Αναλαμβάνει τη μισθοδοσία εκπαιδευτικών η Περιφέρεια Στερεάς – Έκθετο το Υπουργείο Παιδείας

|||

|||

..

..
..

 

Με επιστολή – κόλαφο στη Νίκη Κεραμέως ο Φάνης Σπανός δηλώνει την απόφαση της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας να αναλάβει τη μισθοδοσία των εκπαιδευτικών ώστε να αποτρέψει την υποβάθμιση των σχολείων της περιοχής.

Δείτε ακόμα: Άδωνις: Οι καταναλωτές ξοδεύουν, άρα έχουν! (video)

Ούτε η Βόρεια Εύβοια γλιτώνει από τον σχεδιασμό του Υπουργείου

Συγκεκριμένα ο κ. Σπανός σημειώνει πως ο σχεδιασμός του ΥΠΑΙΘ προβλέπει την υποβάθμιση των παρακάτω σχολείων των Δήμων Μαντουδίου – Λίμνης – Αγ. Άννας και Ιστιαίας – Αιδηψού:

– Δημοτικό Ροβιών από 4θέσιο σε 3θέσιο

– Δημοτικό Πηλίου από 2θέσιο σε 1θέσιο

– Δημοτικό Κηρίνθου από 6θέσιο σε 4θέσιο

– Δημοτικό Αγίας Άννας από 4θέσιο σε 3θέσιο

– Δημοτικό Πευκίου με κατάργηση του ολοημέρου.

“Ειδικά για την εξόχως κρίσιμη περίπτωση της βόρειας Εύβοιας, η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας προτίθεται να συνδράμει, ξεπερνώντας για μία ακόμη φορά τα τυπικά όρια των αρμοδιοτήτων της, αναλαμβάνοντας οποιαδήποτε σχετική δαπάνη μισθοδοσίας και ασφάλισης εκπαιδευτικών για την πλήρωση των ανωτέρω θέσεων”, τονίζει ο κ. Σπανός στην επιστολή του στην Υπουργό.

Θυμίζουμε πως ήδη έχουν υπάρξει τεράστιες αντιδράσεις στον χώρο της εκπαίδευσης για την αξιολόγηση και το κλείσιμο σχολικών μονάδων και τμημάτων σε όλη τη χώρα.

Διαβάστε και αυτό: Τώρα αρχίζουν να καταλαβαίνουν τι σημαίνει η “αξιολόγηση”: Αντιδράσεις από γονείς και εκπαιδευτικούς για τις συγχωνεύσεις τμημάτων

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *