Αυτή η συμπεριφορά φανερώνει παρακμή (video)

|||

|||

..

..

..

 

 

 

Γράφει η Ζωή Μπακογιάννη
Δικηγόρος 
Στέλεχος της δημοτικής παράταξης “Δημιουργία Αλληλεγγύη” 
 
 Τα όσα εκτυλίχθηκαν στο χθεσινό Δημοτικό Συμβούλιο είναι ένα ακόμη δείγμα του τρόπου που η Δήμαρχος διαχειρίζεται τις υποθεσεις του Δήμου αλλά και απόδειξη οτι δεν θέλει και δεν δέχεται τον έλεγχο και την κριτική για τα πεπραγμένα της, επιλογή που δεν συνάδει με δημοκρατικες διαδικασίες.
 
Η Δήμαρχος μέχρι σήμερα επιδεικνύει αυταρχική και αυθαίρετη συμπεριφορά.
 
  Δεν ενημερώνει, δεν απαντά στις ερωτήσεις και δεν παρέχει καμία πληροφορία όχι μόνο για προβλήματα της καθημερινότητας των πολιτών αλλά και για την διαχείριση των υποθέσεων του Δήμου (ορισμός μελών του ΔΣ της ΒΒάθμιας σχολικής, υπόθεση εργολάβου του Δημαρχείου,  αλλαγές μελετών στο 150 ΟΤ, καθυστερήσεις υποτροφιών του Ιδρύματος Βυζίου, για να θυμηθούμε μερικές).
 
  Ο ρόλος και το αξίωμα που κατέχει δημιουργούν την ηθική, τουλάχιστον, και θεσμική υποχρέωσή της να απαντά απλά και ξεκάθαρα και να εξηγεί και στον τελευταίο πολίτη του Δήμου μας ο,τιδήποτε τον προβληματιζει . Κι αν είναι υποχρεωμένη να λογοδοτεί σε κάθε απλό πολίτη , πόσο μάλλον στους εκλεγμένους δημοτικούς συμβούλους . 
 
  Η διαδικασία των ερωτήσεων υπάρχει και προβλέπεται από το Νόμο και τον Κανονισμό λειτουργίας του Δημοτικού Συμβουλίου επειδή εξυπηρετεί συγκεκριμένους σκοπούς. Ο σημαντικότερος ειναι οτι μέσα από την διαδικασία των ερωτήσεων αναδεικνύονται προβλήματα που τα περισσότερα είναι άγνωστα στη Δήμαρχο αλλά και στην Δημοτική Αρχή, ενώ στην συνέχεια η Δήμαρχος οφείλει να το αντιμετωπίσει.   
 
 
  Χθες η κυρία Θωμαϊδου ρωτήθηκε για σημαντικά ζητηματα. Αντί όμως του συνηθισμένου μοτίβου “γιατι ρωτάτε” ή “σας έχω απαντήσει”  κατέβηκε ένα επιπεδο χαμηλότερα η ίδια, ως προς τον θεσμικό της ρόλο. Χωρίς ενδοιασμό παρέπεμψε στα Πρακτικά προηγούμενων Συνεδριάσεων, αρχικά τον Παναγιώτη Μανούρη και στην συνέχεια τον Χρήστο Κανλή, για να πάρουν τις απαντήσεις στα ερωτήματά τους. Αρνήθηκε εμμέσως πλην σαφώς να ενημερώσει Επικεφαλής παρατάξεων.  
 
 
  Αυτή η συμπεριφορά φανερώνει παρακμή. Παρακμή πολιτική της ίδιας της Δημάρχου που ενώ διαχειρίζεται ξένες υποθέσεις, του Δήμου της Νέας Ιωνίας, αρνείται να ενημερώσει και να χορηγήσει στοιχεία στους Δημοτικούς Συμβούλους της αντιπολίτευσης και κατ’επέκταση στους πολίτες της Νέας Ιωνίας.
 
  Η ίδια απαξιώνει τον θεσμό που εκπροσωπεί και τον θεσμό του Δημοτικού Συμβουλίου. Οι συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου αντανακλούν την ένδεια και την εγκατάλειψη της πόλης μας και αυτό το ζούμε και το βλέπουμε καθημερινά.