Αφροδίτη Κτενά: Δεν πρόκειται για δυστύχημα ή ατύχημα, αλλά για προδιαγεγραμμένο έγκλημα

Δήλωση της υποψήφιας Βορείου Τομέα Αθηνών με το ΚΚΕ με αφορμή το πολύνεκρο δυστύχημα των Τεμπών

Η υποψήφια στον βόρειο τομέα Αθηνών με το ΚΚΕ,Αφροδίτη Κτενά,προέβη στην παρακάτω δήλωση με αφορμή το τραγικό δυστύχημα των Τεμπών:

Τις τελευταίες μέρες παρακολουθούμε συγκλονισμένοι την ανείπωτη τραγωδία των Τεμπών. Θέλουμε να εκφράσουμε τα ειλικρινή συλλυπητήριά μας στους συγγενείς των αθώων αυτών θυμάτων αυτής της μεγάλης τραγωδίας. Τούτες τις ώρες, δεν υπάρχουν λόγια για να εκφράσουμε την απέραντη θλίψη γι’ αυτό το τραγικό γεγονός. Από την πρώτη στιγμή εκφράσαμε σε όλους τους τόνους πως «Δεν πρόκειται για δυστύχημα ή ατύχημα, πρόκειται για προδιαγεγραμμένο έγκλημα».

Πως αλλιώς να ερμηνεύσουμε τις προειδοποιήσεις των ίδιων των σιδηροδρομικών στις 07.02.23, στην ανακοίνωση που εξέδωσαν ; Επιπλέον, το ΚΚΕ, από το βήμα της Βουλής το είχε καταγγείλει. Το είχαν καταγγείλει συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ εδώ και μήνες. Οι ευθύνες του κράτους, οι κυβερνητικές , οι ευθύνες της ιδιωτικής εταιρείας, αλλά και οι ατομικές, είναι υπαρκτές και πρέπει να αποδοθούν. Να μην παραγραφούν, να μην ξεχαστούν. Όσο δεν υπάρχουν συστήματα ασφαλείας σε λειτουργία, όσο δεν υπάρχει επαρκές προσωπικό, εκπαιδευμένο, εξειδικευμένο, πιστοποιημένο, με σωστές εργασιακές σχέσεις, όσο δεν υπάρχουν έλεγχοι, συντονισμός, παρακολούθηση της πορείας των υποδομών, συντήρηση αυτών, των σιδηροδρομικών γραμμών, των σηματοδοτήσεων θα διαιωνίζεται αυτή η τραγική κατάσταση και θα θρηνούμε συνεχώς νέα θύματα.

Ας μην ξεχνάμε ότι στον 21ο αιώνα , η επιστήμη και η τεχνολογία προσφέρει όλα εκείνα τα εργαλεία ώστε να ελαχιστοποιείται ο κίνδυνος τέτοιων τραγωδιών. Όσο θα κυριαρχεί η απελευθερωμένη αγορά, ιδιωτικοποιήσεις, η κατάτμηση του ΟΣΕ, της ΤΡΑΙΝΟΣΕ σε συνέχεια και το ξεπούλημα σε ιδιωτική εταιρεία, που προχώρησαν όλες οι κυβερνήσεις και της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ όλα αυτά τα χρόνια, τόσο θα ελλοχεύει ο κίνδυνος τα φρικτά αυτά γεγονότα να επαναλαμβάνονται.

Να αποκαλυφθούν εδώ και τώρα οι τεράστιες ευθύνες που υπάρχουν και το ΚΚΕ θα πράξει τα μέγιστα προς αυτή την κατεύθυνση . Η οργή, η αγανάκτηση του λαού έχει ξεχειλίσει. Να εκφραστεί και με πολιτικές επιλογές και με οργανωμένο αγώνα, διεκδικώντας τα αυτονόητα, δηλαδή, την ανάπτυξη και την προστασία της ζωής και της ευημερίας του ελληνικού λαού και όχι τα κέρδη των λίγων εταιρειών.