Ανασχηματισμός: Όλες οι αλλαγές στην κυβέρνηση (vid)

Υπουργός Εσωτερικών ο Θοδωρής Λιβάνιος. Υπουργός Εργασίας η Νίκη Κεραμέως. Υπουργός Ανάπτυξης ο Τάκης Θεοδωρικάκος. Αναλυτικά οι αλλαγές.

Η ορκωμοσία των νέων υπουργών θα γίνει σήμερα στις 18.00. Αύριο στις 10.00 η πρώτη συνεδρίαση της νέας κυβερνητικής ομάδας.

Ανασχηματισμός: Στις 11.30 οι ανακοινώσεις

Υφυπουργός στο υπουργείο Εσωτερικών, με αρμοδιότητα θέματα Τοπικής Αυτοδιοίκησης, αναλαμβάνει ο Βασίλης Σπανάκης. Καταργείται, έτσι, η θέση του αναπληρωτή υπουργού στο Εσωτερικών. 

Στο υπουργείο Οικονομικών, με υπουργό τον Κωστή Χατζηδάκη. Τη θέση του Χάρη Θεοχάρη αναλαμβάνει ο Χρίστος Δήμας.

Στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης υπουργός αναλαμβάνει ο Κώστας Τσιάρας και υφυπουργός ο Χρήστος Κέλλας. Αμφότεροι προέρχονται από τη Θεσσαλία. Εκτός κυβερνητικού σχηματισμού ο Λευτέρης Αυγενάκης.

Εκτός κυβέρνησης μένει ο Δημήτρης Καιρίδης και τη θέση του υπουργού Μετανάστευσης αναλαμβάνει ο Νίκος Παναγιωτόπουλος.

Εκτός κυβερνητικού σχήματος μένει και ο Κώστας Σκρέκας, καθώς νέος υπουργός Ανάπτυξης τοποθετείται ο Τάκης Θεοδωρικάκος.  

Ένας βασικός στόχος του πρωθυπουργού, Κ. Μητσοτάκη, η ενίσχυση του «γαλάζιου» στοιχείου στην κυβέρνηση. Έτσι, ο Ιάσονας Φωτήλας αναλαμβάνει υφυπουργός Πολιτισμού, Εργασίας ο Κώστας Καραγκούνης, Αγροτικής Ανάπτυξης ο Χρήστος Κέλλας και Μακεδονίας-Θράκης ο Κώστας Γκιουλέκας. Υφυπουργός Έρευνας και Καινοτομίας τοποθείται η Ζωή Ράπτη και υφυπουργός Κοινωνικής Συνοχής η Κατερίνα Παπακώστα.