Η εκδήλωση της “Νίκης Πολιτών” για τη δυσοσμία - EKFRASI.net

Η εκδήλωση της “Νίκης Πολιτών” για τη δυσοσμία

Κινητικότητα υπήρξε την τελευταία εβδομάδα για το πρόβλημα της δυσοσμίας που ταλανίζει την Αγία Παρασκευή, αφού μαζί με την προγραμματισμένη εκδήλωση της “Νίκης Πολιτών” και του Γιάννη Σταθόπουλου συνέπεσε και η επίσκεψη του Δημάρχου της πόλης Γιάννη Μυλωνάκη στην ΕΥΔΑΠ.

Για την εκδήλωση της η “Νίκη” μας ενημερώνει με την ακόλουθη ανακοίνωση:

Έγινε με μεγάλη συμμετοχή πολιτών η εκδήλωση της Ανεξάρτητης Δημοτικής Κίνησης «ΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΩΝ Αγ. Παρασκευής», για την δυσοσμία στο Κοντόπευκο την Τετάρτη 1/10 στο cafe Valentino.

Μετά από σύντομη εισαγωγή – χαιρετισμό του Γιάννη Σταθόπουλου, ο Επίτιμος Γενικός Διευθυντής του Υπουργείου Υποδομών Σωτ. Μπασιούκας παρουσίασε, μετά από διερεύνηση του θέματος, συγκεκριμένα αίτια του προβλήματος, όπως και πρόταση επίλυσης του.

Τα αίτια του προβλήματος σύμφωνα με τον ομιλητή είναι ότι:

«Λόγω της κατάρρευσης σε πολλά σημεία της πλάκας του δαπέδου του αγωγού ομβρίων, είναι δύσκολη η ροή των υδάτων με αποτέλεσμα τη δημιουργία λιμνών με στάσιμα νερά, όμβρια και λύματα από αγωγούς της ΕΥΔΑΠ που έχουν αστοχήσεις.

Χαρακτηριστικό σημείο ροής λυμάτων είναι στη συμβολή του αγωγού της οδού Χρ. Σμύρνης με τον αποδεκτή αγωγό της οδού Δερβενακίων.

Επιπλέον και φερτά υλικά συμβάλουν στην έντονη δυσοσμία. Η δυσοσμία αυτή εκτείνεται και στους συμβάλλοντες αγωγούς».

Συμπληρωματικά με αυτά τόνισε ότι «σε μεγάλο τμήμα το σκυρόδεμα τόσο στις πλάκες όσο και στα τοιχώματα του αγωγού έχει υποστεί αποσάθρωση με αποτέλεσμα ο οπλισμός να διαβρώνεται και να οξειδώνεται συνεχώς με συνέπεια τη μείωση της στατικής επάρκειας του».

Ακολούθησαν πολλές ερωτήσεις και τοποθετήσεις παρευρισκόμενων που εξέφρασαν την μεγάλη τους αγωνία για το πρόβλημα όπως και διαμαρτυρίες για την μη επίλυση του.

Εκπρόσωποι επίσης, του τοπικού Συλλόγου κατοίκων ανακοίνωσαν την προσφυγή τους στον Εισαγγελέα όπως και συγκέντρωση στις 12/10.

Η Δημοτική αρχή Αγίας Παρασκευής οφείλει, με άξονες τα ευρήματα που παρουσιάστηκαν, να τα επαληθεύσει και να πιέσει την ΕΥΔΑΠ και την Περιφέρεια Αττικής, για έργο που θα επαναφέρει τους αγωγούς σε σωστή λειτουργία.

ΥΓ: Την ίδια μέρα η Δημοτική αρχή ενημέρωσε για συνάντηση της με την ΕΥΔΑΠ. Δυστυχώς όμως τίποτα συγκεκριμένο δεν διακρίναμε στο κείμενο.

Επικαιρότητα