Αυτόνομη κάθοδος για την “Κόκκινη Ρωγμή στο Ηράκλειο”

«Αγωνιστικό ενωτικό κάλεσμα ρήξης και ανατροπής» απευθύνει η «Κόκκινη Ρωγμή» μετά την κατάθεση του ψηφοδελτίου της ενόψει των δημοτικών εκλογών στο Ηράκλειο στις 8 Οκτωβρίου. Με ανακοίνωση της αναφέρει:

Αγώνας – Ρήξη – Ανατροπή για να κάνουμε Κόκκινη Ρωγμή στο Ηράκλειο

Η Κόκκινη Ρωγμή στο Ηράκλειο κατεβαίνει στις δημοτικές εκλογές με ένα ψηφοδέλτιο που το κοσμούν 39 αγωνίστριες και αγωνιστές της ριζοσπαστικής και αντικαπιταλιστικής αριστεράς από όλους τους κοινωνικούς χώρους (εργατικούς και νεολαιίστικους), ακτιβίστριες και ακτιβιστές από όλα τα κινήματα (ενάντια στο φασισμό, στο ρατσισμό, στο σεξισμό, στην επισφάλεια, στη περιβαλλοντική καταστροφή) και από όλες τις γενιές, που πρωτοστατούν στα σωματεία τους δίνοντας καθημερινά αγώνες και αντιπαλεύουν τον σύγχρονο εργασιακό μεσαίωνα που μας επιβάλλουν, που απολύθηκαν για τη συνδικαλιστική δράση τους, που δίνουν μάχες στα σχολεία και στις σχολές τους για δημόσια και δωρεάν παιδεία, στα νοσοκομεία για δημόσια και δωρεάν υγεία, που στέκονται στο πλευρό των προσφύγων και μεταναστών, που δέχθηκαν φασιστικές επιθέσεις, που αγωνίζονται ενάντια στην υποβάθμιση των γειτονιών τους, ενάντια στη καταστροφή του περιβάλλοντος και την κλιματική αλλαγή.

Η Κόκκινη Ρωγμή στο Ηράκλειο απευθύνει αγωνιστικό ενωτικό κάλεσμα ρήξης και ανατροπής:

Για τη ζωή που μας αξίζει να ζούμε ενάντια στην καταστροφική πολιτική της λιτότητας και της ακρίβειας, της διάλυσης της δημόσιας και δωρεάν παιδείας και υγείας, της επισφάλειας και των ελαστικών σχέσεων εργασίας, των ιδιωτικοποιήσεων, των πλειστηριασμών, της εμπορευματοποίησης του περιβάλλοντος και των ελεύθερων χώρων, της σύνθλιψης των αναγκών μας, της ρατσιστικής και φασιστικής πανούκλας, της καταστολής και του σεξισμού.

Για να είναι οι απαιτήσεις και οι ανάγκες μας πάνω από τα συμφέροντα και τα κέρδη τους ενάντια στο πλαίσιο που διαμορφώνουν δημοτική αρχή, κυβέρνηση και ΕΕ.  

Για να πάρουμε στα χέρια μας το Ηράκλειο που μας ανήκει και θέλουμε να καλύπτει τις απαιτήσεις και τις ανάγκες μας.

Η Κόκκινη Ρωγμή στο Ηράκλειο απευθύνει κάλεσμα στις/ους κατοίκους του Ηρακλείου για να ψηφίσουν και να στηρίξουν το ψηφοδέλτιο της για να ξεπεράσει το αντιδημοκρατικό φράγμα του 3% και να βρεθεί στο Δημοτικό Συμβούλιο με εναλλαγή δημοτικού/ων συμβούλου/ων.

