Ανήγγειλε Μουσείο και εισηγείται Λαογραφική Έκθεση...

Τρίτη, 03 Μαϊος 2022 10:12 | Παλλήνης
Ανήγγειλε Μουσείο και εισηγείται Λαογραφική Έκθεση...
|||

..

..

 ..τονίζει σε ανακοίνωσή της η Ειρήνη Κουνενάκη για την υπόθεση του Λαογραφικού Μουσείου και τη στάση της δημοτικής αρχής.

Είναι η γνωστή διγλωσσία του κ. Ζούτσου, σημειώνει η ανακοίνωση, η οποία έχει ως εξής:

 

Λαογραφική Έκθεση και όχι Λαογραφικό Μουσείο ήταν η πρόταση που κατατέθηκε στην τελευταία συνεδρίαση του Δ.Σ. Παλλήνης και εγκρίθηκε «απνευστί» από την παράταξη και μόνο του κ. Δημάρχου. 
 
 
 

  Με την περίσσια διαχρονική του διγλωσσία, ο Δήμαρχος κ. Αθανάσιος Ζούτσος ανακοίνωσε την Ίδρυση Λαογραφικού Μουσείου στην πρόσφατη συνέλευση του Συλλόγου Παλαιών Κατοίκων Παλλήνης, "ο Παλληνεύς", για να ικανοποιήσει ενα αίτημα δεκαετίας του συλλόγου η στόχευση του οποίου ήταν σαφής, απολύτως στοχευμένη και απέχουσα .... έτη φωτός από την πρόταση του συλλογικού φορέα. 
 
  Δηλαδή, να δημιουργηθεί μουσείο λαογραφικού χαρακτήρα και όχι απλό εκθετήριο, όπως στην ουσία είναι η πρόταση του Δημάρχου, αφού δεν έχουν προηγηθεί οι προβλεπόμενες διαδικασίες ίδρυσης και λειτουργίας Μουσείου, χωρίς να έχει διασφαλιστεί η συνέχιση του .

  Έτσι, εξυπηρετώντας ο κ. Δήμαρχος τις δικές του μικροπολιτικές επιδιώξεις, με ύφος καρδιναλίου που πρεσβεύει το αλάθητο και δε σηκώνει μύγα στο σπαθί του, ανακοίνωσε την ίδρυση Μουσείου και ταυτόχρονα κατέθεσε πρόταση για ..... «Μίσθωση ακινήτου για τη Στέγαση Λαογραφικής Έκθεσης». Δηλαδή, ανήγγειλε Μουσείο και πρότεινε ....Λαογραφική Έκθεση. Η γνωστή, παροιμιώδης διγλωσσία του (άλλα λέω σε σάς κι άλλα στους άλλους) αυτή τη φορά ξεπέρασε κάθε όριο.
 
 


  Η Δημοτική Παράταξη μας ΕΜΕΙΣ Η ΠΟΛΗ ΜΑΣ, συνεπής προς όσα είχε δηλώσει σε προηγουμένη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, ζήτησε στη χθεσινή συνεδρίαση την προσωρινή μίσθωση χώρου στέγασης της έκθεσης και μετά την ολοκλήρωση όλων των προβλεπόμενων διαδικασιών να δρομολογηθούν, αφενός μεν, η ίδρυση του Μουσείου και αφετέρου να τακτοποιηθούν όλες οι εκκρεμότητες του ιδιοκτησιακού καθεστώτος του Οινοποιείου Πέτρου το οποίο, όπως είναι γνωστό, εξακολουθεί και σήμερα να είναι δεσμευμένο από το ΤΑΙΠΕΔ !
 
  Η μη αξιοποίηση έως και σήμερα του χώρου του Οινοπειου Πέτρου, ως μουσειακού χώρου, όπως προβλέπεται από τους όρους του παραχωρητηρίου, αναδεικνύει την απραξία της Δημοτικής Αρχής.
 
 Το Οινοποιείο Πέτρου σήμερα έχει περιέλθει στην ιδιοκτησία του ΤΑΙΠΕΔ ως περιουσία του Υπουργείου Πολιτισμου, το δε παραχωρητήριο προς τον Δήμο Παλλήνης, μετά την παρέλευση 20 ετών, έληξε τον Μαρτιο του 2021.
 
 
 
 
  Η διοίκηση του Δήμου, σε καμμία ενέργεια δεν έχει προχωρήσει μέχρι και σήμερα για τη διεκδίκηση του χώρου, την ανανέωση του μισθωτηρίου και την επαναδιαπραγμάτευση του μισθώματος. Σε καμμία ενέργεια δεν έχει προβεί για την ίδρυση και λειτουργία Μουσείου.

  Αυτοί ήταν και οι λόγοι, που ως αντιπολίτευση διαμορφώσαμε μια εναλλακτική πρόταση η όποια πρότεινε την προσωρινή μίσθωση, τη δημιουργία και οριστική στέγαση Μουσείου στο φυσικό του χώρο, το Οινοποιείο Πέτρου .
 
  Καταψηφίσαμε την πρόχειρη και πελατειακή εισήγηση του Δημάρχου για Λαογραφική Έκθεση και υπερψηφίσαμε την πρόταση δημιουργίας πολιτιστικού αποθέματος και υποδομής στο Δήμο Παλλήνης, η οποία συνδιαμορφώθηκε από την αντιπολίτευση.
Published in Παλλήνης

Θέλετε να λαμβάνετε τις σημαντικότερες ενημερώσεις;

Please enable the javascript to submit this form

Συνεντεύξεις

Ηρακλής Γκότσης: Απαιτείται μια παράταξη συνεργασίας για να ορθοποδήσει ο Δήμος Νέας Ιωνίας
Ηρακλής Γκότσης: Απαιτείται μια παράταξη συνεργασίας για να ορθοποδήσει ο Δήμος Νέας Ιωνίας
Δείτε όλες τις συνεντεύξεις

Δελτία ειδήσεων

Δελτίο Ειδήσεων 17.09.2021
Δελτίο Ειδήσεων 17.09.2021
Δείτε όλα τα δελτία ειδήσεων

Εκδηλώσεις

Πανιώνιος Στέγη Βύρωνα: Εκδήλωση για τις γυναικοκτονίες
Πανιώνιος Στέγη Βύρωνα: Εκδήλωση για τις γυναικοκτονίες
Δείτε όλες τις εκδηλώσεις

Παρασκήνιο

Ο ψαράς προειδοποιούσε για το μόλο,ο πρωθυπουργός γελούσε και τον καλούσε να στοιχηματίσει...ο μόλος διαλύθηκε! (βίντεο)
Ο ψαράς προειδοποιούσε για το μόλο,ο πρωθυπουργός γελούσε και τον καλούσε να στοιχηματίσει...ο μόλος διαλύθηκε! (βίντεο)
Δείτε το παρασκήνιο