Ολοκληρώθηκε η Γυμναστράδα 2025 – Τιμήθηκε ο Γιώργος Μιχαηλίδης

Η Ειρήνη ήταν το φετινό θέμα του 32ου Φεστιβάλ Γυμναστικής για Όλους του Δήμου Ηρακλείου Αττικής, γνωστό και ως Γυμναστράδα.

Το φεστιβάλ πραγματαποιήθηκε το Σαββατοκύριακο 17 και 18 Μαΐου στο δημοτικό Κλειστό Γυμναστήριο «Ολυμπιονίκης Χαρά Καρυάμη», με τη συμμετοχή συλλόγων και σωματείων από όλη την Αττική.

«Σ’ ένα κόσμο που δοκιμάζεται από εντάσεις, σε μια εποχή που η παγκόσμια κοινωνία αντιμετωπίζει προκλήσεις και αντιφάσεις, η ειρήνη, αποτελεί θεμέλιο λίθο για την αλληλεγγύη και την ενότητα των ανθρώπων. Σ’ ένα κόσμο που πολλές φορές μοιάζει διαιρεμένος, ερχόμαστε εδώ σήμερα για να δείξουμε ότι η αγάπη και η κατανόηση μπορούν να νικήσουν», τόνισε στον εναρκτήριο χαιρετισμό του ο Δήμαρχος Ηρακλείου Αττικής, Νίκος Μπάμπαλος, συμπληρώνοντας «Γι’ αυτό, η φετινή διοργάνωση, με σύνθημα Ειρήνη σε όλο τον κόσμο, δεν είναι απλώς μια επίδειξη αθλητικής δεξιότητας. Είναι μια κραυγή ελπίδας μεταδίδοντας το ηχηρό μήνυμα της ειρήνης σε κάθε γωνιά του πλανήτη».

Από τη φετινή Γυμναστράδα, όμως, έλειπε κάτι. Ο Γιώργος Μιχαηλίδης, η επί δεκαετίες «φωνή» του Φεστιβάλ, ο εργαζόμενος του Δήμου που παραδοσιακά ήταν στο μικρόφωνο της περιγραφής των προγραμμάτων δίνοντας παλμό στο ταπί και την κερκίδα, ο οποίος έφυγε από τη ζωή πριν λίγους μήνες.

Μολαταύτα η παρουσία του ήταν ακόμα αισθητή καθώς ο Νίκος Μπάμπαλος και οι εργαζόμενοι του Δήμου τίμησαν τη μνήμη του με ένα αφιέρωμα για τον Γιώργο στο πλαίσιο του φετινού Φεστιβάλ, παρουσία της συζύγου και των παιδιών του.