Αυτοκίνητο παρέσυρε μαθήτρια του 2ου Λυκείου στην Τατοΐου

Προδιαγεγραμμένο δυστύχημα στην πιο επιβαρυμένη κυκλοφοριακά περιοχή της Μεταμόρφωσης

..

Μαθήτρια του 2ου Λυκείου Μεταμόρφωσης παρασύρθηκε από διερχόμενο αυτοκίνητο στην οδό Τατοΐου, την Πέμπτη 27.04, ενώ έφευγε από το σχολείο της.

..

Το γεγονός αυτό ήταν μάλλον προδιαγεγραμμένο, αφού μετά τη λειτουργία του 2ου Λυκείου στη διασταύρωση της εισόδου της πόλης από την εθνική οδό, δεν πάρθηκε κανένα μέτρο για την ασφαλή διέλευση των 400 μαθητών που προσέρχονται καθημερινά στο σχολείο τους.

..

Με ανακοίνωση του το γεγονός καταγγέλει ο σύλλογος γονέων 2ου Λυκείου

” Χρόνια τώρα φωνάζουμε για αυτόν τον επικίνδυνο για μικρούς και μεγάλους δρόμο ,έχουμε θρηνήσει ανθρώπους κ παιδί μιας και από εκει πραγματοποιείται η διέλευση πολλων σχολείων.

Τόσο πριν τη μεταφορά του 2ου Λυκείου όσο και με την έναρξη λειτουργίας του στο νέο κτίριο είχαμε προτείνει διάφορους τρόπους ώστε να προστατευτούν οι μαθητές. Το λεωφορείο διευκολύνει την εξ αποστάσεως μεταφορά όπως είχαμε αναφέρει, δεν μπορεί να προστατέψει την ασφαλή προσέλευση και αποχώρηση καθώς πολλές φορές το πρόγραμμα μεταβάλλεται”.

Για το θέμα της ασφαλούς διέλευσης των μαθητών είχε υπάρξει έντονη αντιπαράθεση της δημοτικής αρχής με τη Συμμαχία Πολιτών, η οποία είχε επισημάνει ότι η δημοτική αρχή δεν είχε κάνει τίποτα για να διασφαλίσει την ασφαλή διέλευση των μαθητών. Παρά την αντιπαράθεση του Σεπτεμβρίου, δεν πάρθηκε κανένα μέτρο για την προστασία των μαθητών. Και φυσικά αυτό δεν ήταν το μοναδικό πρόβλημα, αφού, μεταξύ άλλων, το σχολείο ξεκίνησε τη λειτουργία του χωρίς να διαθέτει πυρασφάλεια!