Παιδικοί σταθμοί μέσω ΕΣΠΑ: Σήμερα τα οριστικά αποτελέσματα της ΕΕΤΑΑ - EKFRASI.net

Παιδικοί σταθμοί μέσω ΕΣΠΑ: Σήμερα τα οριστικά αποτελέσματα της ΕΕΤΑΑ

Από σήμερα ηλεκτρονικά οι αιτήσεις για την Πρώιμη Παιδική Παρέμβαση

Σήμερα (01/09) αναμένονται τα οριστικά αποτελέσματα της Ελληνικής Εταιρίας Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης (ΕΕΤΑΑ) για τα voucher παιδικών σταθμών και ΚΔΑΠ μέσω του προγράμματος ΕΣΠΑ, για το σχολικό έτος 2025 – 2026.

Τα οριστικά αποτελέσματα διαμορφώνονται μετά την εξέταση των ενστάσεων από την πρώτη φάση, που έχουν ήδη κατατεθεί. Μόλις δημοσιευθούν τα αποτελέσματα, όσοι δικαιούνται voucher μπορούν να ολοκληρώσουν την εγγραφή των παιδιών τους στους αντίστοιχους παιδικούς σταθμούς και ΚΔΑΠ που συμμετέχουν στο πρόγραμμα.

Δείτε τα προσωρινά αποτελέσματα ΕΔΩ

Σε ποιους απευθύνεται το πρόγραμμα

Το πρόγραμμα της ΕΕΤΑΑ απευθύνεται σε:

  • Βρέφη και νήπια για φιλοξενία σε βρεφονηπιακούς και παιδικούς σταθμούς,
  • Παιδιά σχολικής ηλικίας και εφήβους για δημιουργικές δραστηριότητες σε Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών (ΚΔΑΠ),
  • Παιδιά και άτομα με αναπηρία για συμμετοχή σε δομές ΚΔΑΠ ΑμεΑ.

Στην κατηγορία ιδιωτικών δομών Α2 δύνανται να εγγραφούν ως προνήπια, παιδιά τα οποία ως την 31η.12.2025 έχουν συμπληρώσει την ηλικία των 2,5 ετών (για τον α’ κύκλο) και αντίστοιχα, έως την 31η.12.2026 έχουν συμπληρώσει την ηλικία των 2,5 ετών (για τον β’ κύκλο). 

Δομές παροχής υπηρεσιών φροντίδας, φιλοξενίας βρεφών, νηπίων, παιδιών ή/και ΑμεΑ, οι οποίες λειτουργούν νομίμως, δύνανται να είναι μόνο:

  • Βρεφικοί, Βρεφονηπιακοί και Παιδικοί Σταθμοί
  • Βρεφονηπιακοί Σταθμοί Ολοκληρωμένης Φροντίδας (Β.Ν.Σ.Ο.Φ).
  • Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών (Κ.Δ.Α.Π.).
  • Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών με Αναπηρία (Κ.Δ.Α.Π.ΑμεΑ).

Η εγγραφή και η ενεργοποίηση του voucher

Οι γονείς αφού λάβουν την «αξία τοποθέτησης» (voucher), για την εγγραφή του παιδιού τους ή του ατόμου με αναπηρία, οι νόμιμοι εκπρόσωποι των ωφελούμενων μπορούν να απευθύνονται σε οποιαδήποτε αντίστοιχη σε υπηρεσίες Δομή της επιλογής τους.

Για τις κατηγορίες των Δομών Α1, Α2, Β1, Β2, Β3, Γ και Δ (ΚΔΑΠ ΑΜΕΑ) οι ενεργοποιήσεις των vouchers δύνανται να πραγματοποιούνται για τον α’ κύκλο του προγράμματος καθ’ όλη τη διάρκεια του α’ κύκλου έως και την 2η εργάσιμη ημέρα του μηνός Μάϊου 2026 και για τον β’κύκλο του προγράμματος καθ’ όλη τη διάρκεια του β’ κύκλου έως και την 2η εργάσιμη του μηνός Μαΐου 2027.

Σε διαφορετική περίπτωση χάνεται το χορηγηθέν δικαίωμα ενεργοποίησης αξίας τοποθέτησης στις δομές αυτές.

Επικαιρότητα

Ένωση Γονέων Αγίας Παρασκευής: Απακαρδιωτική η κατάσταση της σχολικής στέγης - Η δημοτική αρχή το αμφισβητεί

Ένωση Γονέων Αγίας Παρασκευής: Απακαρδιωτική η κατάσταση της σχολικής στέγης – Ο Δήμαρχος το αμφισβητεί

«Οι ελλείψεις στη σχολική στέγη είναι υπαρκτές και αποκαρδιωτικές, όχι ένα “ερευνητικό ερώτημα” προς “ακαδημαϊκή μελέτη”», λέει χαρακτηριστικά η Ένωση Γονέων Αγίας Παρασκευής, καλώντας τη

“Η μεγάλη Γιορτή και η Βασίλισσα Διατροφή”: Παιδική θεατρική παράσταση στην αίθουσα “Μαν. Αναγνωστάκης”

Παιδική θεατρική βιωματική παράσταση θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα “Μαν. Αναγνωστάκης” του Δημοτικού Θεάτρου Πεύκης. Η παράσταση που φέρει τον τίτλο “Η μεγάλη Γιορτή και η