“Αναμένεται” να λειτουργήσει φέτος

|||

|||

..

..

..

 

Του αναγνώστη της Έκφρασης Α. Μοριανόπουλου

 

Μόλις πριν από λίγες μέρες, μαθαίνουμε από ανάρτηση στα ΜΚΔ του “ευαγούς Ίδρύματος” που λέγετε Δήμος Νέας Ιωνίας. πως ναι, θα λειτουργήσει η δημοτική κατασκήνωση.

Ας δούμε όμως μερικά πράγματα.

 

Πρώτα απ’ όλα έπρεπε να μεσολαβήσουν -οι κι αυτές με καθυστέρηση να τα λέμε κι αυτά- παρεμβάσεις άλλων δημοτικών παρατάξεων, για το ζήτημα της λειτουργίας της κατασκήνωσης.

 

Η κατασκήνωση, που με χρήματα από το υστέρημα των Ιωνιωτών στήθηκε και φιλοξένησε εκατοντάδες παιδιά από την δεκαετία του ’80, αλλά και υπερήλικες από τα ΚΑΠΗ του Δήμου κι ακόμα έδωσε δουλειά, έστω και λίγη, σε ανθρώπους που την είχαν ανάγκη, έμεινε να ρημάζει τα τελευταία 2 χρόνια, χωρίς κανείς να ενδιαφέρεται για την τύχη της.

 

Αναρωτιέμαι αν θα πρέπει να θεωρηθεί ενδιαφέρον, ερωτήσεις που έγιναν για την τύχη της, λίγες μέρες πριν από την λειτουργία της φέτος ή και πέρσι.

 

Έρχεται λοιπόν προχτές η Δήμαρχος, με ανακοίνωση της που έχει ημερομηνία 31 Μάη 2022 https://neaionia.gr/dimosieuseis/dimotiki-kataskinosi-kalokairi-2022 να μας πει ότι με χαρά (!) προετοιμάζεται μετά από 2 χρόνια αναγκαστικής διακοπής, να λειτουργήσει την κατασκήνωση.

 

Ακόμα μας λέει, ότι “αναμένεται να λειτουργήσει εφέτος” τηρώντας τα υγειονομικά μέτρα κλπ κλπ.

 

Δείτε ακόμα:        Έχει σταματήσει από το 1999 η παραγωγή των αρμάτων που θα μας δώσει η Γερμανία!

 

 

Δηλαδή τι;

 

  Ένας Δήμος, με διαλυμένες και αποσυντονισμένες τις υπηρεσίες του εξ αιτίας της ανικανότητας των ΕΚΛΕΓΜΕΝΩΝ που τον διοικούν, θα παραδώσει ή σωστότερα , θα υποδεχτεί τα παιδιά μας, σε έναν χώρο “με βελτιωμένες υποδομές” όπως λέει και με ασφάλεια;

 

  Στ’ αλήθεια, ο Δήμος Νέας Ιωνίας και προσωπικά η κα Δήμαρχος και οι παρατρεχάμενοι της αντιδήμαρχοι και δημοτικοί σύμβουλοι, θα εγγυηθούν για την ασφάλεια τόσο των φιλοξενούμενων παιδιών αλλά και των εργαζόμενων; Πως και με ποιό τρόπο;

 

Η Περιφέρεια γνωρίζει όλα αυτά τα τραγελαφικά που συμβαίνουν εν όψει της κατασκηνωτικής περιόδου;

 

Μπορεί ο Περιφερειάρχης ή ο Αντιπεριφερειάρχης του τομέα μας, να ελέγξει και να εγγυηθεί, ακόμα και το/τα αρμόδια Υπουργεία;

 

Ποιός θα δώσει απάντηση σ’ αυτά τα ερωτήματα;

 

‘Η μήπως η Κα Δήμαρχος θεωρεί ότι η εξαγγελία της, αποτελεί και εγγύηση, όταν όλοι μάθαμε κι έχουμε δει, την σημερινή διαλυμένη εικόνα της κατασκήνωσης;

 

Όμως δεν φτάνει αυτό.

 

Ο Δήμος, δια της Δημάρχου και του επιτελείου της αλλά και του κομματικού μηχανισμού που την στηρίζει, δείχνει για άλλη μια φορά, το σκληρό του πρόσωπο.

 

  Γιατί, με μια κατασκήνωση κλειστή για δύο χρόνια, με μια οικονομική κατάσταση των Δημοτών σου ΤΡΑΓΙΚΗ, το να ζητάς και 50 ευρώ και να θέτεις και τον όρο “Μετά την κατάθεση των δικαιολογητικών πληρώνετε την ίδια μέρα τη συμμετοχή στο ταμείο του Δήμου…”, το μόνο που δείχνεις είναι ΟΤΙ ΔΕΝ ΞΕΡΕΙΣ ΠΟΥ ΖΕΙΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΠΟΥ ΑΠΕΥΘΥΝΕΣΑΙ.

 

  Όμως κι αν ακόμα ξέρεις, αντί να ζητήσεις με τον πιο σκληρό τρόπο ΛΕΦΤΑ από τον αδύναμο δημότη σου (και το ξέρεις ότι είναι αδύναμος γιατί στο βεβαιωνεί με την βεβαίωση δικαιούχου ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος), ζήτα την οικονομική συνδρομή από τον τοπικό ευεργέτη (!) με τον οποίο δεν χάνεις την ευκαιρία να φωτογραφίζεσαι και που όπως ο ίδιος λέει, είναι και καλός επιχειρηματίας κι εννοώ την Μητροπολίτη Γαβριήλ.

 

  Γιατί Κα Δήμαρχος, ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΕΡΓΟ με λεφτά των ΔΗΜΟΤΩΝ δεν λέγεται ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ αλλά ΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΗ ΕΙΣΦΟΡΑ και πήγαινε σε μια λαϊκή αγορά -αν μπορείς- και ρώτα την οποιαδήποτε νοικοκυρά να σου πει τι σημαίνουν για το σπιτικό της 50ευρώ!

 

  Ας σταθούν κι οι Δημοτικές Παρατάξεις στο ύψος των περιστάσεων κι ας μην μείνουν μόνο σε ένα ξύλινο καταγγελτικό λόγο κι ας καλέσουν έμπρακτα τους ενδιαφερόμενους να οργανώσουν τις διαμαρτυρίες τους απέναντι στην πολιτική της Δημάρχου αλλά και της Πολιτικής παράταξης που την στηρίζει, της ΔΕΞΙΑΣ και να σταθούν απέναντι της.