Αναλγησία ΔΕΔΔΗΕ: Επιχείρησε να κόψει το ρεύμα σε δομή ΑμΕΑ

Μάλιστα, το συνεργείο που προέβη στην απόπειρα διεμήνυσε σε απειλητικό ύφος ότι θα επιστρέψουν!

Το περιστατικό που συνέβη στην Πάτρα έρχεται μια εβδομάδα μετά τη διακοπή ρεύματος σε σχολείο της Άρτας εν ώρα μαθήματος.

Ο ΔΕΔΔΗΕ συνεχίζει την κλιμακούμενη επίδειξη αναλγησίας κι έτσι,μετά το σχολείο στην Άρτα που το άφησε χωρίς ρεύμα εν ώρα λειτουργίας, προσχώρησε σε μία ακόμα απαράδεκτη και απάνθρωπη ενέργεια:

 

Το πρωί του Σαββάτου στην Πάτρα προσπάθησε να κόψει το ρεύμα από το κτίριο που στεγάζεται η «Κιβωτός της Αγάπης», ίδρυμα στο οποίο φιλοξενούνται 70 παιδιά με πολύ βαριές αναπηρίες!

Η αποφασιστική στάση των εργαζομένων του ιδρύματος, απέτρεψε την διακοπή, ωστόσο, απ’ το συνεργείο του ΔΕΔΔΗΕ που βρέθηκε εκείνη την ώρα στο χώρο, σημειώθηκε ότι θα επιστρέψουν, παρά το γεγονός ότι μια ενδεχόμενη διακοπή του ρεύματος στο κτίριο θέτει σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές και μάλιστα παιδιών!

Οι εργαζόμενοι στην «Κιβωτό» βρίσκονται σε αναβρασμό, καθώς οι οφειλές που απαιτεί η ΔΕΗ ανέρχονται σε 20.000 ευρώ, την ώρα που το υπουργείο Εργασίας έχει σταματήσει να χρηματοδοτεί το ίδρυμα, θέτοντας σε κίνδυνο τη συνολική λειτουργία του, με ευθύνη της σημερινής κυβέρνησης αλλά και των προηγούμενων που ακολουθούσαν την ίδια πρακτική. 

«Αν έκοβαν το ρεύμα το Σάββατο, πέντε παιδιά με μηχανική υποστήριξη που τη χρησιμοποιούν κατά διαστήματα, θα είχαν άμεσο κίνδυνο για τη ζωή τους», ανέφερε η Άννα Πελεκούδα, εργαζόμενη στο χώρο, πρόεδρος του σωματείου Εργαζομένων στα Ιδιωτικά Ιδρύματα Υγείας – Πρόνοιας και μέλος του ΔΣ του Εργατικού Κέντρου Πάτρας, που πρωτοστάτησε για να μην πραγματοποιηθεί η διακοπή του ρεύματος το Σάββατο.

«Στο ίδρυμα φιλοξενούμε παιδιά με νοητική στέρηση, βαριά κινητικά προβλήματα, με προβλήματα όρασης κ.α.. Είναι εξοργιστική ακόμη και η οποιαδήποτε σκέψη για τέτοια βάρβαρα μέτρα», σημείωσε η Άννα Πελεκούδα, επισημαίνοντας ότι άμεσα έγινε αναφορά απ’ τους εργαζόμενους και στη Διοίκηση του Ιδρύματος.

«Εμείς δεν πρόκειται να επιτρέψουμε να συμβεί καμιά διακοπή του ρεύματος στην «Κιβωτό της Αγάπης», δεν θα αφήσουμε τα παιδιά έρμαια, δεν θα τα θέσουμε σε κίνδυνο και τις οικογένειές τους αβοήθητες. Καλούμε άμεσα να δοθεί επαρκής χρηματοδότηση απ’ το Υπουργείο Εργασίας, να σταθούν δίπλα μας όλοι οι εργαζόμενοι, να διεκδικήσουμε όλα όσα πρέπει για τα παιδιά που έχουν ανάγκη», υπογράμμισε.

Να σημειωθεί ότι στο χώρο εργάζονται 52 εργαζόμενοι, σε ένα κτίριο με πεπαλαιωμένες υποδομές, που στο παρελθόν, λόγω της μη χρηματοδότησης του ιδρύματος αντιμετώπιζαν σοβαρά προβλήματα στην μισθοδοσίας τους.

Την άμεση χρηματοδότηση του Ιδρύματος απαιτεί η Διοίκησή του, απευθυνόμενη σε όλους τους αρμόδιους φορείς, σημειώνοντας την δυσχερή θέση που βρίσκεται η δομή σήμερα.

Για το θέμα τοποθετήθηκε ο Δήμος Πάτρας μέσω του γραφείου τύπου του:

“Ο ΔΕΔΔΗΕ, για τα κέρδη των μεγαλοεπιχειρηματιών της ενέργειας που κερδίζουν δισεκατομμύρια, έδωσε, αδίστακτα, ξεδιάντροπα και στυγνά, εντολή διακοπής του ρεύματος σε ένα ίδρυμα που φιλοξενεί δεκάδες παιδιά με βαριές αναπηρίες, επιτελώντας, επί δεκαετίες, σημαντικό κοινωνικό έργο!Η Δημοτική Αρχή θα αντιταχθεί και δεν θα επιτρέψει διακοπές ρεύματος σε κοινωνικές δομές, σε σχολεία, σε παιδικούς σταθμούς, σε λαϊκά σπίτια.

Θα παλέψει μαζί με το λαό και τους φορείς του για να σταματήσουν, εδώ και τώρα, την απάνθρωπη αντιλαϊκή πολιτική των διακοπών ρεύματος.

Άμεσα και χωρίς άλλη καθυστέρηση η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και η Κυβέρνηση να χρηματοδοτήσουν το ίδρυμα, για την κάλυψη όλων των αναγκών των παιδιών και των εργαζομένων”.