Άφησαν την Χίο στην τύχη της, με δύο δαχτυλίθρες να κάνουν ότι σβήνουν - EKFRASI.net

Άφησαν την Χίο στην τύχη της, με δύο δαχτυλίθρες να κάνουν ότι σβήνουν

Σκληρή ανάρτηση – ανάλυση της πυρκαγιάς στη Χίο και της – μη – αντίδρασης του κρατικού μηχανισμού.

Από τον κάτοικο και πληγέντα Γ. Μακριδάκη

..

Κανείς δεν λέει ότι ο Μητσοτάκης έβαλε φωτιά στη Χίο για να την κάνει ορυχείο.

..

Όλοι όμως λένε, ακόμη και ο ίδιος ο πρωθυπουργός σε κάποιες περιπτώσεις έχει δηλώσει σαφώς, ότι η κυβερνητική πολιτική είναι αυτή η “ανάπτυξη”, που βλέπουμε, που λαμβάνει χώρα με την θυσία του φυσικού κεφαλαίου, του τοπίου και του πολιτισμικού χαρακτήρα της Ελλάδας στον βωμό της λεγόμενης πράσινης μετάβασης και της άκρατης τουριστικοποίησης.

..

Ας θυμηθούμε τις κυνικές δηλώσεις του στον Ερημίτη, ότι κάποια στιγμή θα καεί κλπ. Κάηκε.

Οι νόμοι και οι κανονισμοί που έχουν ψηφίσει τους επιτρέπουν να κάνουν ότι θέλουν μέσα σε δάση, σε περιοχές Νατούρα, σε αιγιαλούς κλπ.

Το μαχαίρι και το καρπούζι είναι στα χέρια τους. Δεν έχουν ανάγκη φαινομενικά να ρημάζουν τη χώρα. Υπάρχει όμως η κοινωνία που ζει σε κάθε τόπο, και αν εναντιώνεται κιόλας στα σχέδια, προκαλεί χασούρα μέσω καθυστερήσεων ή πρόσκαιρων και οριστικών ακυρώσεων των επενδυτικών σχεδίων.

Υπάρχει και η επέλαση υφαρπαγής της γης και αλλαγής χρήσης της από τις πολυεθνικές που υπηρετούν οι κυβερνήσεις. Όλα αυτά ευνοούνται από μία βιβλική καταστροφή, που θα φέρει την ανατροπή.Έτσι, η πυρκαγιά, ακόμη και η τυχαία, που θα μπει από μια σπίθα βραχυκυκλώματος μπορεί να χρησιμοποιηθεί πολιτικά.

Οι κάτοικοι της Χίου έχουν βγει με δημοσιεύσεις και σχόλια, μιλούν ανοιχτά για σύνδεση της πυρκαγιάς ή των πυρκαγιών που χτύπησαν φέτος το νησί με τα ορυχεία αντιμονίου.

Ο κυβερνητικός βουλευτής που επισκέφτηκε τη Βολισσό άκουσε την οργή πολλών ανθρώπων που τον καλούσαν να μιλήσει και να δεσμευτεί ότι δεν πρόκειται να γίνουν εξορύξεις αλλά αυτός σιωπούσε.

Ο βουλευτής Χίου του ΠΑΣΟΚ καλεί με ανοιχτή επιστολή τον κυβερνητικό βουλευτή να συνυπογράψουν δέσμευση ότι δεν θα γίνουν εξορύξεις αντιμονίου στην καμένη γη. Η κοινωνία είναι βέβαιη από ποια πολιτική καταστράφηκε ή αφέθηκε να καταστραφεί φέτος το νησί της.

Η κυβέρνηση σιωπά, έχει όμως βγάλει ήδη λαγούς τοπικούς και πανελλαδικούς να προπαγανδίζουν την αναγκαιότητα των εξορύξεων αντιμονίου, επιβεβαιώνοντας έτσι την αίσθηση και την γνώμη της κοινωνίας.

Από δω και πέρα θα μιλήσει η αποφασιστικότητα των ανθρώπων.

Επικαιρότητα