Αγία Παρασκευή: Climathon 2023

Σάββατο, 2 Δεκεμβρίου, στο Αμερικανικό Κολλέγιο Ελλάδος ο διαγωνισμός καινοτόμων ιδεών της Γενικής Γραμματείας Φυσικού Περιβάλλοντος και Υδάτων σε συνεργασία με το Αμερικάνικο Κολλέγιο Ελλάδος, τη Μονάδα Αειφόρου Ανάπτυξης – ΕΚ ΑΘΗΝΑ, του  Δήμου Αγίας Παρασκευής και με την υποστήριξη και του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Το σχετικό δελτίο τύπου αναφέρει αναλυτικά:

Το Climathon είναι ένα ideathon που επιδιώκει να προσελκύσει και να ευαισθητοποιήσει τους πολίτες σε θέματα που αντιμετωπίζει η τοπική κοινότητα και αφορούν την κλιματική αλλαγή. 

Οι πολίτες με την καθοδήγηση των μεντόρων καλούνται να προτείνουν βιώσιμες και καινοτόμες λύσεις με στόχο τον μετριασμό και την προσαρμογή στην κλιματική αλλαγή. Στην καρδιά της πρωτοβουλίας βρίσκονται οι διοργανωτές και οι συμμετέχοντες του Climathon σε κάθε πόλη, οι οποίοι υποστηρίζουν και προωθούν το κίνημα σε όλο τον κόσμο. 

Δήμοι, επιχειρήσεις, σχολεία και πανεπιστήμια, ειδικοί και μη, νέοι και γονείς καλούνται να συμμετάσχουν σε αυτό το ταξίδι συν-δημιουργίας νέων λύσεων.

Σήμερα, περισσότερο από ποτέ, υπό την πίεση της κλιματικής αλλαγής χρειαζόμαστε φρέσκες και καινοτόμες ιδέες και δράσεις που αφορούν στη διαχείριση των υδατικών πόρων και την προστασία της βιοποικιλότητας σε αστικά περιβάλλοντα με επίκεντρο το περιβάλλον και την κοινωνία. Ως εκ τούτου, φιλοδοξούμε να συνεισφέρουμε στην εξεύρεση αποτελεσματικών λύσεων για τις πραγματικές κλιματικές προκλήσεις. Η πρόκληση του Climathon στην Αγία Παρασκευή είναι: «Νερό, Φύση και Άνθρωπος». 

Η εκδήλωση διοργανώνεται στο πλαίσιο του έργου: “Ενέργειες Πληροφόρησης και Επικοινωνίας της Γενικής Γραμματείας Φυσικού Περιβάλλοντος και Υδάτων” το οποίο συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση, από πόρους του ΕΣΠΑ 2014-2020, μέσω του Επιχειρησιακού Προγράμματος: «Υποδομές Μεταφορών,Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη». 

Τα Βραβεία

1η ομάδα:Χρηματικό βραβείο αξίας €1,200Αναμνηστικά Climathon Αγίας Παρασκευής2η ομάδα:Χρηματικό βραβείο αξίας €800Αναμνηστικά Climathon Αγίας Παρασκευής3η ομάδα:Χρηματικό βραβείο αξίας €500Αναμνηστικά Climathon Αγίας Παρασκευής 

Για περισσότερες πληροφορίες: www.zoumeydanika.gr Για εγγραφές μπείτε εδώ.