ΚΕΔΕ: Λείπουν 60 εκατομμύρια για την λειτουργία των Σχολείων - EKFRASI.net

ΚΕΔΕ: Λείπουν 60 εκατομμύρια για την λειτουργία των Σχολείων

|||
|||

             Ομολογία Παπαστεργίου παρουσία του υπουργού Εσωτερικών, Μάκη Βορίδη και του υφυπουργού του, Στέλιου Πέτσα

 

            Τουλάχιστον 60 εκατομμύρια ευρώ λείπουν από τα σχολεία για να καλυφθεί το ενεργειακό κόστος όπως εξήγησε στο ΔΣ της ΚΕΔΕ ο Πρόεδρος Δημήτρης Παπαστεργίου, παρουσία του υπουργού Εσωτερικών Μάκη Βορίδη και του αναπληρωτή υπουργού Στέλιου Πέτσα.

 
            Όπως ανέλυσε ο κ. Παπαστεργίου από τα στοιχεία του Οικονομικού Παρατηρητηρίου προκύπτει ότι η αύξηση στο κόστος ενέργειας στους δήμους είναι περίπου 80% με 90% μέχρι σήμερα. Στις Σχολικές Επιτροπές περίπου το 45% με 50% αφορά το κόστος ενέργειας. Δεν υπάρχουν επίσημα καταγεγραμμένα στοιχεία για τις Σχολικές Επιτροπές, όμως με μια αναγωγή από τα 112 εκατομμύρια που λαμβάνουν σήμερα οι δήμοι από την κρατική επιχορήγηση και έχοντας υπόψη ότι με το Φυσικό Αέριο η αύξηση αυτή θα είναι πάνω από 100%, το έλλειμμα προβλέπεται να φτάσει τα 60 εκατομμύρια. Από αυτά μέχρι σήμερα οι δήμοι έχουν λάβει μόνο 14.

            Ο κ. Παπαστεργίου υπογράμμισε ότι οι δήμοι δεν έχουν καμία αρμοδιότητα στα σχολεία παρά μόνο την ευθύνη της διαχείρισης και γι αυτό το κενό πρέπει να καλυφθεί άμεσα καθώς τον Νοέμβριο προβλέπεται να υπάρχει τεράστιο πρόβλημα με του προμηθευτές.

           Απαντώντας ο κ. Πέτσας είπε ότι η κυβέρνηση δεν θα αφήσει ακάλυπτους του δήμους στο θέμα του ενεργειακού κόστους των σχολείων, παρέπεμψε όμως για την τελική λύση στο Υπουργείο Οικονομικών και στην συνάντηση που θα γίνει την Πέμπτη με το Οικονομικό Επιτελείο της Κυβέρνησης, την ηγεσία του Υπ. Εσωτερικών και την ΚΕΔΕ.

Επικαιρότητα

Θανατηφόρο τροχαίο στη Νέα Ιωνία

Τροχαίο με μια νεκρή και δυο τραυματίες στη Νέα Ιωνία σημειώθηκε σήμερα Κυριακή 26.10 το πρωί στη διασταύρωση των οδών Ν. Γιαννά και Νίγδης. Αιτία

Κινητοποίηση στο Κέντρο Υγείας Αμαρουσίου από τον Σύλλογο Προοδευτικών Γυναικών

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Πρόληψης κατά του Καρκίνου του Μαστού, πραγματοποιήθηκε κινητοποίηση που οργάνωσε ο Σύλλογος Προοδευτικών Γυναικών Αμαρουσίου, μέλος της Ομοσπονδίας Γυναικών Ελλάδας

Δράσεις για μαθητές δημοτικών σχολείων και νηπιαγωγείων από τη Δημοτική Βιβλιοθήκη Κερατσινίου – Δραπετσώνας

Δράσεις για μαθητές δημοτικών σχολείων και νηπιαγωγείων διοργανώνει η Δημοτική Βιβλιοθήκη Κερατσινίου – Δραπετσώνας. Αναλυτικά, η ανακοίνωση του γραφείου τύπου του Δήμου Κερατσινίου – Δραπετσώνας