Δάσκαλοι και καθηγητές καλούν με στάσεις εργασίας στο Εφετείο Πειραιά και στην ΠΔΕ Αττικής με αφορμή την οριστική εκδίκαση της αναστολής αργίας της Χρύσας Χότζογλου.

Μετά την πρώτη νίκη του κινήματος αλληλεγγύης προς τη διωκόμενη εκπαιδευτικό, το Διοικητικό Εφετείο Πειραιά πολύ γρήγορα προχωρά σήμερα (20/05) στην εκδίκαση της οριστικής αίτησης αναστολής της αργίας της Χρύσας Χότζογλου. Σημειώνεται πως πριν από 11 μέρες, στις 9 Μαΐου, το Διοικητικό Εφετείο έκανε δεκτή την αίτηση για προσωρινή διαταγή αναστολής της αργίας της εκπαιδευτικού, η οποιά διώκεται μετά τη συμμετοχή της σε κινητοποίηση ενάντια στην αξιολόγηση.
ΟΛΜΕ, ΕΛΜΕ και ΣΕΠΕ καλούν τους εκπαιδευτικούς με στάσεις εργασίας (8.00-11.00 & 11.00-14.00) να συμμετάσχουν στην κινητοποίηση στο Εφετείο Πειραιά και στην ΠΔΕ Αττικής την Τρίτη 20 Μαΐου.
Αναλυτικά η ανακοίνωση για το νέο κάλεσμα συμπαράστασης προς την Χρύσα Χοτζόγλου:
Με απόφαση του Διοικητικού Εφετείου Πειραιά και μετά από τη πολύ σημαντική συγκέντρωση αλληλεγγύης, έγινε δεκτή η αίτηση για Προσωρινή Διαταγή αναστολής της αργίας της Χρύσας Χοτζόγλου. Αυτό σημαίνει ότι γυρίζει στη δουλειά μέχρι να εκδικαστεί η επόμενη φάση της προσφυγής (Αίτηση Αναστολής). Την επόμενη μέρα από την ανακοίνωση της απόφασης, ανακοινώθηκε ότι η εκδίκαση της Αίτησης Αναστολής θα γίνει -πρωτοφανώς εσπευσμένα- την Τρίτη 20/05. Με την κυβέρνηση και τη διοίκηση φανερά εκνευρισμένους από την απόφαση που δικαιώνει την Χρύσα, επιχειρούν να την ανατρέψουν.
ΔΕΝ ΘΑ ΤΟΥΣ ΠΕΡΑΣΕΙ. Όπως με τις κινητοποιήσεις μας όλο αυτό το διάστημα καταφέραμε να επιστρέφει η Χρύσα στη δουλειά έτσι και ΤΩΡΑ θα υπερασπίσουμε την απόφαση που με τους αγώνες μας κερδίσαμε!
Γιατί η παραπάνω απόφαση αποτελεί τεράστια επιτυχία του κινήματος αλληλεγγύης και αγώνα που δημιουργήθηκε όλο αυτό το διάστημα. Των κινητοποιήσεων που οργανώθηκαν και μαζικοποιήθηκαν από τα πρωτοβάθμια σωματεία , την Ανοιχτή συνέλευση αγώνα ενάντια στις διώξεις και την Ανοιχτή Επιτροπή Αγώνα Εκπ/κων Πειραιά. Από τις 23/10, στο Πειθαρχικό συμβούλιο, στους δρόμους της Αθήνας και του Πειραιά συνεχώς, στις 21/3 στα Προπύλαια και στη συναυλία στις 5/5 στο ίδιο μέρος. Των συναδέλφων και των συναδελφισσών που έδειξαν και εξέφρασαν την αγανάκτησή τους ενάντια στην υπουργική απόφαση με διάφορους τρόπους όλο αυτό το διάστημα! Των σωματείων που έβγαλαν εκατοντάδες ψηφίσματα συμπαράστασης και αλληλεγγύης. Σε όλη αυτή την κίνηση που κατάφερε να κάνει αυτό το ζήτημα, κεντρικό θέμα συζήτησης στον κλάδο πιστώνεται αυτή η εξέλιξη. Έχουμε κάθε λόγο να είμαστε χαρούμενοι που η Χρύσα θα επιστρέψει στο σχολείο! Και θα συνεχίσουμε για να παραμείνει!
Δεν έχουμε κανέναν εφησυχασμό! Συνεχίζουμε τον αγώνα για να δικαιωθεί τελικά η Χρύσα, να παραμείνει στο σχολείο, να ακυρωθεί η αργία! Όπως δεν έχει τελειώσει και ο αγώνας για να παρθούν πίσω όλες οι διώξεις, για να μην απολύσουν τον Δημήτρη. Οι δηλώσεις-απειλές του Μητσοτάκη για απολύσεις όσων διαφωνούν και αντιστέκονται στην αξιολόγηση, η μεθόδευση νέων αργιών στις 2 εκπαιδευτικούς στην Ανατολική Αττική, τα δημοσιεύματα που προσπαθούν να στρώσουν τον δρόμο για νέο νόμο με αυστηρότερες πειθαρχικές ποινές δείχνουν πώς πρέπει να αγωνιστούμε το επόμενο διάστημα! Με συνελεύσεις-διαδηλώσεις απεργίες. Μαζικά στους δρόμους!
Όπως αναγκάσαμε και το Πειθαρχικό Συμβούλιο με την κινητοποίηση στις 23/10 να πάρει ομόφωνη απόφαση ενάντια στην αργία της Χρύσας έτσι και τώρα πρέπει να γίνουν αντίστοιχες κινητοποιήσεις. Γιατί στις 20/5 στις 09:00 παραπέμπεται στην ΠΔΕ Αττικής, με το ερώτημα της δυνητικής αργίας η δασκάλα Σοφία Καψαλάκη, επειδή κατήγγειλε την έλλειψη του σχολικού νοσηλευτή στο σχολείο της ενώ αντίστοιχα στις 23/5 η προϊστάμενη νηπιαγωγός επειδή ζήτησε 2 φορές! την έγκριση νέου τμήματος από την ΔΙΠΕ Ανατολικής Αττικής. Στις 20/5 στηρίξουμε όλοι τις κινητοποιήσεις για τη Χρύσα και την Σοφία! Να είναι μέρα ΑΠΕΡΓΙΑΣ. Έτσι πρέπει να γίνει και για τους 2.000 συναδέλφους που έχουν παραπεμφθεί στα πειθαρχικά λόγω συμμετοχής τους στην απεργία αποχή από την αξιολόγηση!
ΑΜΕΣΑ να προχωρήσουμε σε απεργία για να ανατρέψουμε την πολιτική της Κυβέρνησης ΕΕ ΟΟΣΑ που διαλύει το δημόσιο και δωρεάν σχολείο, συνθλίβει τα εργασιακά δικαιώματα και καταπατά τα μορφωτικά δικαιώματα των μαθητών και μαθητριών. Συμμετέχουμε μαζικά στην απεργία αποχή από τη αξιολόγηση.