντα υπεύθυνη αντιπολίτευση, διατηρώντας, προφανώς, την θέση του επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης, στο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Παλλήνης μέχρι το τέλος της θητείας του.

 

Ο Παναγιώτης-Ν. Μερτύρης, δήλωσε για την απόφασή του αυτή:

"Ο κύκλος του Παναγιώτη Μερτύρη ως επικεφαλής, ολοκληρώθηκε. Είναι πολιτική μου βούληση και θαρρώ και κατάλληλη χρονική συγκυρία, για ανανέωση στο πρόσωπο που θα οδηγήσει από εδώ και πέρα την Παράταξή μας.¨

Και συνέχισε…

"Φίλοι μου, στις διερευνητικές επαφές μου με αρκετά άξια στελέχη της κοινωνίας μας, για ανεύρεση προσώπου που θα μπει μπροστά, ανταποκρίθηκε ο φίλος και συνοδοιπόρος Γιώργος Καρατζάς.

Ο Γιώργος, πέρα από την φιλία που μας συνδέει -άλλωστε αυτό στην συγκεκριμένη περίπτωση έρχεται σε δεύτερη μοίρα- έχει τρέξει και αγωνιστεί για την Παράταξή μας, μέσα και έξω από το Δημοτικό Συμβούλιο.

Κατ’ εμέ, συμπληρώνει όλα τα αξιακά πλεονεκτήματα, για τα οποία μπορούμε να τον εμπιστευθούμε. Δεν θα πω για την επαγγελματική του κατάρτιση ή τις εμπεριστατωμένες τοποθετήσεις του στο Δημοτικό Συμβούλιο, όπου με την ευφράδεια και την αυστηρότητα του λόγου του, έβαζε αρκετούς στην θέση τους. Λίγο πολύ, αυτές τις ιδιότητές του τις αναγνωρίζετε όλοι. Θέτω το ενδιαφέρον του υπ’ όψιν σας, επιθυμώντας να δώσουμε και στον Γιώργο την ευκαιρία μιας σύντομης αυτοπαρουσίασης".

Ο πρώην επικεφαλής της Παράταξης, στάθηκε όμως ιδιαίτερα επικριτικός και καυστικός, απέναντι σε πρόσωπα, λογικές και καταστάσεις, που αντιμετώπισε κατά την διάρκεια της πολυετούς θητείας του στο τιμόνι, τόσο της Δημοτικής του ομάδας όσο και της Παράταξης.

Ανέφερε χαρακτηριστικά:

"Στα ένδεκα αυτά χρόνια, εργάστηκα και έδωσα μάχες σε πολλαπλά επίπεδα. Από τη μία ήταν η προσπάθεια να ενεργοποιήσουμε όλο και περισσότερους ικανούς συμπολίτες μας στην ΙΔΕΑ πως ο Δήμος μας έπρεπε να εκσυγχρονιστεί και από την άλλη, να πολεμήσουμε την κακή νοοτροπία, του να τα έχεις καλά με την Δημαρχία, για ατομικά μικροσυμφέροντα μάλιστα, που αγγίζουν τα όρια της γελοιότητας.

 

Αντιμετώπισα όμως και στις δύο εκλογικές αναμετρήσεις κι έναν άλλο, ασύμμετρο πόλεμο και ίσως πιο καθοριστικό για την έκβασή τους, από ανθρώπους, που ενώ μιλάνε για ΕΝΟΤΗΤΑ του φιλελεύθερου χώρου ακόμη και σήμερα, είτε συστρατεύονταν με τον πολιτικό μας αντίπαλο, είτε δημιουργούσαν Παρατάξεις – μορφώματα, γιατί και καλά ο Μερτύρης δεν έπειθε.

Στην πραγματικότητα, όλοι γνωρίζουμε πως τα κίνητρά τους ήταν ΑΡΧΗΓΟΚΕΝΤΡΙΚΑ και ότι το μόνο που τους ενδιαφέρει, αυτοβαφτιζόμενοι ως ικανοί ή επαναστάτες – του γλυκού νερού θα συμπλήρωνα- είναι να βρίσκονται στο δημόσιο κάδρο.

