Αλληλεγγύη στον αγώνα των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ από την Λαϊκή Ενότητα

Την αλληλεγγύη της στον αγώνα των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ δηλώνει με ανακοίνωση του γραφείου τύπου η Λαϊκή Ενότητα – Ανυπότακτη Αριστερά, ενώ μέλη και στελέχη της βρίσκονται στο πλευρό τους από το πρωί στα δικαστήρια της Σχολής Ευελπίδων όπου συζητείται το αίτημα παράτασης των συμβάσεων τους.

Αναλυτικά, η ανακοίνωση του γραφείου τύπου της Λαϊκής Ενότητας – Ανυπότακτης Αριστεράς έχει ως εξής:

Οι εργαζόμενοι στη ΛΑΡΚΟ αγωνίζονται επί 4 χρόνια και 7 μήνες υπερασπιζόμενοι τις θέσεις εργασίας τους, τα σπίτια τους και τη ζωή τους. Η κυβέρνηση με την απόφαση της να προβεί στην αναστολή λειτουργίας της εταιρείας και να απολύσει τους εργαζόμενους διαπράττει έγκλημα και εις βάρος των εργαζομένων και εις βάρος της οικονομίας της χώρας.

Η ΛΑΡΚΟ είναι μία παραγωγική μονάδα στρατηγικής σημασίας, λειτουργεί επί δεκαετίες, παράγει σιδηρονικέλιο, το οποίο είναι ένα από τα 13 πρώτα μέταλλα παγκοσμίως. Η Ελλάδα έχει το 90% των μεταλλευμάτων νικελίου, που μαζί με το κοβάλτιο, που το συνοδεύει και το οποίο έχει χαρακτηριστεί στρατηγική πρώτη ύλη, καθιστούν την ΛΑΡΚΟ επιχείρηση μεγάλης στρατηγικής σημασίας για όλη την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Αυτή  την επιχείρηση η κυβέρνηση ξεπουλά αντί πινακίου φακής και απολύει τους εργαζόμενους, με στόχο να εξυπηρετήσει τα συμφέροντα του νέου ιδιοκτήτη, ώστε να αναλάβει την επιχείρηση χωρίς καμία δέσμευση, αδιαφορώντας αν με αυτόν τον τρόπο οδηγεί στην ανεργία 1200 εργαζόμενους και στη φτώχεια τους ίδιους και τις οικογένειές τους.!

Η ΛΑΡΚΟ επίσης και οι εργαζόμενοι σε αυτήν αποτελούσαν αιμοδότη όλης της ευρύτερης περιοχής , που οδηγείται τώρα σε μαρασμό και γι αυτό το κλείσιμο της εταιρείας έχει προκαλέσει τις αντιδράσεις ολόκληρης της τοπικής κοινωνίας.!

Ο αγώνας των εργαζομένων στη ΛΑΡΚΟ μας αφορά όλους.

Η Λαϊκή Ενότητα-Ανυπότακτη  Αριστερά εκφράζει την αμέριστη συμπαράστασή της στα αιτήματα και τις κινητοποιήσεις των εργαζομένων στη ΛΑΡΚΟ.

Απαιτεί:

  • Tον εκσυγχρονισμό και την συνέχιση της λειτουργίας της ΛΑΡΚΟ
  • Την ανανέωση των συμβάσεων εργασίας για όλους τους εργαζόμενους.