Στον Παλαμά Καρδίτσας συνεδριάζει σήμερα η Πανελλαδική Επιτροπή των Μπλόκων, στη μία το μεσημέρι, συζητώντας το ενδεχόμενο μεγάλης κλιμάκωσης με κάθοδο στην Αθήνα.
Η πρόταση που κερδίζει έδαφος από τα μπλόκα της Καρδίτσας και της Νίκαιας περιλαμβάνει την κάθοδο στην Αθήνα για τη διεξαγωγή μεγάλου αγροτικού συλλαλητηρίου. Το σχέδιο προβλέπει τη μετακίνηση των αγροτών με τρακτέρ, λεωφορεία και ιδιωτικά αυτοκίνητα, απευθύνοντας παράλληλα κάλεσμα στήριξης προς την κοινωνία.
Οι αγρότες επιμένουν στην ανάγκη για έναν ουσιαστικό διάλογο απευθείας με τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη. Μάλιστα, επιρρίπτουν την αποκλειστική ευθύνη στην κυβέρνηση για το ναυάγιο της χθεσινής συνάντησης, ξεκαθαρίζοντας πως θα επιδιώξουν το ραντεβού κατά τη διάρκεια της παρουσίας τους στην πρωτεύουσα.
Παρά την προοπτική του συλλαλητηρίου, τα τρακτέρ προτείνεται να παραμείνουν παρατεταγμένα στα στρατηγικά σημεία, όπως ο οδικός άξονας Ε65. Οι τελικές αποφάσεις αναμένονται μετά την ολοκλήρωση της σημερινής πανελλαδικής σύσκεψης, όπου θα αξιολογηθούν όλες οι προτάσεις των εκπροσώπων.




