Αγία Βαρβάρα: Δυναμικά μπαίνει στη μάχη η παράταξη “ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ”

Στη δημοσιότητα δόθηκε η ιδρυτική διακήρυξη της παράταξης του Κώστα Σαρόπουλου

Δυναμικά στη μάχη της διεκδίκησης του Δήμου Αγίας Βαρβάρας μπαίνει η παράταξη “ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ”, με επικεφαλής τον Κωνσταντίνο Σαρόπουλο, διευθυντή της Η’ Ορθοπεδικής κλινικής του “Ερρίκος Ντυνάν”.

Όπως χαρακτηριστικά τονίζει στην ιδρυτική διακήρυξη της παράταξης ο υποψήφιος Δήμαρχος κι επικεφαλής της κίνησης: “Σκοπός της Τοπικής Αυτοδιοίκησης είναι να υπηρετεί την κοινωνία ως τοπικός μοχλός δράσης και φορέας ανάπτυξης , επιλέγοντας εκείνες τις πολιτικές και κατευθύνσεις που θα αναβαθμίσουν την ποιότητα ζωής των κατοίκων. Και αυτό επιτυγχάνεται με την άμεση επαφή και τον διάλογο με τους πολίτες”. Ακριβώς με αυτό το μότο πορεύεται,τόσο αυτός όσο και τα στελέχη της παράταξης του.

Αναλυτικά, η ιδρυτική διακήρυξη της “ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ” Αγίας Βαρβάρας έχει ως εξής:

“ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ”- Δημοτική Κίνηση Αγίας Βαρβάρας

ΣΑΡΟΠΟΥΛΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ- ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ

Ιδρυτική Διακήρυξη

Αγαπητές συνδημότισσες και αγαπητοί συνδημότες,

Ζούμε σε μια εποχή πρωτόγνωρων προκλήσεων για όλες και όλους μας στην καθημερινή μας διαβίωση , στην υγεία , στην παιδεία, στη εργασία , στην οικονομία, στο περιβάλλον , στα ανθρώπινα δικαιώματα. Οι προκλήσεις αυτές επηρεάζουν τις γειτονιές που ζούμε , τις δουλειές μας , τα σχολεία , τις δημοτικές δομές και γενικότερα την ποιότητα ζωής . Σκοπός της Τοπικής Αυτοδιοίκησης είναι να υπηρετεί την κοινωνία ως τοπικός μοχλός δράσης και φορέας ανάπτυξης , επιλέγοντας εκείνες τις πολιτικές και κατευθύνσεις που θα αναβαθμίσουν την ποιότητα ζωής των κατοίκων. Και αυτό επιτυγχάνεται με την άμεση επαφή και τον διάλογο με τους πολίτες .

Σήμερα η αμεσότητα στην επικοινωνία τοπικής αρχής και κατοίκων στην πόλη μας δεν υφίσταται στο δημαρχοκεντρικό σύστημα διοίκησης και διαχείρισης οι πολίτες της Αγίας Βαρβάρας έχουν διακριθεί σε “φίλους” και “μη φίλους-εχθρούς”. Ο διχαστικός λόγος καθώς και τα μηνύματα ειρωνείας , μνησικακίας , φίμωσης και εκφοβισμού ολοένα και αυξάνουν . Ο παραγκωνισμός των πολιτών οδηγεί στην αποδόμηση των αξιών και των θεσμών. Ο ρόλος του Δημοτικού Συμβουλίου της πόλης μας έχει αποδυναμωθεί , νοθεύοντας την λαϊκή ετυμηγορία. Οι αποφάσεις λαμβάνονται μόνο στην Οικονομική Επιτροπή και σε κλειστά γραφεία . Δεν υπάρχει ουσιαστική Διαβούλευση , διαφάνεια, ούτε λογοδοσία . Κυριαρχούν ο αυταρχισμός και οι δικαστικές διαμάχες. Η πόλη μας έχει ερημώσει παρά την έλευση του Μετρό , που θεωρητικά θα οδηγούσε τουλάχιστον σε ανάπτυξη του εμπορικού κέντρου , όπως συνέβη σε άλλους δήμους . Αντίθετα η επιχειρηματικότητα έχει υποχωρήσει . Η καθημερινότητά μας έχει γίνει πιο δύσκολη με το κλείσιμο των τραπεζών , την ανυπαρξία δημοσίων υπηρεσιών , την εγκατάλειψη του Νοσοκομείου «Η Αγία Βαρβάρα» . Και ακόμη πιο δύσκολη για τα άτομα με ειδικές ικανότητες και την τρίτη ηλικία. Είναι κοινή διαπίστωση ότι οι νέοι μας όταν τελειώσουν το σχολείο απομακρύνονται από την πόλη μας . και ακόμη και την πιο απλή κοινωνική τους έξοδο τη σχεδιάζουν στους όμορους δήμους , γιατί οι επιλογές εδώ είναι από ελάχιστες έως ανύπαρκτες . Η παραβατικότητα βρίσκεται στο κόκκινο , ενώ η ανυπαρξία στοχευμένης και προγραμματισμένης αντιμετώπισης της εντείνουν την ανασφάλεια και την ανησυχία μας .

