Αύξηση 117% στο Δημοτικό Φόρο καταγγέλλουν οι Πολίτες εν Δράσει Μαραθώνα

Την επιβολή αύξησης στο Δημοτικό Φόρο του Δήμου Μαραθώνα, η οποία φτάνει στο 117%, καταγγέλλουν οι Πολίτες εν Δράσει Μαραθώνα.

Αναλυτικά, η ανακοίνωση του γραφείου τύπου των Πολιτών εν Δράσει έχει ως εξής:

Επειδή οι δημοτικοί μας άρχοντες και υπάλληλοί τους αμφισβήτησαν ότι η αύξηση του Δημοτικού Φόρου που επιβάλλουν είναι 117% τους παραθέτουμε αντίγραφο πρόσφατου λογαριασμού προς επιβεβαίωση.

Και λίγο φροντιστήριο μαθηματικών δημοτικού (για να μπορούν να το καταλάβουν ).

Ο Δήμος Μαραθώνα χρεώνει σήμερα Δημοτικό Φόρο 0,30 € ανά τετραγωνικό. Σε αυτό θα προσθέσει άλλα 0,35 €/τμ για απαλλοτριώσεις δηλαδή ο Δημοτικός Φόρος θα γίνει 0,65 €/τμ. Με απλή μέθοδο των τριών

Τα 0,30 αυξάνουν κατά 0,35

Τα 100 Χ;

Χ=0,35 *100/0.30 =35/0,30=116,66

Ελπίζουμε να ζητήσουν συγνώμη για όσα είπαν.

Στην ανακοίνωσή τους θεωρούν μικρό να πληρώσουμε μια τέτοια αύξηση σε ένα δήμο όπου χρεωνόμαστε πολλά και το ακριβότερο νερό.

Φαίνεται ότι νομίζουν πως όλοι μας κερδίζουμε πολλά και πληρώνουμε λίγα για φόρους και τέλη. Όμως οι πολλοί εισπράττουν λίγα και μάλιστα από το 2012 με περικοπές έως 40% αμοιβών και συντάξεων και φορολογούνται υπερβολικά γι αυτά. Επιβάλλει ο Δήμος ένα ακόμη χαράτσι για οικόπεδα για την εκπαίδευση την άθληση και την ψυχαγωγία των παιδιών που είναι υποχρέωση της πολιτείας και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης να εξασφαλίσουν.

Γι αυτό έχουν ήδη φορολογηθεί οι οικογένειες.

Από την άλλη «αδιαφορεί» για πλήθος ακινήτων του που δεν αξιοποιεί και δεν διεκδικεί αυτά που του ανήκουν ακόμη και όταν καταπατούνται.

Αλήθεια το 1% παλαιότερης αύξησης του Δημοτικού φόρου που έπρεπε να πηγαίνει στα σχολεία πόσο έχει αποδώσει;;;