Α. Βασιλόπουλος: Πολιτικό ΟΧΙ από την Περιφέρεια για το Master Plan

«Η παρουσία μας οδήγησε τον Περιφερειάρχη κ. Χαρδαλιά να εισάγει εκτάκτως θέμα στο Συμβούλιο με ξεκάθαρη πολιτική αρνητική απόφαση ότι δεν πρέπει να εφαρμοστεί το Master Plan», τονίζει ο Ανδρέας Βασιλόπουλος.

Συγκεκριμένα με ανακοίνωσή της η «Δύναμη Ανάπτυξης» αναφέρεται στη «δυναμική παρουσία των δημοτικών παρατάξεων, της Δημάρχου και των συλλόγων στη συζήτηση για τη Στρατηγική Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων του Master Plan του Λιμένα Ραφήνας, χθες στο Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής». «Μονόδρομος η απουσία της προηγούμενης δημοτικής αρχής Μπουρνούς, που ως διοίκηση είχε προσυμφωνήσει τα έργα αυτά και μάλιστα κρυφά από το δημοτικό συμβούλιο και τους πολίτες», προσθέτει.

Σημειώνει πως «η αρνητική γνωμοδότηση επί της ΣΜΠΕ στο Περιφερειακό Συμβούλιο ήταν γνωστή από την προηγούμενη μέρα», όμως «η παρουσία όλων μας ήταν εκείνη που οδήγησε τον Περιφερειάρχη κ. Χαρδαλιά να εισάγει εκτάκτως θέμα στο Συμβούλιο με ξεκάθαρη ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΡΝΗΤΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ότι δεν πρέπει να εφαρμοστεί το Master Plan και να θέσει την Περιφέρεια Αττικής απέναντι στα τερατώδη σχέδια του ΤΑΙΠΕΔ».

«Η χθεσινή ημέρα απέδειξε πόσα μπορούμε να επιτύχουμε ενωμένοι και συντονισμένοι. Καθένας με το δικό του τρόπο εξήγησε στους Περιφερειακούς Συμβούλους και στον Περιφερειάρχη Αττικής τους λόγους για τους οποίους πρέπει να συνταχθούν με την άποψη της τοπικής κοινωνίας της Ραφήνας και του Πικερμίου», τονίζει.

Ο επικεφαλής της «Δύναμη Ανάπτυξης» πήρε το λόγο στο Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής για το θέμα του Master Plan του λιμένα στη Ραφήνα, όπου κατά την εισαγωγή του αναφέρθηκε στο ότι όλοι οι παρευρισκόμενοι από τον Δήμο Ραφήνας Πικερμίου είναι συντονισμένοι και γνωρίζουν ο ένας τις απόψεις του άλλου. Χαιρέτησε το προεδρείο του ΠΕ.ΣΥ. και τους περιφερειακούς συμβούλους, αλλά και τους δημοτικούς συμβούλους που ήρθαν στη συνεδρίαση και ζήτησε από τον Πρόεδρο και τον κ. Χαρδαλιά να κοινοποιούν τα θέματα συζήτησης στους Δημάρχους και στους Δήμους καθώς φάνηκε από ανακοίνωση του Δήμου Ρ-Π ότι «δεν το γνωρίζαμε και σπεύσαμε ξαφνικά όλοι απόψε εδώ».

Τόνισε ότι «το Master Plan αυτό είναι για όλους εμάς το θέμα γιατί καθορίζει τον τρόπο που θα ζούμε τα επόμενα
χρόνια και δεν μπορούμε να δεχθούμε αυτό το παράλογο σχέδιο, γιατί εδώ έχουμε μία πόλη που προϋπάρχει και πάμε να της επιβάλουμε ένα λιμάνι που δεν χωράει».

Η παράταξη ακόμα αναφέρει πως σημαντική παρέμβαση – που ευτυχώς έγινε δεκτή – ήταν ότι ζήτησε από το Προεδρείο, πέρα από τις παρατηρήσεις και τη γνωμοδότηση για τη ΣΜΠΕ, να παρθεί επιπλέον και μία πολιτική απόφαση «εάν θέλουμε ή δεν θέλουμε το λιμάνι που προτείνει το Master Plan», γιατί όπως υπογράμμισε «η πολιτική απόφαση είναι αυτή που θα χαρακτηρίσει εάν προχωρά ή όχι ένα έργο».