Α. Βασιλόπουλος: Ταλαιπωρείς τους πυρόπληκτους κ. Μπουρνούς

Θα έπαιρναν άμεσα το επίδομα οι πυρόπληκτοι, μόνο που 5 μήνες μετά τίποτα δεν έχει γίνει

Η ανακοίνωση:

“Το μόνο που άκουγαν οι πυρόπληκτοι του Πικερμίου από εσάς κ. Μπουρνούς την επομένη της πυρκαγιάς ήταν «Κάντε αιτήσεις άμεσα και περάστε από το δημαρχείο να τις καταθέσετε». Σήμερα, πέντε μήνες μετά, βγαίνετε και ανακοινώνετε επιπλέον «προϋποθέσεις για τη χορήγηση επιδόματος των εκτάκτων αναγκών στους πυρόπληκτους» ερμηνεύοντας αυθαίρετα πάλι τις διατάξεις.
 
Τουλάχιστον τέσσερις φορές στις συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου, σας καλούσα να μας πείτε τα κριτήρια – προϋποθέσεις για τη χορήγηση του επιδόματος στους πυρόπληκτους του Ιουλίου 2022 και λάμβανα πάντοτε την ίδια απάντηση: «Τα γράφει η ιστοσελίδα του δήμου», ενώ η ιστοσελίδα του δήμου δεν ανέφερε το παραμικρό για την οικονομική κατάσταση των δικαιούχων του επιδόματος εκτάκτων αναγκών των 600€ που εξήγγειλε η κυβέρνηση.
 
Φτάσαμε στο σημείο σήμερα και μετά την αποτυχημένη διαχείριση των επιδομάτων, να πληροφορείτε δικαιούχους ότι η καταβολή σταμάτησε και μάλιστα θα ζητήσετε πίσω τα χρήματα από κάποιους πυρόπληκτους.
 
Κύριε Μπουρνούς, επειδή ακόμη και σήμερα και με το έγγραφο που κυκλοφορήσατε αναφορικά με τη διαδικασία χορήγησης επιδόματος εκτάκτων αναγκών στους πυροπαθείς, οι προϋποθέσεις που αφορούν την οικονομική κατάσταση των δικαιούχων είναι αόριστες. Σας καλώ άμεσα, στην επόμενη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, να συζητήσουμε και να λάβουμε απόφαση για τον τρόπο εφαρμογής.

Ανδρέας Βασιλόπουλος

Δημοτικός Σύμβουλος
Υπ. Δήμαρχος Ραφήνας – Πικερμίου