Τα οικονομικά του Δήμου χρειάζονται νοικοκύρεμα . Έχουμε επίγνωση των δυσκολιών και φοβόμαστε ότι θα βρούμε άδεια ταμεία από τις απευθείας αναθέσεις , την αποζημίωση δικηγόρων και το δάνειο του δήμου , του οποίου οι σημαντικού ύψους δόσεις έχουν σταματήσει να πληρώνονται . Μας έταξαν μια πόλη «πρώτη ξανά» και πολύς κόσμος γελάστηκε αναπολώντας ίσως παλαιότερες ελπίδες.

Θεωρούμε ότι στην πόλη μας έχουμε φτάσει σε οριακό σημείο . Η ανάγκη για κάτι νέο είναι επιτακτική . Τώρα πρέπει να δουλέψουμε όλοι μαζί, να καταγράψουμε τις ανάγκες μας και να σχεδιάσουμε μαζί δράσεις και έργα καλύτερης ποιότητας ζωής στην πόλη μας . ΜΕ ΕΙΛΙΚΡΙΝΕΙΑ , ΔΙΑΛΟΓΟ ,ΑΛΛΗΛΕΓΥΗ ΚΑΙ ΚΟΙΝΗ ΔΡΑΣΗ Μαζί θα δουλέψουμε για την εύρυθμη λειτουργία των σχολείων , των παιδικών σταθμών , των κοιτίδων πολιτισμού , αθλητισμού και ψυχαγωγίας.

Μαζί θα δημιουργήσουμε ανθρώπινες , λειτουργικές και καθαρές γειτονιές. Καθαριότητα όμως που δεν θα κοστίζει ακριβά όπως σήμερα με τις προσλήψεις από το παράθυρο και την ογκώδη ποσότητα σκουπιδιών που μεταφέρονται στην κοινή χωματερή πληγώνοντας το περιβάλλον και χρεώνοντας τον δήμο άδικα.

Μαζί θα βρούμε τρόπους να φέρουμε πίσω την πόλη μας στους νέους . Το νεανικό δυναμικό της πόλης μας πρέπει να εκφραστεί . Θεωρούμε τη συμπόρευση μαζί τους αναγκαία , γιατί χωρίς τη συμμετοχή τους δεν υπάρχει μέλλον.

Μαζί θα αγωνιστούμε ώστε η καθημερινότητα όλων των δημοτών να γίνει καλύτερη .

ΞΕΚΙΝΗΣΑΜΕ

Μεγάλωσα σε αυτήν την πόλη και υπηρετώ ως γιατρός , αλλά και δημοτικός της σύμβουλος , Αντιδήμαρχος , Πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου εδώ και πολλά χρόνια . Η επαγγελματική και η κοινωνική μου δραστηριότητα με φέρνει καθημερινά σε επαφή με τους δημότες και τα προβλήματα που ταλανίζουν την πόλη . Μαζί με τους ενεργούς πολίτες από τις δημοτικές κινήσεις «Η δική μας πόλη » και «Συμπαράταξη για τον άνθρωπο και την πόλη» , με άλλα δυναμικά στελέχη , αλλά και με νέους ανθρώπους με όραμα και διάθεση για προσφορά , όλοι άτομα που μοιραζόμαστε τις ίδιες ανησυχίες , δημιουργήσαμε τη δημοτική κίνηση «ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ». Μια παράταξη που κοιτάει μόνο μπροστά , σε ένα καλύτερο μέλλον. Πιστεύουμε στη συσπείρωση όλων των δημοκρατικών , προοδευτικών δυνάμεων της πόλης , ασχέτως κομματικής ταυτότητας και θα παλέψουμε για τη μεγαλύτερη δυνατή συνεργασία .

Καλούμε όλους τους πολίτες , όλους τους δημότες, να συμπορευτούμε για να δώσουμε στο Δήμο της Αγίας Βαρβάρας το ρόλο που του αρμόζει . Να φέρουμε έναν άλλο πολιτικό πολιτισμό . Να φτιάξουμε μια πολύ καλύτερη πόλη. Για μας και για τα παιδιά μας . Μαζί θα τα καταφέρουμε. Πορευόμαστε με επίκεντρο τον άνθρωπο , με σεβασμό στο περιβάλλον , με νέες καινοτόμες ιδέες. Οι προκλήσεις είναι μεγάλες. Τα καλύτερα έρχονται.

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΣΑΡΟΠΟΥΛΟΣ Επικεφαλής της παράταξης «ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ»