Τα παρασκήνια της Έκφρασης 07.07.2021

Σάββατο, 10 Ιουλίου 2021 09:16 | Δήμος Παρασκήνιο
Τα παρασκήνια της Έκφρασης 07.07.2021
|||

                                                                                                   Τίποτα δεν έγινε σωστά

 

Δεν έχουν τελειωμό οι περιπέτειες του Δήμου στο Ηράκλειο. Για μία ακόμα φορά η δημοτική αρχή εκτίθεται με πολύ σοβαρό τρόπο, αφού στους τρεις που προσκάλεσε για να δώσει μία δουλειά, αυτή για τα σεισμόπληκτα σχολεία, προκύπτει ότι και οι τρεις δεν έχουν τη δυνατότητα να πάρουν το έργο!

- Υπάρχουν ζητήματα νομιμότητας

- υπάρχουν ζητήματα οικονομικά αφού οι εργολαβία αφήνει ένα τεράστιο περιθώριο

-υπάρχουν ζητήματα σχέσεων μεταξύ των υποτιθέμενων ανταγωνιστών.

Αυτό που δεν υπάρχει είναι μία έστω ενέργεια που να έγινε με σωστό τρόπο.

 

Και δεν είναι μόνο αυτό: μετά το “ξεφωνητό” που ακούστηκε για την απόπειρα αγοράς από τις σχολικές επιτροπές κάποιων αναμνηστικών σε τιμές πάρα πολύ πάνω από αυτές που κυκλοφορούν, αναγκάστηκαν να το μαζέψουν πίσω.

 

Δεν είναι και το πιο ευχάριστο μία δημοτική αρχή να εκτίθεται ανοιχτά για τα προφανή και να αναγκάζεται να μαζεύεται.

 

Θα είχε μία άξια όλο αυτό εάν ήταν σε θέση να κάνει αυτοκριτική, να επισημάνει τι δεν λειτούργησε και να το διορθώσει. Δημοτική αρχή συνολικά και ο Δήμαρχος Νίκος Μπάμπαλος αποδεικνύουν ότι δεν επιθυμούν κάτι τέτοιο.

- Δεν έκαναν τίποτα τέτοιο για την υπόθεση με τα led, όπου από την ίδια εταιρεία, για την ίδια δουλειά, η Νέα Ιωνία πήρε έκπτωση 60% και το Ηράκλειο 30%

- Δεν έκαναν τίποτα για το αξίας 2 εκατομμυρίων έργο στο πάρκο της οδού Πευκών, με το γνωστό όρο, που ακόμα είναι στα δικαστήρια

- Δεν έκαναν τίποτα για την ανάθεση της μελέτης για τα σεισμόπληκτα σχολεία προϋπολογισμού 300 χιλιάδων με έκπτωση 11% όταν οι αντίστοιχες εκπτώσεις φτάνουν 80% και 90%.

- Το ίδιο λοιπόν συμβαίνει με το 1.700.000 της επισκευής των σχολείων, συμβαίνει με την απόπειρα προμήθειας μέσω των σχολικών επιτροπών, συμβαίνει με τη διαχείριση ενός κορυφαίου ζητήματος, αυτού του κτήματος Φιξ αξίας τουλάχιστον πέντε εκατομμυρίων ευρώ (αρχικά).

Πάρα πολλά τα λεφτά πάρα πολλές οι αμφιλεγόμενες κινήσεις

 

 

Προσπαθούμε για το καλύτερο”...αλλά γιατρούς δεν έχετε

 

Στη Μεταμόρφωση τώρα:

 

Και αφού ο Σ. Σαραούδας υλοποιεί το “πετάει ο γάιδαρος” αρκεί να το λέει η κυβέρνηση, όταν ήρθε στην επιφάνεια το πρακτικό αποτέλεσμα των ενεργειών του, δηλαδή να μην υπάρχουν ουσιαστικά ιατρεία του ΕΟΠΥΥ στη Μεταμόρφωση, επιχείρησε το “στρίβειν δια του αρραβώνος”:

- με λόγια του αέρα του τύπου “όλοι μαζί προσπαθούμε για το καλύτερο” και “διακρίθηκε η Μεταμόρφωση” και “επιλέχθηκε η Μεταμόρφωση”..κλπ κλπ προσπάθησε να δικαιολογήσει την κατάσταση στα ιατρεία του ΕΟΠΥΥ.

 

- Χωρίς όμως να πει μία λέξη επί του πραγματικού, για τα ανύπαρκτα ραντεβού δηλαδή. - - Χωρίς να πει ότι η κυβέρνηση φορτώνει σε όλους τους δήμους τα εμβολιαστικά κέντρα, καταργώντας την πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας, επειδή δεν θέλει να εκταμιεύσει.

