Άμεση συνεδρίαση του ΠΑΙΣΔΑΠ ζητάει το «Φυσάει Κόντρα»

Την άμεση συνεδρίαση του ΔΣ των Παιδικών Σταθμών Αγίας Παρασκευής (ΠΑΙΣΔΑΠ) ζητάει το «Φυσάει Κόντρα» ώστε να παρθεί απόφαση παραίτησης από την έφεση εναντίον των 81 εργαζόμενων. Το δημοτικό σχήμα αναφέρει σχετικά:

Όλοι και όλες μαζί να πάρουμε πίσω τα δεδουλευμένα των εργαζομένων των παιδικών σταθμών!

Στο Δημοτικό Συμβούλιο Αγίας Παρασκευής που έγινε την Τετάρτη 8/2 υπερψηφίστηκε η πρόταση που καταθέσαμε και δίνει κατεύθυνση στο νομικό πρόσωπο των Παιδικών Σταθμών του Δήμου μας (ΠΑΙΣΔΑΠ) να αποσύρει την έφεση απέναντι στους εργαζόμενους του.

Μπορεί να είναι εικόνα εσωτερικός χώρος

Θυμίζουμε ότι οι εργαζόμενοι στους παιδικούς σταθμούς Αγ. Παρασκευής προσέφυγαν στο Ειρηνοδικείο Χαλανδρίου ενάντια στις περικοπές που δέχτηκαν τον καιρό των Μνημονίων και αυτό τους δικαίωσε. Ο δήμος αντί να αποδώσει άμεσα τα 2.000 ευρώ που δικαιούνται οι 81 εργαζόμενοι με αυτή την απόφαση έκανε έφεση εναντίον τους! Στράφηκε δηλαδή ενάντια σε αυτούς και αυτές που φροντίζουν τα παιδιά μας σε μια δύσκολη εργασιακή συνθήκη με 12 μισθούς (αντί για 14), με χαμηλές αμοιβές και ακρίβεια. Κάτι που όπως παραδέχθηκαν σε Δημοτικό Συμβούλιο δεν είχαν καμία υποχρέωση νομικά να κάνουν.

Όπως δηλώσαμε στην συνέλευση του σωματείου των εργαζομένων (ΣΕΔΑΠ), οργανώσαμε συνάντηση όπου καλέσαμε όλες τις παρατάξεις της αντιπολίτευσης και έτσι προέκυψε η πρόταση που υπερψηφίστηκε στις 8/2. Όλο αυτό φυσικά δεν θα ήταν δυνατό αν δεν είχε προηγηθεί η δυναμική διαμαρτυρία από τους ίδιους τους εργαζόμενους και τους εργαζόμενες στις συνεδριάσεις του ΠΑΙΣΔΑΠ και του Δημοτικού Συμβουλίου και η γενικότερη μαχητική στάση του σωματείου.

Με αυτά σαν δεδομένα ζητάμε να γίνει άμεσα νέα συνεδρίαση του ΠΑΙΣΔΑΠ με αντικείμενο την απόσυρση της έφεσης και την – επιτέλους – απόδοση των δεδουλευμένων αμοιβών. Κανονική συνεδρίαση του νομικού προσώπου, όχι σαν αυτή που οργάνωσε ο πρόεδρος του μέσω email και μέτρησε παρόντες και όσους έστειλαν “απέχω” για να βγάλει την απόφαση για έφεση που ήθελε…

Και να μην διανοηθεί ο πρόεδρος του ΠΑΙΣΔΑΠ και δημοτικός σύμβουλος της διοίκησης κ. Παναγόπουλος να υπεκφύγει με προφάσεις και να σηκωθεί να φύγει όπως έκανε την προηγούμενη φορά. Τόσο η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου που προτρέπει για απόσυρση της έφεση, όσο και οι αποφάσεις άλλων δήμων που δεν έκαναν έφεση και προσκόμησε το Σωματείο των Εργαζομένων, αποτελούν αναμφισβήτητα στοιχεία που το διοικητικό συμβούλιο των ΠΑΙΣΔΑΠ πρέπει να αξιολογήσει σε συνεδρίαση.

Συνεχίζουμε δυναμική να στηρίζουμε τον δίκαιο αγώνα των εργαζομένων των παιδικών σταθμών για να λάβουν πίσω ένα μικρό μόνο μέρος απ’ όσο μας υφάρπαξαν τα Μνημόνια και οι πολιτικές μεταφοράς πλούτου από τους πολλούς στους λίγους που περιείχαν.

Βήμα βήμα μέχρι την νίκη!