“Ανακάλυψε” πολιτικούς λόγους ο Μ. Καναβός (vid)

Την ανεξαρτητοποίησή του ανακοίνωσε ο Μ. Καναβός στο δημοτικό συμβούλιο, και αυτή τη φορά δε γινόταν να αναφερθεί σε προσωπικούς λόγους, όπως στην παραίτησή του από αντιδήμαρχος.

Τώρα ανακάλυψε διάφορους λόγους, χωρίς να αναφέρει κανένα συγκεκριμένο, με στοιχεία. Διάνθισε την παραίτηση με τα γνωστα κλισέ ” με γνώμονα το καλό της πόλης”, λες και υπάρχει κάποιος που κινείται “με γνώμονα το κακό της πόλης”. (Η δήλωσή του στο τέλος του άρθρου)

Αναφέρθηκε σε “συγκεντρωτική διοίκηση του Δημάρχου” ο άνθρωπος που είχε διοριστεί από το Δήμαρχο ως αντιδήμαρχος Οικονομικών, πρόεδρος της Δημοτικής Επιτροπής και Αναπληρωτής Δημάρχου!

Π. Μανούρης: “Απέτυχες να διοικήσεις”

“Αποδείχθηκες ανίκανος να διοικήσεις” ανέφερε σε ένα σημείο της απάντησής του ο Παναγιώτης Μανούρης (σύντομα το βίντεο της τοποθέτησης) και αυτό, μεταξύ άλλων επιβεβαιώνεται από αυτό που ανέφερε ο Μ. Καναβός στη δήλωσή του ότι δηλαδή “στην αναμόρφωση προϋπολογισμού υπάρχουν κωδικοί που δεν τους ζήτησε η υπηρεσία”!

Συμπεριφορά “λογιστή” και όχι πολιτικού προσώπου

Προφανώς σε αυτήν την ηλικία και μετά από δυο δεκαετίες στην Τοπική Αυτοδιοίκηση ο Μ. Καναβός έχει τη λογική ενός λογιστή εταιρείας και όχι πολιτικού προσώπου, αφού τους κωδικούς ενός προϋπολογισμού (το που θα κατευθυνθούν οι πόροι δηλαδή) το καθορίζει η πολιτική και οι πολιτικοί και όχι οι “υπηρεσίες”.

Φυσικά, οι παροικούντες τη Νέα Ιωνία γνωρίζουν ότι τα πολιτικά θέματα που επικαλείται στη φυγή του ο Μ. Καναβός είναι η “σάλτσα” που σκεπάζει το κυρίως “φαγητό”. Στην επιστολή της παραίτησής άλλωστε ο ίδιος είχε αναφερθεί σε προσωπικά θέματα.

“Αντιμετώπισε τα προσωπικά σου ζητήματα και να μην τα κάνεις πολιτικά”

Αποδείχθηκε ανίκανος στη διοίκηση μα πιο πολύ αποδείχθηκε ανίκανος να παραδεχτεί τους λόγους για τους οποίους έφυγε” τόνισε ο Παναγιώτης Μανούρης, αναφερόμενος στους πραγματικούς λόγους της αποχώρησης Καναβού.

Η συγκυρία της ανεξαρτητοποίησης, η χρονική στιγμή που έγινε, γεννά πολλά ερωτηματικά, αφού ως κίνηση χαρακτηρίζεται “αφελής”. Όταν πριν δυο μήνες αναφέρθηκε σε προσωπικούς λόγους, ένας στοιχειωδώς πολιτικά ευφυής θα άφηνε να περάσει ένα ικανό χρονικό διάστημα, έτσι για “ξεκάρφωμα”.

Κάποιοι, μεταξύ άλλων, αναρωτιούνται αν η χρονική στιγμή της ανεξαρτητοποίησης θα επηρρεάσει τη δικαστική διαμάχη Καναβού με την πρώην Δήμαρχο Δέσποινα Θωμαϊδου

Η ανακοίνωση Καναβού (ακολουθεί εντός της ημέρας η απάντηση του Παναγιώτη Μανούρη):

,,