- Επειδή (η κυβέρνηση) πληρώνει 308.000.000 ευρώ ως απώλεια κερδών στη FRAPORT, 120.000.000 στην AEGEAN, γι αυτό δεν περισσεύουν για την υγεία των πολλών.

Σε αυτές ακριβώς τις κινήσεις βρίσκει αρωγούς τους δημάρχους τύπου Στράτου Σαραούδα. Σήμερα, την ώρα που γράφεται αυτό το κείμενο, Κυριακή 4 Ιουλίου, δεν υπάρχουν ραντεβού για τις βασικές ειδικότητες στα ιατρεία της Μεταμόρφωσης.

 

Υ. Γ. Κάποιοι πρόθυμοι να καλύψουν τη δημοτική αρχή ας το κάνουν με την υπογραφή τους και με το όνομα τους όχι κρυπτόμενοι πίσω από υπηρεσιακά email. Φωτο εδω

 

 

Αν είσαι ξένος έχει γέλιο. Αν είσαι κάτοικος έχει κλάμα

 

 

Από ρεκόρ σε ρεκόρ πάνε στη Νέα Ιωνία. Μία ανερμάτιστη δημοτική αρχή, με προεξάρχουσα τη Δήμαρχο, δεν έχει την ικανότητα να ελιχθεί στα στοιχειώδη: δεν είναι ικανοί ούτε την αγορά απινιδωτών για τους αθλητικούς χώρους να συνεννοηθούν με την αντιπολίτευση και φτάνουν στο έσχατο σημείο, να μην ψηφίσουν το αυτονόητο, απομονωμένοι αστο δημοτικό συμβούλιο. Μακάρι να μην χρειαστούν ποτέ οι απινιδωτές και μακάρι όλοι οι αθλούμενοι να είναι καλά. Αν – παρ’ ελπίδα - συμβεί κάτι, δεν θα έχουν τρύπα να κρυφτούν.

Και, πέρα από τα σοβαρά, χτυπάει κόκκινο η ασχετοσύνη τους. Ούτε το όνομα κανονικά δεν ξέρουν. Και εντάξει το όνομα ας πούμε το μπερδεύεις. Το “έχουμε και ΚΑΡΠΑ” της Δέσποινας Θωμαΐδου θα γράψει ιστορία στην τοπική αυτοδιοίκηση! Προφανώς η κυρία Δήμαρχος νομίζει η ΚΑΡΠΑ ότι είναι κάποιο μηχάνημα... Ικανοί είναι να εμφανίσουν και κάποιο τιμολόγιο, ότι “αγοράσανε ΚΑΡΠΑ” , όπως εύστοχα επεσήμανε δημοτικός σύμβουλος στη σχετική συνεδρίαση.

 

 

Παρούσα στα γεγονότα η ΕΚΦΡΑΣΗ.

 

Με ρεπορτάζ από το μεγάλο θέμα της λαϊκής αγοράς στο Ηράκλειο, τη συγκέντρωση των εργαζομένων στη Φιλαδέλφεια για τα LED, με αποκαλυπτικά στιγμιότυπα από τα δημοτικά συμβούλια η ΈΚΦΡΑΣΗ. Η αλήθεια είναι ότι με τα βίντεό μας ενοχλούνται κάποιοι. Να το συνηθίσουν, θα συνεχίσουμε. Όποιος δεν θέλει να μαθευτούν αυτά που λέει ας έχει πρόβλημα. Όποιος έχει επίγνωση του τι λέει δεν έχει πρόβλημα.

Η ΕΚΦΡΑΣΗ δημοσιογραφία του "πετάει ο γάιδαρος" δεν κάνει.

 

Συνεντεύξεις

Τάσος Σαπουνάκης - Υπάρχουν ρεαλιστικές δυνατότητες να μην επιβαρυνθεί ο Δήμος με 5.000.000 δάνειο
Τάσος Σαπουνάκης - Υπάρχουν ρεαλιστικές δυνατότητες να μην επιβαρυνθεί ο Δήμος με 5.000.000 δάνειο

Δελτία ειδήσεων

Δελτίο Ειδήσεων 16.07.2021
Δελτίο Ειδήσεων 16.07.2021

Παρασκήνιο

Με 2 Μποφώρ τέτοια καταστροφή;
Με 2 Μποφώρ τέτοια καταστροφή;
Ποια έργα θα γίνουν στη γέφυρα της Τατοϊου;
Ποια έργα θα γίνουν στη γέφυρα της Τατοϊου;
Δεν κρατιούνται με τίποτα!
Δεν κρατιούνται με τίποτα!
Τα παρασκήνια της Έκφρασης 07.07.2021
Τα παρασκήνια της Έκφρασης 07.07.2021

Εκδηλώσεις

Η Κληρονομιά του Μαριβώ στο Κηποθέατρο Παπάγου
Η Κληρονομιά του Μαριβώ στο Κηποθέατρο Παπάγου