Άγγ.Μακρυγιάννης: Οκτώ σχέδια πόλεως βρήκατε έτοιμα,κανένα νέο δρόμο δεν ανοίξατε στα χρόνια της διοίκησης σας!

|||

|||

        Από το γραφείο τύπου της Παράταξης “Όμορφες Πόλεις” Μεγάρων – Ν.Περάμου εκδόθηκε η παρακάτω ανακοίνωση:

 

       Τα χρόνια περνάνε και εσείς το μόνο που προγραμματίζετε είναι η επόμενη γιορτή με χορό για να περνάμε όλοι καλά. Ξεχάσατε βέβαια ότι βρίσκεστε σε αυτή τη θέση για να αναπτύξετε τις πραγματικά παραμελημένες πόλεις μας που έχετε την κύρια ευθύνη στην τελευταία σχεδόν δεκαετία. Αγαπητέ κ. Σταμούλη, τώρα που εξασφαλίσατε και την δεύτερη σύνταξη σας, έχοντας κατά πολύ συμπληρώσει και τα ηλικιακά σας όρια για αυτές, πάρτε την γενναία απόφαση και αφήστε να σώσουμε εμείς οι νεότεροι τον τόπο μας.

 

       Νέο και παλαιό σχέδιο Μεγάρων, νέο και παλαιό σχέδιο Νέας Περάμου, σχέδιο Κινέτας, σχέδιο Περιγιάλι Νέας Περάμου, σχέδιο Βλυχάδας, σχέδιο Βλυχό Μεγάρων, σχέδιο Επιχειρηματικού Πάρκου Μεγάρων, σχέδιο Βιομηχανικής Περάματος. Όλοι χτίζουν σαν να μην υπάρχουν τα σχέδια αυτά, όπου θέλει και όπου βολεύει τον καθένα χωρίς να υπάρχει ίχνος ελέγχου. Και ενώ οι υπηρεσίες είναι εδώ, για τον γνωστό λόγο, και με μοναδική δική σας ευθύνη τις έχετε απενεργοποιήσει, βάζοντας και τους πολίτες σε μελλοντικές περιπέτειες. Με δική σας προσωπική απόφαση καταργείται δρόμους, πλατείες, κοινόχρηστους χώρους, χωρίς αποφάσεις και τροποποιήσεις σχεδίων, αρκεί να μην ενοχλήσετε έστω και έναν σας ψηφοφόρο που τελικά και αυτός θα κάνει την δουλειά του και θα σας ξεχάσει! Νομίζω, ότι τελικά η μακρόχρονη εξουσία δεν σας άφησε αναλλοίωτους μιας και οι προσωπικοί σας συμβουλάτορες είναι βετεράνοι της εποχής του Βιετνάμ.

 

       Ήμουν νεαρός που ο αείμνηστος Αντώνης Τρίτσης ανακοίνωσε και παρουσίασε το νέο σχέδιο πόλεως στα πέριξ των Μεγάρων. Περίμενα σαν νέος και γεμάτος όνειρα να δω μια σύγχρονη και όμορφη πόλη σαν και αυτές που έβλεπα να αναπτύσσονται γύρω μας. Στην συνέχεια και εγώ προσωπικά επέλεξα να επενδύσω στο νέο σχέδιο των Μεγάρων για την δημιουργία νέας κατοικίας για την οικογένειά μου. Όμως ελάχιστα από τις υποχρεώσεις που όφειλε η πολιτεία να παρέχει προς τους πολίτες έχουν πραγματοποιηθεί. Δρόμοι που δεν άνοιξαν ποτέ, χωματόδρομους δεκαετίας του 1950, υποδομές μισές από εδώ μισές από εκεί, φωτισμός ελλιπής και σε πολλά σημεία ανύπαρκτος, δίκτυο ύδρευσης και αποχέτευσης με τεράστια κενά και σε πολλές περιπτώσεις δεν υπάρχουν, ακόμα και σήμερα κολώνες ρεύματος και τηλεπικοινωνιών βρίσκονται μέσα στη μέση σε δρόμους και ιδιοκτησίες, κάδοι σκουπιδιών που περιφέρονται μία από εδώ και μία από εκεί, μηδενική σήμανση και αριθμοδότηση, ρυμοτομούμενα που ποτέ δεν αποζημιώθηκαν, νομιμοποιήσεις που ποτέ δεν θα μπορέσουν να διορθωθούν, και όλα αυτά μαζί συνθέτουν το πάζλ της πραγματικής εικόνας που υπάρχει σήμερα. Μίας εικόνας πραγματικά αποκρουστική για έναν νέο επενδυτή που θα ήθελε να έρθει και να επενδύσει στις περιοχές μας. Περιοχές που υπάρχουν αλλά δεν έχουν αποτυπωθεί από καμία ψηφιακή χαρτογράφηση.

 

       Πανηγυρίσατε την έγκριση του Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου που για να μην το ξεχνάμε έχετε την ευθύνη για την επταετή καθυστέρηση του. Και θέλετε μιας και δεν έχετε πατήσει μια μολυβιά και δεν έχετε δαπανήσει ένα ευρώ να υλοποιήσετε αυτό το μεγάλο σχέδιο. Από πού πηγάζει η αισιοδοξία σας, ότι θα κάνετε νέα σχέδια μιας και αποδείξατε, ότι στον τομέα της υλοποίησης παίρνετε μηδέν. Μιας και μείνατε μονάχοι, με όλους τους πολιτικούς σας μηχανικούς να είναι εκτός συνδυασμού σας και όλοι τους απέναντι σας. Εκτός εάν επιθυμείτε να αφήσετε για εμάς τους επόμενους εκτός από το μηδενικός σας έργο και σχέδια που δεν θα τελειώσουν ποτέ. Καλύτερα να μην τα ξεκινήσετε μιας και εναπομείναντας χρόνος σας στην διοίκηση είναι λίγος.

 

Σας ευχαριστώ πολύ για την ανάγνωση.

Άγγελος Παν. Μακρυγιάννης

Δημοτικός Σύμβουλος – Επικεφαλής Όμορφες Πόλεις