Μήπως και τώρα δεν έχουν ξαμοληθεί να φτιάξουν παρατάξεις, ανακαλύπτοντας πρόσωπα από το πουθενά, κατακερματίζοντας τον χώρο μας;

Ποιον τελικά εξυπηρετούν αυτές οι πρωτοβουλίες;"

Ο νέος επικεφαλής της Παράταξης, Γεώργιος Καρατζάς, ο οποίος, είχε μόλις αποσπάσει την καθολική αποδοχή των παρευρισκομένων, εν μέσω παρατεταμένων χειροκροτημάτων και ενθουσιασμού, με λόγο μεστό, ορθό αλλά και συναισθηματικό, ευχαρίστησε τα μέλη και τους φίλους της Παράταξης για την καθολική αποδοχή στο πρόσωπό του, πλέκοντας παράλληλα το εγκώμιο του απερχόμενου επικεφαλής Παναγιώτη Μερτύρη.

Συγκεκριμένα ανέφερε:

"Είναι μεγάλη η τιμή που μου κάνατε να με επιλέξετε ως επικεφαλής της παράταξης «Ανθούσα Γέρακας Παλλήνη Πόλεις Για Να Ζεις». Σας ευχαριστώ βαθύτατα.

Όπως βαθύτατα, ευχαριστώ και τον φίλο μου Παναγιώτη Μερτύρη και για τα καλά του λόγια αλλά και για την ιδιαίτερη τιμή που μου έκανε να με προτείνει αλλά και να με υποστηρίξει ως νέο επικεφαλής της παράταξής μας.

Ο Παναγιώτης Μερτύρης είναι η αιτία για να ασχοληθώ με τα αυτοδιοικητικά του Δήμου μας. Το χάρισμά του να ανακαλύπτει ανθρώπους οι οποίοι να εξελίσσονται σε ενεργούς πολίτες της πόλης μας είναι μοναδικό και αυτό το γνωρίζουν οι περισσότεροι εδώ μέσα. Δεν νομίζω ότι έχει περάσει άλλος άνθρωπος τόσο εμψυχωτικός και τόσο υποστηρικτικός προς τα πολιτικά του στελέχη, όσο αυτός.

Εκείνο όμως που τον κάνει μοναδικό είναι η ότι πολιτική του πλευρά, ποτέ και για κανένα λόγο δεν σκίασε ούτε στο ελάχιστο τον ΑΝΘΡΩΠΟ Παναγιώτη Μερτύρη.

Αυθεντικός, αγνός, αλληλέγγυος, ευαίσθητος, έντιμος, φίλος.

Από το 2014 είμαστε συνοδοιπόροι σε αυτή την δύσκολη προσπάθεια και θα συνεχίσουμε να είμαστε μαζί για πολλά χρόνια ακόμα.

Θέλω να τον ευχαριστήσω βαθύτατα γιατί μου έμαθε πως η πολιτική αφορά, ασκείται και υπηρετεί τον άνθρωπο. Επομένως όταν την ασκεί κάποιος δεν πρέπει να χάνει την αξιοπρέπεια του, να κάμπτει την ηθική του και να λησμονεί ότι προσφέρετε για να υπηρέτηση το κοινό καλό.

Αυτές ήταν είναι και θα είναι οι αξίες με τις οποίες θα πορεύεται αυτή η παράταξη.

 

Φίλε Τάκη για αυτήν την παρακαταθήκη σου σε ευχαριστούμε θερμά όλοι μας."

Στην συνέχεια ξεκαθάρισε, πως για τον ίδιο, η Παράταξη δεν είναι κάτι απρόσωπο και αόριστο… "Η Παράταξη…", δήλωσε, "…είναι το σημαντικότερο, το ωραιότερο και το πιο ανθρώπινο κομμάτι αυτής της πολιτικής διεργασίας.

Αυτό που μοιράζομαι μαζί σας όλα αυτά τα χρόνια είναι μοναδικό".

Στο σημείο αυτό, ανέπτυξε την πολιτική του σκέψη, θέτοντας τρεις βασικούς άξονες εντός των οποίων και την αναζήτηση δυνατότητας συστρατεύσεων. Είπε επί λέξη:

"…Όλοι εμείς, τα ενεργά μέλη αυτής της παράταξης αλλά και τα νέα μέλη που θα έρθουν κοντά μας καθώς και όλοι οι φίλοι μας και συνεργάτες μας, στο διάστημα που απομένει μέχρι τις εκλογές, έχουμε να φέρουμε εις πέρας το κομμάτι της πολιτικής μας δράσης, το όποιο αφορά τρεις άξονες- στόχους:

Α. Συνέχιση και ενίσχυση του αντιπολιτευτικού μας έργου

Β.Άνοιγμα της παράταξης στους δημότες της πόλης μας και

Γ. Εξίσου σημαντικό με τα άλλα δύο, είναι, ότι τα μέλη αυτής της παράταξης, πρέπει να ετοιμαστούν, εφόσον ο λαός της πόλης μάς επιλέξει για την επόμενη μέρα του Δήμου μας, να είμαστε έτοιμοι διοικήσουμε."

