Αναφορά 18 βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ : Για την προστασία του Πεντελικού

|||

|||

        Από το γραφείο τύπου του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ εκδόθηκε η παρακάτω ανακοίνωση:

 

        Με πρωτοβουλία του βουλευτή Επικρατείας και Κοινοβουλευτικού Εκπροσώπου του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, Πάνου Σκουρλέτη, κατατέθηκε στο Προεδρείο της Βουλής Αναφορά για τους υπουργούς Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Εσωτερικών, Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Πολιτισμού και Αθλητισμού -η οποία συνυπογράφεται από συνολικά 18 βουλεύτριες και βουλευτές του κόμματος- με δύο ανακοινώσεις (από 3/9/2022 και 5/9/2022) του Περιβαλλοντικού Συλλόγου Δήμου Πεντέλης «Η Πεντέλη μας».

 

       Οι υπογράφοντες επισημαίνουν ότι στις ανακοινώσεις καταγράφονται οι  ανησυχίες, οι επιφυλάξεις και οι προβληματισμοί του Συλλόγου «σχετικά με την πρόσφατη διοργάνωση συναυλίας στο αρχαίο λατομείο και τις εργασίες που υλοποιήθηκαν (από τους Δήμους Πεντελικού και Αθηναίων) που καταδεικνύει ότι αντί για έργα προστασίας, αποκατάστασης και οικολογικής ισορροπίας, μετά και την πρόσφατη πυρκαγιά, προωθείται μια λογική παρεμβάσεων με σημαντικές περιβαλλοντικές επιπτώσεις».

 

       Αναλυτικά, η αναφορά των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ έχει ως εξής:

 

Προς το Προεδρείο της Βουλής των Ελλήνων

 

ΑΝΑΦΟΡΑ

 

Για τους Υπουργούς: Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Εσωτερικών Περιβάλλοντος & Ενέργειας Πολιτισμού & Αθλητισμού

 

Θέμα: «Για την προστασία του Πεντελικού»

 

       Οι υπογράφοντες βουλευτές καταθέτουν ως αναφορά προς τους αρμόδιους Υπουργούς, δύο ανακοινώσεις (από 3/9/2022 και 5/9/2022) του Περιβαλλοντικού Συλλόγου Δήμου Πεντέλης «Η Πεντέλη μας».

 

Στις εν λόγω ανακοινώσεις καταγράφονται ανησυχίες, επιφυλάξεις και προβληματισμοί σχετικά με την πρόσφατη διοργάνωση συναυλίας στο αρχαίο λατομείο και τις εργασίες που υλοποιήθηκαν (από τους Δήμους Πεντελικού και Αθηναίων) που καταδεικνύει ότι αντί για έργα προστασίας, αποκατάστασης και οικολογικής ισορροπίας, μετά και την πρόσφατη πυρκαγιά, προωθείται μια λογική παρεμβάσεων με σημαντικές περιβαλλοντικές επιπτώσεις.

 

Επισυνάπτονται οι προαναφερόμενες ανακοινώσεις. Παρακαλούμε, στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων σας, για την απάντηση σχετικά με τις ενέργειες των ερωτώμενων Υπουργείων για αποτελεσματική και ουσιαστική επίλυση των θεμάτων.

 

Αθήνα, 08/09/2022

 

Οι καταθέτοντες Βουλευτές

 

Σκουρλέτης Παναγιώτης (Πάνος) Αθανασίου Αθανάσιος(Νάσος) Αναγνωστοπούλου Αθανασία(Σία) Αραχωβίτης Σταύρος Γκιόλας Γιάννης Ζαχαριάδης Κώστας Ηγουμενίδης Νίκος Μωραΐτης Θάνος Ξενογιαννακοπούλου Μαριλίζα Παπαδόπουλος Σάκης Πούλου Γιώτα Ραγκούσης Γιάννης Τζούφη Μερόπη Τσακαλώτος Ευκλείδης Φάμελλος Σωκράτης Φίλης Νίκος Χρηστίδου Ραλλία Ψυχογιός Γιώργος