Αλληλεγγύη στους αγωνιστές κατά των πλειστηριασμών από την Λαϊκή Ενότητα

Την αλληλεγγύη της στους αγωνιστές κατά των πλειστηριασμών, οι οποίοι σέρνονται γι ακόμα μια φορά στα δικαστήρια εκφράζει η Λαϊκή Ενότητα – Ανυπότακτη Αριστερά. Να σημειωθεί ότι, εκτός του ότι η δίωξη των 11 βασίζεται στο νόμο – ιδιώνυμο που θέσπισε ο τότε υπουργός Δικαιοσύνης στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, Στ. Κοντονής και η οποία ασκήθηκε από το περιβόητο Τμήμα Προστασίας Πολιτεύματος, οι κατηγορούμενοι σέρνονται σαν όμηροι σε μια δίκη που έχει ξεκινήσει εδώ και πάνω από ένα χρόνο και με συνεχείς αναβολές συνεχίζεται μέχρι και σήμερα.

Αναλυτικά, η ανακοίνωση του γραφείου τύπου της Λαϊκής Ενότητας – Ανυπότακτης Αριστεράς έχει ως εξής:

Συνεχίζεται με τις απολογίες των κατηγορουμένων, την Τετάρτη 19/6, η δίκη των 11 αγωνιστών του κινήματος κατά των πλειστηριασμών των λαϊκών κατοικιών (ανάμεσα τους και ο συντονιστής της ΛΑ.Ε./Α.Α., Στάθης Λεουτσάκος), οι οποίοι, αφού δέχθηκαν αναίτια το 2017 έναν καταιγισμό δακρυγόνων στον εσωτερικό χώρο του Ειρηνοδικείου, παραπέμφθηκαν με πρωτοβουλία του Τμήματος Προστασίας Πολιτεύματος με έωλες κατηγορίες, προκειμένου να δικαιολογηθεί η επίσπευση των πλειστηριασμών με συνοπτικές ηλεκτρονικές διαδικασίες και το ιδιώνυμο σε βάρος όλων όσοι διαμαρτύρονται για την αρπαγή των λαϊκών κατοικιών από τις τράπεζες και τα ληστρικά funds.

Η δίκη αυτή δεν αφορά μόνο την προσπάθεια καταστολής του κινήματος κατά των πλειστηριασμών των λαϊκών κατοικιών, καθώς έχουν άμεσα προγραμματιστεί οι πλειστηριασμοί και οι εξώσεις δεκάδων χιλιάδων ανθρώπων  από τα σπίτια τους, τα οποία έχουν παραδοθεί σε funds στο 1/10 ή το 1/5 της αξίας τους. Αφορά την ποινικοποίηση των αλληλεγγύης συνολικά και  πλήττει το δημοκρατικό δικαίωμα διαμαρτυρίας και αντίστασης στις κυβερνητικές πολιτικές που εξοντώνουν τις λαϊκές τάξεις.