Ακολουθούν τα ονόματα των υποψηφίων

 1. BASER NACIYE, Ακτιβίστρια για τα ανθρώπινα δικαιώματα
 2. ΑΔΑΜΙΔΗ ΑΝΝΑ, Φοιτήτρια Φιλοσοφικής στο ΕΚΠΑ και πρώην εργαζόμενη που δέχθηκε εκδικητική απόλυση για την συμμετοχή της στις απεργίες του Μάρτη από την εργοδοσία αλυσίδας φούρνων στο Ηράκλειο
 3. ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΣ, Εργαζόμενος στις κατασκευές και στην εστίαση
 4.  ΑΡΦΑΝΗ ΔΑΦΝΗ ΕΥΓΕΝΙΑ, Φυσικός, εργαζόμενη σε φροντιστήριο
 5.  ΒΟΥΛΓΑΡΗΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ, Συνταξιούχος, πρώην Πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων Δήμου Κηφισιάς
 6. ΔΗΜΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ, μέλος της Ένωσης Λογιστών Ελεγκτών Περιφέρειας Αττικής
 7. ΚΑΡΑΪΝΔΡΟΥ ΒΑΣΙΛΙΚΗ, Συνταξιούχος δικηγόρος με δράση δεκαετιών στην υπεράσπιση των δημοκρατικών δικαιωμάτων
 8.  ΚΑΡΟΥΣΟΣ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ, Φοιτητής Χημικών – Μηχανικών στο ΕΜΠ, μέλος των ΕΑΑΚ
 9. ΚΑΣΩΤΗΣ ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΜΙΛΤΙΑΔΗΣ, Ιδιωτικός Υπάλληλος
 10. ΚΟΝΤΟΔΗΜΑΣ ΦΙΛΙΠΠΟΣ, Φοιτητής της Φιλοσοφικής στο ΕΚΠΑ, μέλος των ΕΑΑΚ
 11. ΚΟΝΤΟΜΗΤΡΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ (ΝΑΝΤΙΑ), Νοσηλεύτρια
 12. ΚΟΥΤΡΟΜΑΝΟΣ ΜΙΧΑΗΛ, Φυσικός, εργαζόμενος σε φροντιστήριο
 13.  ΚΥΡΙΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΦΩΤΙΟΣ, Συνταξιούχος, πρώην εργαζόμενος στον ΕΦΚΑ, μέλος της Επιτροπής κατοίκων ενάντια στην «υπογειοποίηση της Μελίνας Μερκούρη»
 14. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗΣ ΣΩΚΡΑΤΗΣ, Λογιστής
 15. ΚΩΤΣΗ ΑΓΑΘΗ, Συνταξιούχος νηπιαγωγός, πρώην συνδικαλίστρια με τις Παρεμβάσεις στο Σύλλογο Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης «Σεφέρης»
 16.  ΛΙΝΑΡΔΑΚΗ ΔΗΜΗΤΡΑ, Μάχιμη δικηγόρος για τα δικαιώματα προσφύγων και μεταναστών, μέλος στην «Εναλλακτική Παρέμβαση Δικηγορική Ανατροπή» και στη ΚΕΕΡΦΑ
 17. ΛΟΥΚΙΣΑΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ, Ιδιωτικός Υπάλληλος και μέλος της Επιτροπής ενάντια στην μεταφορά του Καζίνο της Πάρνηθας στο Μαρούσι
 18. ΛΥΚΟΓΙΑΝΝΑΚΗΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ, Συμβασιούχος εργαζόμενος στο Δήμο Βριλησσίων και ένα από τα θύματα της φασιστικής επίθεσης στην εκδήλωση της ΚΕΕΡΦΑ στη Πλατεία Ηρακλείου
 19. ΜΑΥΡΙΔΟΠΟΥΛΟΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ, Καθηγητής Μέσης Εκπαίδευσης, Γ’ ΕΛΜΕ Αθήνας
 20. ΜΕΓΓΟΥ ΕΡΙΕΤΤΑ ΗΛΕΚΤΡΑ ΝΕΚΤΑΡΙΑ, Φοιτήτρια στην Ιατρική Πάτρας
 21.  ΜΙΧΕΛΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ, Συνταξιούχος λογιστής
 22. ΝΑΝΟΣ ΔΙΟΝΥΣΙΟΣ,  Εργαζόμενος στην πληροφορική, μέλος του «Radical I.T.»
 23. ΝΤΑΣΙΟΥ ΜΑΡΙΑ, Γιατρός στο ΙΚΑ Νέας Ιωνίας με ενεργή δράση στην υπεράσπιση των προσφύγων και μεταναστών και στα Κοινωνικά Ιατρεία και Φαρμακεία
 24.  ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ-ΚΑΒΒΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ, Άνεργος, μέλος της «Πρωτοβουλία ενάντια στην περιβαλλοντική καταστροφή και την κλιματική αλλαγή»
 25. ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΣΩΤΗΡΙΟΣ, Φοιτητής ΤΕΦΑΑ,
 26. ΠΑΠΑΖΑΧΑΡΙΑ (ΜΗΝΗ) ΧΑΡΙΚΛΕΙΑ (ΧΑΡΙΤΑ), Φιλόλογος και συγγραφέας, μέλος της «Ένωση Αθέων»
 27. ΠΟΛΚΑΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ, Ιδιωτικός Υπάλληλος
 28. ΡΑΓΚΟΣ ΙΑΣΩΝΑΣ, Φοιτητής στην Αρχιτεκτονική Πάτρας
 29. ΣΠΥΡΙΔΟΠΟΥΛΟΥ ΕΛΠΙΔΑ, Άνεργη
 30. ΣΤΑΜΑΤΑΚΗ ΕΥΤΥΧΙΑ, Αρχιτεκτόνισσα
 31.  ΤΕΧΛΕΜΕΤΖΗ ΝΙΚΟΛΙΤΣΑ (ΝΙΚΗ), Γιατρός σε αναμονή ειδικότητας, μέλος του «Ενωτικό Κίνημα για την Ανατροπή»
 32. ΤΟΛΗ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ, Ιδιωτική Υπάλληλος, μέλος της «Κίνηση για την Απεργιακή 8 Μάρτη»
 33. ΤΣΕΚΟΥΡΑΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ, Δημοσιογράφος και ραδιοφωνικός παραγωγός
 34. ΦΡΑΓΚΟΥ ΑΦΡΟΔΙΤΗ, Εργαζόμενη σε φροντιστήριο, μέλος της Πρωτοβουλίας «Στη φυλακή οι δολοφόνοι της Zackie-oh», συγγραφέας του βιβλίου «Η πάλη για την ΤΡΑΝΣ απελευθέρωση»
 35. ΧΑΙΝΤΑΡ ΑΧΜΑΝΤ ΝΕΚΤΑΡΙΟΣ ΝΕΜΕΡ, Μέλος του ΔΣ του Συλλόγου Ειδικευόμενων Ιατρών στο ΨΝΑ και του «Ενωτικό Κίνημα για την Ανατροπή»
 36. ΧΑΤΖΗΓΙΑΝΝΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ, Συνταξιούχος Εκπαιδευτικός
 37. ΧΟΥΛΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ, Οικονομολόγος
 38. ΧΡΗΣΤΙΔΗΣ ΙΟΡΔΑΝΗΣ, Φοιτητής στο ΕΜΠ

Επικεφαλής ψηφοδελτίου: ΓΙΩΡΓΟΣ ΡΑΓΚΟΣ, Διδάκτωρ Χημείας