Κλείνοντας και αφού επεσήμανε την αξία της "εθελοντικής συνεισφοράς, την ενεργοποίηση και την αλληλεπίδραση του Δήμου με τους πολίτες", ως δράσεις εξέχουσας σημασίας για την βέλτιστη λειτουργικότητα του Δήμου, στοιχεία που "επικεντρώνουν τον σχεδιασμό με βάση τον άνθρωπο και τις ανάγκες του", απηύθυνε κάλεσμα σε όλους τους Δημότες που μοιράζονται τις ίδιες ανησυχίες με εμάς, λέγοντας:

"…Ο Δήμος, δεν λειτουργεί́ χωρίς τους πολίτες. Είναι λάθος να τον αντιμετωπίζουμε ως έναν ακόμη δημόσιο οργανισμό με αιρετή ηγεσία. Για να λειτουργήσει αποτελεσματικά, σε καθημερινή βάση, πρέπει και θέλουμε να συμβάλλουν όλοι οι δημότες. Χρειάζεται η συμμετοχή όλων μας.

Ο Δήμος δεν είναι κάτι απρόσωπο. Είμαστε όλοι εμείς. Πρέπει να ενεργοποιήσουμε όλες τις δυνατότητές του σε ανθρώπινο δυναμικό και σε πόρους για να πάμε μπροστά, να αλλάξουμε την καθημερινότητά μας, τις ζωές των παιδιών μας, να ομορφύνουμε ακόμη περισσότερο την πόλη μας και να την μεταμορφώσουμε στην πόλη που θέλουμε και μας αξίζει να έχουμε.

Μπορούμε καλύτερα

Αξίζουμε περισσότερα"

Τέλος και αφού ευχαρίστησε για μία ακόμη φορά το ακροατήριο, δήλωσε ότι θα δημοσιοποιήσει σε σύντομο χρονικό διάστημα, περισσότερες λεπτομέρειες για το όραμα και τους σχεδιασμούς για την πόλη μας, προκειμένου, "τα στελέχη της Παράταξης να γίνουν κοινωνοί και οι Δημότες μας, αρωγοί στην νέα πολιτική εποχή που ανοίγεται μπροστά μας, μετά το πέρας της ολοκλήρωσης της, ομολογουμένως εξαιρετικής σε επίπεδο πολιτικού πολιτισμού, εσωτερικής διαδικασίας αλλαγής της ηγεσίας".


Διαβάστε και αυτό: 
Όλα τα είχαμε, μας ήρθε και η λέπρα - Κρούσμα λέπρας νοσηλεύεται στο "Αττικόν"

Published in Παλλήνης

Θέλετε να λαμβάνετε τις σημαντικότερες ενημερώσεις;

Please enable the javascript to submit this form

Συνεντεύξεις

Ηρακλής Γκότσης: Απαιτείται μια παράταξη συνεργασίας για να ορθοποδήσει ο Δήμος Νέας Ιωνίας
Ηρακλής Γκότσης: Απαιτείται μια παράταξη συνεργασίας για να ορθοποδήσει ο Δήμος Νέας Ιωνίας
Δείτε όλες τις συνεντεύξεις

Δελτία ειδήσεων

Δελτίο Ειδήσεων 17.09.2021
Δελτίο Ειδήσεων 17.09.2021
Δείτε όλα τα δελτία ειδήσεων

Εκδηλώσεις

Πανιώνιος Στέγη Βύρωνα: Εκδήλωση για τις γυναικοκτονίες
Πανιώνιος Στέγη Βύρωνα: Εκδήλωση για τις γυναικοκτονίες
Δείτε όλες τις εκδηλώσεις

Παρασκήνιο

Ο ψαράς προειδοποιούσε για το μόλο,ο πρωθυπουργός γελούσε και τον καλούσε να στοιχηματίσει...ο μόλος διαλύθηκε! (βίντεο)
Ο ψαράς προειδοποιούσε για το μόλο,ο πρωθυπουργός γελούσε και τον καλούσε να στοιχηματίσει...ο μόλος διαλύθηκε! (βίντεο)
Δείτε το παρασκήνιο