Displaying items by tag: ΕΠΑΛ

       Από τις Οργανώσεις Βάσης Ν.Ιωνίας της ΚΝΕ εκδόθηκε η παρακάτω ανακοίνωση:

 

       Πάρτε εκπαιδευτικούς, καλύψτε τα κενά, οι καταργήσεις των τμημάτων στα ΕΠΑΛ θα μείνουν στα χαρτιά!

 

       Μέσα στο κατακαλόκαιρο, θέλοντας να προλάβουν αντιδράσεις και ενώ το ζητούμενο είναι να μικρύνουν τα σχολικά τμήματα για να μπορούν να τηρούνται τα στοιχειώδη μέτρα υγιεινής και ασφάλειας, η κυβέρνηση και το υπουργείο Παιδείας κλείνουν τομείς και τμήματα στα ΕΠΑΛ, επειδή ο αριθμός των παιδιών που τα επιλέγει είναι μικρός!

 

       Στο 1ο ΕΠΑΛ Νέας Ιωνίας, το μοναδικό ημερήσιο ΕΠΑΛ της πόλης μας, έγινε γνωστό πως δεν εγκρίθηκαν, λόγω ολιγομελών τμημάτων, ο Τομέας Πληροφορικής, ο Τομέας Οικονομίας και Διοίκησης και ο Τομέας Εφαρμοσμένων Τεχνών στη Β’ Λυκείου και στη Γ’ Λυκείου δεν εγκρίθηκαν τα τμήματα Νοσηλευτών και Βρεφοκόμων! Και όλα αυτά τη στιγμή που στο 1ο ΕΠΑΛ Ν. Ιωνίας φοιτούν μαθητές σε τμήματα από 21 έως 30 μαθητών, στοιβαγμένοι σε αίθουσες-κλουβιά, με ανεπαρκείς υλικοτεχνικές υποδομές, κάνοντας μάθημα ακόμα και σε κοντέινερ!

 

      Αντί, λοιπόν, να προχωρήσει η αραίωση των μαθητών, να αξιοποιηθούν όλοι οι κατάλληλοι χώροι, να καλυφθούν τα κενά εκπαιδευτικών και να παρθούν όλα τα αναγκαία μέτρα, προκειμένου να ξεκινήσει ομαλά και χωρίς προβλήματα η νέα σχολική χρονιά, η κυβέρνηση, ακολουθώντας την πολιτική της ΕΕ και όλων των προηγούμενων κυβερνήσεων, που βλέπει την παιδεία ως κόστος και τους μαθητές ως νούμερα στατιστικής, επιλέγει να «κλείσει» όσα τμήματα και σχολεία δεν «συμφέρουν»…

 

      Με αυτή την απαράδεκτη και αδικαιολόγητη απόφαση το υπουργείο Παιδείας αναγκάζει δεκάδες μαθητές της Νέας Ιωνίας να αναζητήσουν σχολική στέγη, επιβάλλοντάς τους να μετακινηθούν χιλιόμετρα μακριά από τα σπίτια τους, προκειμένου να αποκτήσουν το αυτονόητο δικαίωμα της μόρφωσης.

 

      Καλούμε όλους τους μαθητές και τις μαθήτριες της Νέας Ιωνίας, τους νέους και τις νέες, καθώς και τους τοπικούς φορείς της πόλης μας να διεκδικήσουν:

 

  • Να εγκριθούν όλα τα τμήματα των Τομέων και Ειδικοτήτων του ΕΠΑΛ Ν. Ιωνίας.
  • Να δεσμευτεί το υπουργείο και η δημοτική αρχή ότι δεν θα αποδυναμωθεί κανένα σχολείο και δε θα ασκηθεί καμία πολιτική που συστηματικά και μεθοδικά οδηγεί σε συγχωνεύσεις και καταργήσεις τμημάτων και σχολείων.
  • Άμεση κάλυψη όλων των κενών με διορισμούς εκπαιδευτικών.
  • Όχι πάνω από 15 μαθητές ανά τάξη.
Published in Νέας Ιωνίας

..

..

..

ΟΛΟΙ ΟΙ ΜΑΘΗΤΈΣ/ΤΡΙΕΣ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΕΓΓΡΑΦΗΣ ΣΤΟ ΤΜΗΜΑ ΕΠΙΛΟΓΗΣ ΤΟΥΣ – ΚΑΝΕΝΑΣ ΚΟΦΤΗΣ ΚΑΝΕΝΑ ΤΜΗΜΑ ΚΛΕΙΣΤΟ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ

 

  Στις 29/07/22 ανακοινώθηκε από την Π.Δ.Ε. Αττικής η οριστικοποίηση τμημάτων ΕΠΑ.Λ. για το σχολικό έτος 2022-2023. Διαπιστώσαμε μεγάλες αποκλίσεις (κομμένα τμήματα) από τις προτάσεις-προβλέψεις των σχολικών μονάδων. Εκφράζουμε την πλήρη αντίθεσή μας στην οριστικοποίηση των τμημάτων τόσο νωρίς, τη στιγμή που εκατοντάδες μαθητές δεν έχουν γραφτεί ακόμα. 

