Αύξηση της τιμής των φαρμάκων προτείνει ο Ά.Πορτοσάλτε

Ο δημοσιογράφος Άρης Πορτοσάλτε ήρθε να δώσει “λύση” σχετικά με τις ελλείψεις φαρμάκων. Ζητά να αυξηθεί η τιμή τους, προσθέτοντας μάλιστα ότι “τίποτα δεν υπάρχει τζάμπα”. Λεπτομέρεια που δείχνει ότι ο δημοσιογράφος μπορεί να λειτουργεί ως “λαγός” της πολιτικής του υπουργείου Υγείας στον τομέα του φαρμάκου: Ένα από τα μέτρα αντιμετώπισης της έλλειψης φαρμάκων που ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας, Θ.Πλεύρης είναι “ο εξορθολογισμός των τιμών στα φάρμακα τα οποία είναι ελλειπτικά και πολύ χαμηλής κοστολογικής αξίας”, δηλαδή…η αύξηση τους!

Ο γνωστός δημοσιογράφος Άρης Πορτοσάλτε πρότεινε την αύξηση της τιμής των φαρμάκων, καθώς για τον ίδιο, η χαμηλή τιμή τους “φταίει” για την έλλειψη που παρατηρείται στα φαρμακεία. Έτσι θα είναι προς το συμφέρον των φαρμακοβιομήχανων να μην τα εξάγουν.

Όπως εξήγησε ο κ. Πορτοσάλτε, “υπάρχει ένα σοβαρό πρόβλημα που οφείλεται στο γεγονός ότι οι εταιρίες πουλάνε πολύ φθηνά τα φάρμακα, με αποτέλεσμα να επιδιώκουν να υπάρχουν μεγάλες εξαγωγές”, είπε, σημειώνοντας ότι “το φάρμακο είναι φτηνό στην Ελλάδα”.

“Κάτι που έχει ως συνέπεια να μην μένουν πολλά για τις ανάγκες των Ελλήνων πολιτών, με αποτέλεσμα να παρατηρούνται ακόμα και ουρές σε φαρμακεία”, τόνισε.

Έτσι, θεώρησε σωστό να προτείνει να αυξηθούν οι τιμές τους, προκειμένου να μειωθούν οι εξαγωγές.

Μόνο που η αύξηση των τιμών θα επηρεάσει και τις ελληνικές οικογένειες,του επεσήμανε ο παρουσιαστής της πρωινής εκπομπής του ΣΚΑΪ Δημήτρης Οικονόμου, με τον δημοσιογράφο να απαντά:

“Δεν υπάρχει άλλος τρόπος. Πάντα κάτι πληρώνουμε αγαπητέ μου φίλε. Πάντα στην ζωή. Δεν υπάρχει κάτι τσάμπα”.

Δείτε εδώ το σχετικό βίντεο: