ΑΝΤΑΡΣΥΑ: Οι λαοί υποφέρουν και η Ευρώπη φέρνει το ReArm Europe - EKFRASI.net

ΑΝΤΑΡΣΥΑ: Οι λαοί υποφέρουν και η Ευρώπη φέρνει το ReArm Europe

ΑΝΤΑΡΣΥΑ: Οι λαοί υποφέρουν και η ΕΕ φέρνει το ReArm Europe

«Οι κοινωνικές δαπάνες τσεκουρώνονται, το χρέος και τα επιτόκια εκτινάσσονται, οι λαοί υποφέρουν», σημειώνει η ΑΝΤΑΡΣΥΑ για το εξοπλιστικό πρόγραμμα «ReArm Europe» 800 δις ευρώ, τονίζοντας πως η «Ευρωπαϊκή Ένωση όχι μόνο δεν είναι παράγοντας ειρήνης αλλά κλιμακώνει χωρίς όριο τον πόλεμο στην Ουκρανία».

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ αναφέρει αναλυτικά: «Οι αποφάσεις του πρόσφατου Συμβουλίου Κορυφής για το ReArm Europe, τον “επανεξοπλισμό της Ευρώπης” προκαλούν ανατριχίλα στους λαούς της Ευρώπης που βλέπουν την ευρωπαϊκή άρχουσα τάξη να κραδαίνει τις σημαίες του πολέμου, οδηγώντας σε κοινωνικό και πολεμικό σφαγείο. «H εποχή του μερίσματος της ειρήνης έχει περάσει προ πολλού. Η αρχιτεκτονική ασφαλείας στην οποία βασιστήκαμε δεν μπορεί πλέον να θεωρείται δεδομένη. Η Ευρώπη είναι έτοιμη να προχωρήσει», αναφέρουν οι πολεμοκάπηλοι της ΕΕ.

Κάπως έτσι, χωρίς καν το φύλο συκής του ευρωκοινοβουλίου, η ΕΕ ενεργοποιεί τη «ρήτρα διαφυγής» ώστε οι πολεμικές δαπάνες και μόνο αυτές να μην μπαίνουν στους ασφυκτικούς περιορισμούς του συμφώνου σταθερότητας. Από το εφιαλτικό ποσό των 800 δισ ευρώ για εξοπλισμούς μέχρι το 2030, τα 650 θα προέλθουν από την αύξηση των στρατιωτικών δαπανών στους εθνικούς προϋπολογισμούς και περίπου τα 200 από δανεισμό. Οι κοινωνικές δαπάνες τσεκουρώνονται, το χρέος και τα επιτόκια εκτινάσσονται, οι λαοί υποφέρουν.

Η ΕΕ όχι μόνο δεν είναι παράγοντας ειρήνης, όπως βαυκαλίζονταν κάποιοι που την καλούσαν να αναλάβει σχετικές πρωτοβουλίες, αλλά κλιμακώνει χωρίς όριο τον πόλεμο στην Ουκρανία, διακινδυνεύοντας ένα νέο πολεμικό ολοκαύτωμα στο έδαφος της Ευρώπης.

  • Παλεύουμε ενάντια στην πολεμική οικονομία της ΕΕ.
  • Λεφτά για υγεία, παιδεία, όχι για κανόνια και θάνατο.
  • Απειθαρχία και αποδέσμευση από την ΕΕ της εκμετάλλευσης, της φτώχιας, του ρατσισμού και του πολέμου.»

Επικαιρότητα

Θανατηφόρο τροχαίο στη Νέα Ιωνία

Τροχαίο με μια νεκρή και δυο τραυματίες στη Νέα Ιωνία σημειώθηκε σήμερα Κυριακή 26.10 το πρωί στη διασταύρωση των οδών Ν. Γιαννά και Νίγδης. Αιτία

Κινητοποίηση στο Κέντρο Υγείας Αμαρουσίου από τον Σύλλογο Προοδευτικών Γυναικών

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Πρόληψης κατά του Καρκίνου του Μαστού, πραγματοποιήθηκε κινητοποίηση που οργάνωσε ο Σύλλογος Προοδευτικών Γυναικών Αμαρουσίου, μέλος της Ομοσπονδίας Γυναικών Ελλάδας

Δράσεις για μαθητές δημοτικών σχολείων και νηπιαγωγείων από τη Δημοτική Βιβλιοθήκη Κερατσινίου – Δραπετσώνας

Δράσεις για μαθητές δημοτικών σχολείων και νηπιαγωγείων διοργανώνει η Δημοτική Βιβλιοθήκη Κερατσινίου – Δραπετσώνας. Αναλυτικά, η ανακοίνωση του γραφείου τύπου του Δήμου Κερατσινίου – Δραπετσώνας