 

  Διαπιστώσαμε στα σχολεία ευθύνης της ΕΛΜΕ μας ότι παρά την θετική εισήγηση του ΔΔΣ Β' Αθήνας δεν εγκρίθηκαν στο 1ο ΕΠΑΛ. Ν.  Ιωνίας στη Β΄ Λυκείου: ο τομέας Πληροφορικής, ο τομέας Οικονομίας και Διοίκησης, ο τομέας Εφαρμοσμένων Τεχνών. Στη Γ΄ Λυκείου δεν εγκρίθηκαν τα τμήματα Νοσηλευτών και Βρεφοκόμων. Σε όλα , ο αριθμός των παιδιών είναι κοντά στο όριο έγκρισης. Στις Αχαρνές αντίστοιχα δεν εγκρίθηκαν τα τμήματα Οικονομίας στη Β και Γ τάξη στο 2ο εσπερινό ΕΠΑΛ Αχαρνών. Επίσης στο 3ο ΕΠΑΛ Αχαρνών δεν εγκρίθηκαν 2 ολιγομελή τμήματα της Γ':  Κομμωτικής και Βοηθού φαρμακείου.

 

  Γνωρίζουμε πολύ καλά από την εμπειρία των προηγούμενων χρόνων πόση ταλαιπωρία υφίστανται μαθητές, εκπαιδευτικοί και σχολικές μονάδες μέσα από την διαδικασία του επίσημου κόφτη που έχει θεσπίσει το υπουργείο. Άδικες και επώδυνες μετακινήσεις μαθητών σε άλλη σχολική μονάδα, αναγκαστική αλλαγή στην επιλογή τομέα ή ειδικότητας, μεγάλες καθυστερήσεις στην πρόσληψη εκπαιδευτικού προσωπικού λόγω της καθυστέρησης λήψης Υπουργικής Απόφασης για έγκριση των ολιγομελών τμημάτων.

 

  Στις 1/8 αμέσως μετά την απόφαση οριστικοποίησης με τα κομμένα τμήματα στάλθηκε στα σχολεία από άλλη ΔΔΕ της Α΄ Αθήνας πχ, έγγραφο που ζητά τα λειτουργικά κενά με κλειστά σχολεία χωρίς την ολοκλήρωση των εγγραφών.

 

  Οι σχολικές μονάδες πρέπει να κινηθούν στη βάση του αρχικής πρότασης τους που βασίζεται στις πραγματικές ανάγκες τους και να απαιτήσουν μαζί με τα εκπαιδευτικά σωματεία να παραμείνουν ανοιχτά για τη συνέχιση των εγγραφών όλα τα τμήματα που έχουν προταθεί.

 

  Απαιτούμε οι μαθητές να έχουν το δικαίωμα εγγραφής σε όποιο τμήμα, επιθυμούν, χωρίς όρους και προϋποθέσεις. Να μείνουν ανοιχτά όλα τα τμήματα για τη συνέχιση των εγγραφών. Κανένα τμήμα κλειστό μέσα στο Καλοκαίρι!!!

..

..

..

 

Ανακοίνωση της Δύναμης Πολιτών (Γ. Ανεμογιάννης) για τη δήλωση του Δημάρχου Γ. Βούρου για παραχώρηση γηπέδων.

 

  Η κατάσταση με την σχολική στέγη στην πόλη μας έχει κολλήσει εδώ και τρία χρόνια, αφού η διοίκηση Βούρου δεν δείχνει να αντιλαμβάνεται τις στοιχειώδεις υποχρεώσεις της. Αντίθετα εμφανίζεται να… μοιράζει δημόσιους χώρους για τις αθλητικές ανάγκες όχι της πόλης, αλλά μιας συγκεκριμένης ομάδας.

 

  Η κατάσταση των ΕΠΑΛ είναι γνωστή εδώ και χρόνια. Ειδικά μετά το σεισμό του 2019 υπάρχει έντονο πρόβλημα με τμήμα των κτιρίων να παραμένει κλειστό. Η επικείμενη μεταφορά των ΕΠΑΛ στο υπάρχον συγκρότημα του 3ου Γυμνασίου – 3ου Λυκείου καθυστερεί, αφού τα νέα σχολεία δεν έχουν παραδοθεί ακόμα και η μεταφορά του 3ου Γυμνασίου θα χρειαστεί τουλάχιστον ένα χρόνο επιπλέον. Κι ενώ ο κ. Βούρος και η υπόλοιπη διοίκηση δεν έχουν κουνήσει ούτε το μικρό τους δαχτυλάκι για να επισπευσθούν οι εργασίες των δυο νέων σχολείων, τα οποία βάσει χρονοδιαγράμματος έπρεπε να έχουν παραδοθεί το 2020(!), εμφανίζονται έτοιμοι να παραδώσουν το χώρο των ΕΠΑΛ…

 

