Το “Αγία Όλγα” στα όρια της κατάρρευσης – Το ρεπορτάζ της Έκφρασης (Βίντεο - φωτογραφίες)

Παρασκευή, 14 Ιανουαρίου 2022 07:53 | Αυτοδιοίκηση

Media

Το “Αγία Όλγα” στα όρια της κατάρρευσης – Το ρεπορτάζ της Έκφρασης (Βίντεο - φωτογραφίες) Το “Αγία Όλγα” στα όρια της κατάρρευσης – Το ρεπορτάζ της Έκφρασης (Βίντεο - φωτογραφίες) Το “Αγία Όλγα” στα όρια της κατάρρευσης – Το ρεπορτάζ της Έκφρασης (Βίντεο - φωτογραφίες) Το “Αγία Όλγα” στα όρια της κατάρρευσης – Το ρεπορτάζ της Έκφρασης (Βίντεο - φωτογραφίες) Το “Αγία Όλγα” στα όρια της κατάρρευσης – Το ρεπορτάζ της Έκφρασης (Βίντεο - φωτογραφίες) Το “Αγία Όλγα” στα όρια της κατάρρευσης – Το ρεπορτάζ της Έκφρασης (Βίντεο - φωτογραφίες) Το “Αγία Όλγα” στα όρια της κατάρρευσης – Το ρεπορτάζ της Έκφρασης (Βίντεο - φωτογραφίες) Το “Αγία Όλγα” στα όρια της κατάρρευσης – Το ρεπορτάζ της Έκφρασης (Βίντεο - φωτογραφίες)
||||||||||

..

..

..

Η πειθαρχική τιμωρία της οφθαλμολόγου επειδή χειρούργησε άστεγο, που κινδύνευε να χάσει την όραση του, ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι για τους εργαζόμενους του νοσοκομείου. Από τότε ζητούν την άμεση απομάκρυνση του διοικητή αλλά και την κάλυψη όλων των κενών της “Αγίας Όλγας” με τη στήριξη της ΟΕΝΓΕ και της ΕΙΝΑΠ . Η Έκφραση βρέθηκε στο νοσοκομείο και συνομίλησε με τους γιατρούς καθώς και τον πρόεδρο της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλη Γιαννάκο.

Από το σωματείο εργαζομένων κάνουν λόγο για
υποστελέχωση, η οποία διογκώνεται με την “πολιτική μετακίνησης γιατρών και νοσηλευτικού προσωπικού”. Την ίδια στιγμή έχει υπογραμμίσει πως ο διοικητής δεν έχει απαντήσει σε κανένα από τα αιτήματα τους για τα λειτουργικά προβλήματα του νοσοκομείου.

 

 

                                                             Τρεις μέρες μόνο χειρουργεία στην οφθαλμολογικήΕνδεικτικά τα χειρουργεία στην οφθαλμολογική λειτουργούν μόνο τρεις μέρες της εβδομάδας και παραμένουν κλειστά τις υπόλοιπες δύο”. Μάλιστα οι “επεμβάσεις ασκορινοστομίας (κατά της δακρύρροιας) για τις οποίες απαιτείται γενική αναισθησία έχουν ανασταλεί από την αρχή της πανδημίας λόγω ελλείψεως αναισθησιολόγων”. Τα παραπάνω σημείωσαν και βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ σε σχετική ερώτηση προς τον Υπουργό Υγείας.

Όπως αναφέρει το σωματείο, η κατάσταση χειροτέρεψε όταν
η στάση του διοικητή εξώθησε σε παραίτηση το σύνολο των ειδικευόμενων γιατρών της Β’ Παθολογικής Κλινικής. Πέρα από την περίπτωση της οφθαλομολόγου καταγγέλλουν την “αυταρχική συμπεριφορά της διοίκησης και τον μηχανισμό πειθαρχικών διώξεων, ποινών, στέρησης μισθού που έχει στηθεί στο νοσοκομείο”.

                                                              Με κινητοποιήσεις απαντούν οι εργαζόμενοι

Μετά από γενική συνέλευση οι γιατροί προχώρησαν σε μαζίκη συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην πύλη του νοσοκομείου την Τετάρτη 12 Ιανουαρίου. Στην κινητοποίηση συμμετείχαν σωματεία και φορείς από την περιοχή της Νέας Ιωνίας αλλά και εκπρόσωποι ενώσεων.

Στην
κάμερα της Έκφρασης, που βρέθηκε στο σημείο, μίλησαν ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλης Γιαννάκος, ο πρόεδρος του σωματείου εργαζομένων, Χρήστος Παπαναστάσης, ο Χρήστος Κανλής, επικεφαλής της “Ενότητας για τη Νέα Ιωνία”, και ο Βασίλης Καραβάκος επικεφαλής της Συμμαχίας Πολιτών για τη Μεταμόρφωση

 

 

Διαβάστε ακόμα:        Ευαγγελισμός: Κατέρρευσε ψευδοροφή. Δύο τραυματίες

 

10.000 λιγότεροι υγειονομικοί από πέρυσι!


Ο κ. Γιαννάκος ανέδειξε την “εκρηκτική” κατάσταση που επικρατεί σε όλο το Ε.Σ.Υ. με “δεκάδες ασθενείς να βρίσκονται διασωληνωμένοι εκτός ΜΕΘ”.Σημείωσε, μάλιστα, πως σε σχέση με πέρσι οι υγειονομικοί μειώθηκαν κατά 10.000.

Συγκεκριμένα για την “Αγία Όλγα” δήλωσε συγκλονισμένος με τη στάση της διοίκησης απέναντι στους “ήρωες” της πανδημίας. “Έχουν καλέσει σε ΕΔΕ την διευθύντρια οφθαλμολόγο επειδή χειρούργησε έναν άστεγο για να μην χάσει το φως του” σχολίασε, συνεχίζοντας πως “αυτές οι διοικήσεις δεν έχουν θέση στα νοσοκομεία”.

 

ρεπορτάζ: Δημήτρης Τσεκούρας

κάμερα - videoQ Ηλίας Καραβάκος

 

 

Θέλετε να λαμβάνετε τις σημαντικότερες ενημερώσεις;

Please enable the javascript to submit this form

Συνεντεύξεις

Προβλήματα δημιουργεί η μεταφορά του καταφυγίου αδέδποτων ζώων από το άλσος (βίντεο)
Προβλήματα δημιουργεί η μεταφορά του καταφυγίου αδέδποτων ζώων από το άλσος (βίντεο)
Δείτε όλες τις συνεντεύξεις

Δελτία ειδήσεων

Δελτίο Ειδήσεων 17.09.2021
Δελτίο Ειδήσεων 17.09.2021
Δείτε όλα τα δελτία ειδήσεων

Εκδηλώσεις

Διαδικτυακή εκδήλωση με θέμα: Προκλήσεις και προοπτικές της δημόσιας διοίκησης μετά την εποχή του COVID-19
Διαδικτυακή εκδήλωση με θέμα: Προκλήσεις και προοπτικές της δημόσιας διοίκησης μετά την εποχή του COVID-19
Δείτε όλες τις εκδηλώσεις

Παρασκήνιο

Ο ψαράς προειδοποιούσε για το μόλο,ο πρωθυπουργός γελούσε και τον καλούσε να στοιχηματίσει...ο μόλος διαλύθηκε! (βίντεο)
Ο ψαράς προειδοποιούσε για το μόλο,ο πρωθυπουργός γελούσε και τον καλούσε να στοιχηματίσει...ο μόλος διαλύθηκε! (βίντεο)
Δείτε το παρασκήνιο