  Η είδηση υπάρχει σε όλες τις αθλητικές σελίδες και εμφανίζει τον κ. Βούρο να έχει υποσχεθεί σε αθλητική ομάδα το χώρο των ΕΠΑΛ για γήπεδο χάντμπολ. Ένα χώρο που ανήκει στην ΚΤΥΠ και όχι στο Δήμο και που θα μπορούσε να στεγάσει ένα δημοτικό γήπεδο, το οποίο στερείται η πόλη μας, παρότι διαθέτει δυο ερασιτεχνικές ομάδες ποδοσφαίρου. Άλλωστε αυτή ήταν προεκλογική δέσμευση ακόμη και του συνδυασμού του δημάρχου, την οποία όπως φαίνεται… ξέχασε. Αντίθετα εμφανίστηκε σε ρεπορτάζ ως έτοιμος να παραχωρήσει το χώρο των 39 στρεμμάτων «για να φτιάξουμε εκεί ένα μεγάλο πολιτιστικό πάρκο για την ΑΕΚ».

 

  Δεν είναι όμως ο μόνος χώρος που φέρεται να υποσχέθηκε ο δήμαρχος στην αγαπημένη του ομάδα. Μίλησε και για άλλους αθλητικούς χώρους, όπως το γήπεδο 5Χ5 στο Κάτω Κουκλάκι, το «μπαλόνι» που πρόκειται (;) να κατασκευαστεί στην οδό Δωδεκανήσου, ακόμη και το χώρο που διεκδίκησε και κέρδισε ο Δήμος επί της θητείας της Δύναμης Πολιτών από την ΚΤΥΠ στη Νησίδα της Νέας Φιλαδέλφειας. Μάλιστα ο κ. Βούρος κάνει και μια λαθροχειρία, εμφανίζοντας ότι είναι αυτός που εξασφάλισε το χώρο της Νησίδας για αθλητικές εγκαταστάσεις.

 

Από πού αντλεί αλήθεια τη νομιμοποίηση ώστε να υπόσχεται δημόσιους χώρους ο κ. Βούρος;

 

Πότε συζητήθηκαν αυτά στα συλλογικά όργανα του Δήμου και με ποιες διαδικασίες σκέφτεται να προχωρήσει σε παραχωρήσεις;


Ποια είναι η φροντίδα της δημοτικής αρχής για τον μαζικό ερασιτεχνικό αθλητισμό της πόλης μας;

 

  Εμείς όλα αυτά τα χρόνια ήμασταν, είμαστε και θα είμαστε υπέρ της στέγασης όλων των ερασιτεχνικών ομάδων της πόλης μας, και της ερασιτεχνικής ΑΕΚ φυσικά, η οποία πρέπει να βοηθηθεί να στεγάσει τμήματά της που, για λόγους που όλοι γνωρίζουμε, έμειναν άστεγα.

 

  Καλούμε το λαό της πόλης μας να βάλει φρένο στην πολιτική της εκχώρησης δημόσιου χώρου, που εφαρμόζει με αδιαφανείς διαδικασίες ο κ. δήμαρχος. Καλούμε τα ερασιτεχνικά σωματεία της πόλης μας, τους συλλόγους γονέων, τους νέους και τις νέες να διεκδικήσουν τους χώρους που τους ανήκουν για την ανάπτυξη μαζικού λαϊκού αθλητισμού.


Υ.Γ. Όπως φαίνεται και από το προεκλογικό πρόγραμμα της παράταξης «Πολιτών Πολιτεία», την οποία χρησιμοποίησε ως όχημα ο κ. Βούρος για να εγκατασταθεί στο δημαρχιακό θώκο, τίποτα από όλα αυτά που υπόσχεται σήμερα δεν υπήρχαν στις προεκλογικές δεσμεύσεις του. Ας τον κρίνουν οι ψηφοφόροι του και τα μέλη του συνδυασμού του…


Θέλετε να λαμβάνετε τις σημαντικότερες ενημερώσεις;

Please enable the javascript to submit this form

Συνεντεύξεις

Γ. Ανεμογιάννης: Η διοίκηση Βούρου φωτογραφίζεται στα δικά μας έργα
Γ. Ανεμογιάννης: Η διοίκηση Βούρου φωτογραφίζεται στα δικά μας έργα
Δείτε όλες τις συνεντεύξεις

Δελτία ειδήσεων

Δελτίο Ειδήσεων 17.09.2021
Δελτίο Ειδήσεων 17.09.2021
Δείτε όλα τα δελτία ειδήσεων

Εκδηλώσεις

Πανιώνιος Στέγη Βύρωνα: Εκδήλωση για τις γυναικοκτονίες
Πανιώνιος Στέγη Βύρωνα: Εκδήλωση για τις γυναικοκτονίες
Δείτε όλες τις εκδηλώσεις

Παρασκήνιο

Ο ψαράς προειδοποιούσε για το μόλο,ο πρωθυπουργός γελούσε και τον καλούσε να στοιχηματίσει...ο μόλος διαλύθηκε! (βίντεο)
Ο ψαράς προειδοποιούσε για το μόλο,ο πρωθυπουργός γελούσε και τον καλούσε να στοιχηματίσει...ο μόλος διαλύθηκε! (βίντεο)
Δείτε το παρασκήνιο